- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Кой език най-много харесвате и кой не..
Аз изключително много мразя немската реч (както и датската и всички сродни) - Имам чувството,че тия хора не могат да се изкажат,сякаш им има нещо в устата или гърлото. Супер противно ми звучат тия езици. Някак си гнусно,изкуствено и насилено говорят.
За разлика от италианския и испанския, които обожавам. Учила съм 8 години испански, обаче тия хора толкова бързо и лесно се изказват,че нищо никога не мога да си преведа..Също така много харесвам гръцката реч.. едно такова много топло и готино ми става , като чуя нещо на гръцки.
английски и испански ми допадат, 1вия вероятно защото разбирам кажи - речи какво ми говорят
не харесвам гърцки, турски, сръбски и разни арабски/китайски лайна
n00bs
На първо място по любимост ми е немския <3333 след него английски, френски и испански .... за другите нямам наблюдения, руския го мразя![]()
Няма ли фенове на македонския език или по-точно на югозападния ни диалект
ахаххаа
Защо, да не учиш диалектологияако имаш затруднения, казвай, имам 6
![]()
английския ми е най-любим , най-мразя руски и турски.
нямам такива гомнотии все още,догодина сигурно
взех си всичкОТО изпит с 5 и 6![]()
Ами английски, немски... Френски, испански, италиански, португалски и техни сродни ми звучат едно много хубаво... Общо взето харесват ми повечето от Европейските езици...
I'm beautiful in my way....
Този, който се намира в устата харесвам най-ного. ^^
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
английски с британски акцент фтв
харесвам и немски, френски, руски и чешки
испански не харесвам изобщо, както и разни дръпнати езици
едит: сега видях, че не е само за чужди
значи добавям и български
Харесвам немски, испански, италиански и повечето азиатски. (в смисъл корейски, японски и т.н.)
Дразнят ме турски и гръцки. Забравих и унгарския
А английския с британски акцент ми е смешен.![]()
Последно редактирано от IWannaBeSedated : 02-06-2012 на 18:27
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
bitch please
http://www.youtube.com/watch?v=JglWZ-wC3Vk
а аз и бих дал няколко подсечки за "backstage"
Хубава тема!
Най-якият език евър е испанският. Като звучене е просто съвършен, получавам душевен оргазъм като го слушам.Японският също е як.
Колкото до езиците, които ме дразнят, преди доста езици ме дразнеха, но сега значително по-малко. Полският е доста дразнещ като звучене, а циганския и турския са естествено доста гнусни. С другите съм ок, всеки език който не знам ми е интересен.![]()
Испански, японски, английски и финландски са ми любимите откъм звучене.
Дразни ме немския, защото е прекалено груб и немелодичен.
Дразни ме френския и италианския, защото са педерастки.
За другите нямам мнение.
гръцки, сръбски, италиански - фаворити
английски - неутрален
испанския - не
немски - уча, но дори когато говоря на някой на немски се чувствам сякаш псувам, както и обратното - ако ми говорят на немски се чувствам псувана ;D
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Британския английски и книжовния немски (Hochdeutsch) най ми харесват като звучене. Може би защото точно тях уча и съм им свикнал... Американския английски не ми харесва заради непрекъснатото "р", което изговарят, дори и на края на думата да е, нещо, което не присъства в британския.
Също не понасям руски и френски...
уча немски и естествено съм пристрастна. обожавам езика. даже от преди да започна да го уча ми харесваше именно затова, че е по-груб от останалите. а представете си какво стана като го почнах- любов от първа буква
иначе не мога да кажа кой език не ми харесва, тъй като всичко идва от това да му свикнеш. започвам да намразвам английския, тъй като четенето е много смотано- няма твърди правила, пък и трябва да си кривя езика на 89753 страни докато кажа нещо.
мен пък ме дразни американския английски
друго е некъв краен британски акцент (кокни примерно мъррр или шотландски)
мразя турски, гръцки, секаква азиатска гад и подчовешка измет![]()
С немския имам доста сложна връзка.По принцип винаги ме е отвращавал като груб език, ставащ само за команди и караници. По едно време обаче започнах да слушам фашистка музика.
Като започнах да го уча сериозно му се кефех изключително много. Но когато дойдох в Германия и чух как говорят ми замина всякаква любов към него. Сега го считам просто за език. И им се чудя как успяват да изговорят такива невъзможни съчетания от звуци.
Иначе британския английски ми навява по-скоро кофти асоциации и не ме кефи. Стандартния американски (примерно произнасян от учител по литература - американец) ми харесва много повече.
Обожавам френски и испански.
Първият е поезия, а вторият е музика за душата.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ