Цитирай Първоначално написано от Knispel666 Виж мнението
Примера ти е валиден и не виждам това как оспорва аргумента ми. Такова нещо с каймата може, и не само може, ами и е ставало. Въпросът е че корелацията е много бегла и съвсем не е достатъчна за забрана на каймата. Риска е повече от пренебрежим, така да кажем. И макар с наркотиците да не е същото, то вие правите точно същия аргумент - само че в обратна посока. Щом употребява наркотици, то значи те са на 100% причината за инцидента и трябва бъде затворен доживот или обесен на площада.

ПП: Не е ли по-разумно да се спре причината за това хората да се тъпчат с кюфтета и кебапчета, вместо да забраняваме каймата? Не е ли по-разумно да се коригират причините поради които хората карат бясно по улиците, или посягат към наркотиците за развлечение.... не е ли по-добре тези хора да бъдат рехабилитирани, вместо да се хвърлят в затворите? Еми да, ама за всички тия причини никои нищо не казва, щото са твърде много, и всички са виновни в тва отношение, колективно и индивидуално, пък да се сочи с пръст към едно конкретно нещо, е по-лесно. Още повече, щото ни кара да се чувстваме добре, когато сочим с пръст онези, лошите наркомани, пък видите ли ни, ние сме толкова добри, отговорни и загрижени граждани. Fuck this bullshit!
Може да ми посочиш триста милиона хипотетични ситуации, в момента говорим за една реална, която се случи преди два дена, случвала се е много пъти преди това и ще продължава да се случва.

Не те соча с пръст и не те обвинявам, ако се върнеш към първия ми коментар, подчертавам, че всички, които не са призовавали свои близки или приятели да спрат да се друсат, са виновни. Да, някои хора не могат да правят cost-benefit analysis или не са толкова добри в това, затова е препоръчително да им помогнем. Вината е на обществото, което не обръща достатъчно внимание на борбата с наркотиците, защото някои хора мислели по-добре като употребят наркотици, ама те така си почивали и ред такива интересни причини.