- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Семейни отношения
Здравейте,искам да ви споделя нещо,а не да се оплача,защото едва ли не..вече свикнах с това.
Моите роднини виждат в баща ми добър,успял човек,който сам се справя с всичко,който на всеки помага .. с една дума той е най-най.. според техните очи. Според мен,преувеличават,но няма как да знаят това, защото с тях,пред тях е един ,вкъщи с нас /с мен и майка ми/ е друг човек.Откакто се помня,той в 85% от случаите,вместо да ме нарича по име,той използва все някакви неприятни епитети:смотаняк,свиня,мър елив..и т.н.Нито съм смотаняк,нито съм дебел,нито съм мързелив.Винаги за мен хората са говорели само хубави думи.Когато се съберем с други хора,той гледа по всякакъв начин да ме изложи,да ме злепостави.. и какво ли не.Ако съм направил нещо, не както трябва,той ще намери начин да ми го подхвърли.Има моменти, в които просто искам да поканя някого вкъщи,но при мисълта за държанието му,се отказвам.Ако изляза пък,той ще ми звънне в 20ч и ще ми каже:-Няма ли да се прибираш утре си на училище.Мястото,където трябва да търсиш подкрепа,спокойствие и разбирателство е семейството,аз единствено го получавам от майка ми и роднините ми.Не мисля,че тези 3 неща е редно да ти ги предоставят от чужди хора.Колкото до майка ми,от време на време се скарваме,но като цяла отношенията ни са добри,по-скоро приятелски отколкото на майка и син.
Казвал ли си му, че не ти е приятно да те нарича така ?
Първоначално написано от antifashionshit
Не,но не мисля,че има човек на когото да му бъде приятно,да го наричат така.
Ми кажи му ......
Първоначално написано от antifashionshit
Не вярвам да има родител който така да нарича дете-то си, особено ако хората го виждат като добър човек.
баща ми ми вика "катьо ма", но е на шега, щото знае, че се дразня.. ;д
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Понякога хората са мн различни извън тях и у тях. И доста умело успяват да го прикриват, често дори несъзнателно.
Към автора: ти какво мнение имаш за баща си? А какво искаш изобщо от него? Трудно е да превъзпиташ човек дето освен че ти е родител и на всичкото отгоре е на кусур години и считай от колко време си влачи характера, в случая особено неприятен за теб. Нямаш много варианти за действие, основното е, че един ден, рано или късно, ще се наложи да сблъскаш характера с бащиния ти, не го приемай буквално, нещо по-скоро Люк Скайуокър вс Дарт Вейдър в последния епизод. Всъщност, щом се е стигнало до тук, това нещо се случва и ще продължава да се случва, до някакъв траен резултат. Просто този тип отношения пътят им минава или просто ти идва до гуша и прекъсваш всякакви връзки, или казваш право в очи какво ти пречи и ако продължава така съответно държиш си на своето и се държиш както ти падне, а малцина, особено умна прослойка хора, успяват някакси да си живеят с обидите на близкия и съответно - да не им пука никак от тях и да постигнат траен мир, оставяйки баща си да си дрънка глупостите колкото му душа иска. Като последното не изключва и да прекарваш повече време за себе си, със себе си, далече от това, което те тормози. Успех![]()
Има си причина да ти вика така. Вижда човека че не си в ред и подръжаваш на Азис и му пада пердето. За всичко си виновен ти, защото не слушаш културно-обогатяваща музика. Ето на това ви учи ЧАЛГА-та да бъдете СВИНЕ!
Кажи му, че звучи просташко и не те кефи. Попитай го, ако ти му казваш така , дали ще е Ок?!