Ако си достатъчно умен/умна няма да се подаваш на подобни манипулации .
Ти може да си знаеш, че те манипулират, но правиш ли нещо по въпроса? В България всички знаем и какво? Пак някакви футболистчета им плащат повече от колкото на тебе примерно, който си лекар или пожарникар.
Sometimes I feel
Like I don't have a partner
Sometimes I feel
Like my only friend
Is the city I live in
The city of angels
Lonely as I am
Together we cry ..
Алтернативи винаги има.
Ако не желаеш да ти предоставят преработени , селектирани и предъвкани и изсмукани от пръстите си новини , то решението е просто - не гледаш новини .
Ако не желаеш да изпростяваш с разните им затъпяващи , вулгарни и нецензурни предавания и чалга парчета , то решението е просто - не ги гледаш/слушаш . А когато ти се наложи , просто не обръщаш никакво внимание .
Ако не желаеш да те тъпчат с ГМО и фалшива храна - отглеждаш си на село или ходиш на био маркети .
Ако не ти харесва политиката и управлението на държавата имаш 3 опции - емигрираш , абстрахираш се изцяло или влизаш с Ак47 при парламентарния контрол и ги почваш .
Колкото до несправедливостите в света , ами той така е устроен , просто трябва да се адаптираш и да следваш принципите си.
И да емигрираш, и да не емигрираш все тая. АСТА не идва от България, нали така? Да, човек може да се абстархира, но до известна степен. Понякога, абстрахирайки се, губиш тези принципи, за които ти говориш. А първият ми коментар беше до един горен с нещо като статия за това, че залъгвайки ни с дребни неща, ни карат да губим фокуса върху по-сериозни. И оп, както пишеше там - ТСВ. Оставам с впечатлението, че обикновените граждани и хорица и да съществуваме, и да не съществуваме сме станали толкова податливи и безучастни, че само хАбим ресурс дето се вика.
Sometimes I feel
Like I don't have a partner
Sometimes I feel
Like my only friend
Is the city I live in
The city of angels
Lonely as I am
Together we cry ..
Да не си в личностна криза нещо ?![]()
Просто сме участници в гражданския оборот - работим , ядем , спим , възпроизвеждаме се. Ако си мислиш , че преди векове не е било същото се лъжеш . Сега условията са просто по-добри , но както се вижда напоследък системата има нужда от кръпки . И помежду другото всеки си определя доколкото може живота , разпределя свободното време, определя целите си и ги преследва . Колкото до АСТА , тази картинка няма да я видим скоро , сега това на което ставаме свидетели е просто заявка за контрола , който ни очаква след много години .
Безучастни сме , защото сме свикнали и носим на бой :P . И на мен не ми харесва , но единственото , което можеш да направиш на този етап е да гледаш себе си и семейството си. И бъди ако не много силна , то достатъчно силна личност и следвай принципите си без да се отчайваш .
Последно редактирано от toad : 02-05-2012 на 13:33
ПРОТИВ АСТА!!! Отказвам да плащам за да гледам бълвочи като "Стъклен дом" на ниво читалищна самодейност, които са по-зле от "Дързост и красота" само за да може някакви посрани глезанки и к*рви като Радина Кърджилова да живеят охолно! Или пък пръдлата Преслава, която ходи на почивка в Дубай докато народа мръзне тук.
ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ ПРОБЛЕМИ.
ИЗРОДЩИНИ.
НАСЪСКВАТ НАРОДА ДА ПОИСКА НОВ СВЕТОВЕН РЕД И ДА СЕ ПОКЛОНИ НА ОНЗИ В ЛАВРОВИТЕ КЛОНКИ И ПИТАНКА НА ГЛАВАТА.
Не е така, това е реален проблем.
Точно ти ли се намери да казваш кое как е. Позволи ми да знам малко. Нещата изобщо не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед, от това, което дават по телевизията, чувате и четете в интернет. Ама вие си им вярвайте, и без това сме роби.
Първо, едно предложение, понеже навсякъде се омазват темите. Където и да потърсите политически теми в интернет, винаги ще попаднете на говоренето от гледна точка на това, как всички лъжат, крадат и народа не го осъзнава. Всъщност коментарите са изключително само такива и едва се срещат изказвания за реалната ситуация. Навсякъде преобладават недомлъвки за сделки под масата, крадени пари и пренебрегнато мнение, но рядко някой се навива да посочи с конкретни примери и да си подкрепи думите с факти.
В последното интервю на Трайков, което слушах, ГЕРБ няма никакви намерения да ратифицира договора. Колкото до договора, макар и на пръв поглед да не изглежда така, идеята е да се създаде строг пазар, за да се засили износа навън, към по-свободния. Тъй като в България законите са достатъчно строги в момента, без оглед на спазването, позицията на ГЕРБ е, че нямат нужда от промяна на този етап.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Нали при един такъв строг пазар освен износа ще се увеличи и вноса , и то в пъти повече .
Засилването на двете може да означава икономически растеж, но трябва да се направи статистическа оценка. Вносът е свързан с облагания, а износът е мотивиран от увеличена продукция.
Според мен трябва на по-късен етап да се засили борбата с пиратството, но да стане след като се планира закон, съобразен с човешките права според идеите на демокрацията. Аз също нямам намерение да бъда наблюдаван от хора, но автоматизирано наблюдение чрез софтуер - нямам нищо против. Винаги може да се остави следа по файловете за авторски права и на принципа на антивирусните да работи програма на сървърите на доставчиците, която да сканира за липсата на тази следа или фалшифициращи програми. Може също да е неефективно, но според мен ще има подобрение.
И аз обичам да си свалям по цял ден музика, филми, сериали и книги, и ми е добре да е безплатно. Обаче, стоейки отчасти от другата страна, нямам мотивация да пиша софтуер, защото ще инвестирам над година в изработването на такъв, само за да го намеря два дена по-късно качен по тракерите, където да ми го разграбят за без пари. Проблемът е, че авторските продукти не са съобразени по цена със стандарта ни на живот - за повечето хора е непосилно да дават по 8-10 лева за един албум, от който слушат 2 песни. Ако един албум струваше левче, тоест една песен да е някакви стотинки, щяхме да пазаруваме много по-често.
Това е само ИТ страната на договора, но е и най-наболелият въпрос, който поражда. Според мен беше съвсем очаквано да го отхвърлим (още преди съботните протести се говореше за това), но очаквам по-натам да се приемат малко по-строги мерки. Времето ще покаже. Но май сме свикнали много да консумираме безнаказано и понеже сме много, всички лаем, а повод за обсъждане на такива договори има.
Както и да е, свободни сме към момента и аз съм доволен от това. Бих си жертвал професията да стана сервитьор, стига да не допускаме тоталитарно управление.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Bravo mnogo dobre!
Ужас. Няма да мога да си гледам сериалчето, че ако ме хванат има да си лежа по затворите. К'во ли още ще измислят. Няма да ни пуснат една легализацийка, ама ще дебнат, кой сваля незаконно филмчета хохохо
Те цигарите ще забранят на обществени места, ти очакваш легализация.. Не че няма да протестирам на 4ти април, но няма големи шансове за тук.
А АСТА я отхвърлиха, спокойно.
Не бе, цигарите е хубаво да ги забранят. Това май не е лоша идея за друга тема?
Все пак по груби сметки не мисля , че съотношението внос-износ ще е в наша полза , въпреки облагането ...
Ми не мога да твърдя нищо, икономическите модели често са толкова сложни, че наум (или въобще от човек) е непосилно да се пресмята, а и не разполагаме с нужните данни. Едно е сигурно, АСТА в този си вид не беше готова и щеше да е безумно да се приеме.
@Lucho, ми прави тема![]()
Да, оттам ми беше идеята. Купувал съм си няколко песни през iTunes-а за плейъра, от чиста добросърдечност към музикантите. Ученик, с джобни, но се навих. Има и библиотеки с филми и музика, в които плащаш членска карта и ползваш огромна база свободно за известен период от време. За една американска заплата са нищо пари 50 цента.