- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Help..
Аз съм била в подобно положение като бях и аз на 14 (без депресиите). Моите "приятелки" постоянно говореха за момчета, за секс, за пиене, за цигари.. Съюзяваха се срещу мен, понеже "не нося блузи с големи деколтета", бях задръстена, защото не се бях целувала с момче и т.н.
Не обръщах внимание, защото не исках да бъда като тях, не ми харесваше тва нещо и не ме интересуваше кво си мислят. На 15 пропуших цигари и по техни думи "не съм задръстена, щото пуша". На 16 се целувах за първи път, на 17 си хванах първото "гадже", на 18 почнах секса. За някои хора тва е за задръстени момичета, за мен не е, няма и да бъде. Не съжалявам за нищо. Не се води по мнението и по акъла на хората. Представяй си каква искаш да бъдеш и се старай да го постигаш. С времето всичко си идва на мястото. Когато имаш големи очаквания за нещо, има голяма вероятност да се разочароваш. Ако не очакваш, вероятността да се изненадаш приятно е доста по-голяма от разочарованието.
Както каза и пантерката, не си мисли, че твоите приятелки като си имат гаджета, значи много се обичат и т.н. На тези години трудно можеш да наречеш тва нещо връзка. Както се пее в една песен "Ni je ljubov sve shto vidis, zato pazi kome zavidis" - "Не всичко, което виждаш е любов, за това внимавай на кого завиждаш". Чувствай се добре сама, бъди общителна, излизай, забавлявай се, запознавай се с момчета. Не е задължително да станете гаджета, просто си правете веселото.
Всяко нещо си има и добра и лоша страна. Има момичета, които си имат приятели и все пак понякога им се иска да са свободни, да се отпуснат и да правят каквото им идва отвътре, без да има проблеми после. Намери добрата страна на това да си без гадже и се възползвай. Имаш време за всичко, от теб зависи как ще го разпределиш. Недей си напряга хубавата главица да мислиш и да предполагаш, просто се отпусни и прави неща, които те карат да се чувстваш добре. Както казах и по-горе, нещата сами си идват на мястото, като ги насилваш нищо хубаво не излиза.
Първоначално написано от antifashionshit