- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 1000 стипендии
За пореден път фондация "Комунитас" обявиха конкурс, в който да отличат 1000 ученици от 7 до 11 клас в избрана от тях област. Повече информация на сайта: www.1000.bg
Ще кандидаствате ли тази година? С какво?
Аз лично реших да се пробвам с литератураУчаствала и преди с езикознание, ама не ме искаха, защото се издъних на интервюто. Темите за есе хич не са лоши, пък и съм 11ти клас и това е последния ми шанс, тъй че какво пък.
![]()
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
Преди няколко години(ще излъжа,ако кажа точно кога) исках да участвам.Написах есе,подготвих всички документи и т.н,но поради едни изникнали проблеми не можах да участвам и много съжелявам за това.
Сега мисля да се пробвам,все пак нищо не губя.Доста хора вече имат опит с този проект,на мен ще ми е за пръв път,но все пак мисля,че мога да се справя.Разгледах темите,няколко вече ми направиха по-голямо впечатление от други и ми харесаха,но не съм си избрала точно по коя искам да пиша.Десети клас съм,бай дъ уей.
Това е много хубаво. Аз бих участвала с Химия или Музика, а защо не и Театрално изкуство.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Визуални изкуства, bring it on!![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Миналата година не се вдъхнових от темите, пък и се разочаровах от ниския си успех първият срок, за това така и не пратих нищо. Тази година обаче съм решена да се пробвамЧудя се много дали да е с История или да се пробвам за изключителна с Поп и Джаз пеене...
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Аз с литература-сега се чудя за тема![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Тази година темите са доста плодотворни.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
кво се прай на тва ?![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Аз взех и 1000та стипендии след като направих някои изобретения , написах сам и издадох около 2 милярда книги и там сътворих света и Бойко Борисов.
Да бе, аз искам с математика, ама есе, обвързано с математиката ми звучи ... зле. Не знам какво ще измисля, ама хайде дано този път стане нещо повече :Д
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
^Е,все нещо трябва да се измисли. :Д
Хубавото е,че срокът е по-дълъг и имаме доста време.И все пак аз не се виждам скоро да седна да пиша есе. :Д
А тука просто сте се събрали от най-забавните...
О, да, предния път пратих документите няколко дена преди крайния срок. Но тогава есето ми не беше нищо особено. Този път ще трябва да се постарая повече :Д
Все се каня да участвам, ама това есе ми бърка в здравето. Съмнява ме и тази година да се наканя.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Мен, честно казано, интервюто ме плаши доста повече, защото последния път, когато кандидатствах, ми се падна някаква супер сърдита леля, която само се чудеше с какви въпроси да ме затапи и беше ужас и половина. :/
Да, ще може ли някой да каже г/д какви въпроси задават?
Аз в училище само се заглеждах в един плакат за тези 1000 стипендии, но така и не спрях да прочета за какво става на въпрос. Обаче сега се заемам да разгледам по-обстойно сайта.
И спря да се върти за миг земята..
Нищо такова нямаше при мен. Преди 2 години кандидатствах с Езикознание и една дума не ме питаха за есето (което много си харесвах, между другото). Лелята, на която явно й беше супер досадно, първо ме пита какви езици уча, после ме пита "ми направи ми един сравнителен анализ на немския и руския", при което аз съответно бях O___O и говорих там някакви неща, но тя явно усети, че ме е затапила и продължи да набива така. После пък го обърна на диалектика при което аз вече напълно се бях отказала и така.
Сега съм с литература, някаква идея там какви въпроси питат горе долу?
^ смятай..
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
ще участвам, сто процента тая година
но тва есе... ще го мисля много
"Да ... и какво още ... и ... какво следва от това ... и каква е поуката ..." (при положение, че не спрях да говоря) Тази "лелка" ли ? Мене ме караше да и' направя паралел между поезията на Ботев и Вазов. И изобщо не е фен на фентъзи жанра като цяло. Но пък от друга страна чух, че "химиците" (изпитващите) били много готини. Абе общо взето мъжете били много по-добре настроени.
Много съм съгласна.. аз неведнъж споменах, че фентъзито ми е любимия жанр и доста съжалих за това, някои от въпросите и ме убиха..То цялото интервю мина като разпит, на нея и беше страшно досадно и само се опитваше да ме забива. Освен това съм сигурна, че не ми беше чела есето...
В крайна сметка взех поощрителна стипендия и се чудя дали да не се пробвам пак...
Now hush little baby, don't you cry
Everything's gonna be alright
Stiffen that upper lip up little lady, i told ya
Daddy's here to hold ya through the night
It may seem a little crazy, pretty baby
But i promise momma's gon' be alright
Помня ли я вече, беше преди две години, единственото, което ясно се сещам, че беше изключително неприятна и недружелюбна жена, която очевидно нямаше никакво желание да разговаря с мен.
Избрахте ли си тема вече?
Аз ще съм с математика. Ако, дай Боже, стигна до интервюто, дано не ми се падне някоя смотла :Д