- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Харесваме ли нърдовете?
Малко бележки:
- нърд не е обида, в моята среда е кк/комплимент.
- изпозвам тази дума, а не зубър, защото смятам, че тенденцията идва от всякъде, но не и от нашето просто племе.
В последните години, с напредването на науката и технологиите, умственото човешко развитие /тук нека да не спорим, приемете, че е така/, май мачовците- сърцеразбивачи ще останат на заден план.
Какви качества притежава стереотипният нърд //на млада възраст :
- Мил, добродушен
- срамежлив, притеснителен
- не излиза много, а се занимава с някакви компютърни игри, или просто чете.
- не ходи на фитнес, ако тренира - то е някакъв рандом спорт, различен от футбол.
- малко инфантилен
- интелигентен
- ученолюбив
- асоциален, говори си само с хората като него
Мързи ме да изброявам повече.
Важни бележки:
- описанието не е конкретно и освен допълнения, всички други корекции са излишни.
Та, според мен този тип сладури ще са по-популярни, защото:
- кротки, спокойни и верни са - жените в днешно време могат да се пазят и сами.
- умни са и изкарват пари - това я интересува всяка златотърсачка.
- крайно толерантни са - търпят те колкото и да им се качваш на главата.
- всеки от тях все пак е мъж и има мъжки черти, които могат да накарат една жена да го желае.
На инстинктивно ниво всяка жена търси мъж, който може да се грижи за поколението. Ако до сега това са били здравеняците, с много тестостерон, но по-малко съобразителност и по-ниска интелигентност ( сила за сметка на мозък ) - вече не би трябвало да са те, защото един здравеняк с физическа работа не е толкова способен да издържа семейство, колкото другата крайност.
И да, говорим си за крайности, поляризирам нещата. Всичко останало е или близо до едното, или близо до другото, и да се причислява директно към категорията, към която се доближава.
Говоря предимно генерално, дори и да не ви се струва правилно, но ако усетите на къде бия - ще разберете защо пиша всичко това.
Така, нахвърлях някакви бегли бележки.
Написах тази тема, защото съм си в такава сфера, а напоследък виждам как много повече хора имат интерес към субкултурата й и "членовете" й .
Няма как да не споменем и сериала The Big Bang Theory , а новият сезон на двама мъже и половина се върти около сладур- програмист.
Ако някой иска да сподели нещо - да пише.
Нека да съм първа - имах си едно време, като бях по-дребна, някакви гаджета, които имаха коли, ходеха по дискотеки, биеха се там, нещо учеха уж, ама не баш, беше сад.
После започнах да си имам гаджета от другата крайност - общо взето си гледат ученето, асоциални като мен, цъкат игрички, но въпреки това много интелигентни.
И за разлика от първите, които не схващаха концепцията "хубав секс", вторият вид се учеха много бързо и успешно, от което бях лол.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Съжалявам, но не. Вероятно имам неправилна представа в главата си, но дори и след като прочетох написаното...
Не си падам по срамежливи и крайно толерантни момчета. Не ми харесва партньорът ми е да е асоциален, тъй като аз понякога съм такава спрямо определени и имам нужда някой да ме ръчне и да ми напомни, че не трябва да ми пука какво ще кажат те и че "риск печели, риск губи". Изобщо, търся определени качества, защото ако човекът до мен ги няма, ще му се кача на главата, а това няма да е полезно нито за него, нито за мен, нито за връзката ни.
Миличките и кротичките не са за мен.
Номном, нали не разделяш момчетата на два типа - нърдове и мачовци с повече тестостерон отколкото мозък? Ще съм много разочарована, ако е така.
Не си падам и по другата крайност - напомпаните, биещи се по баровете батки с бицепси, по-големи от обиколката на кръста ми.
Златната среда - стабилен, да излъчва груба мъжка сила (далеч не само физически!!), но и интелигентен, ученолюбив и загрижен за бъдещето си. Нищо не ми пречи да си играем игрички, стига да ме зариби по някоя. Харесват ми хора с разнообразни интереси и умеещи да са контрастни в поведението си. В единия момент да ги избива на простотия, в следващия - да си сядат на гъза и да учат с часове; в единия момент да са супер сериозни, в следващия - да ме млатят по главата с възглавница. Примерно![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 02-07-2012 на 17:43
Винаги съм обичала момчета от типа, който ти описа.Мили, кротки, верни, умни и запалени в някаква определена сфера. Сегашното ми човече е такова като изключим, че обича футбола и да излиза навън.
Може би единственото, което би ме подразнило е това с компютърните игри, но и там зависи в какви граници. Първия ми приятел беше вманиачен на тема игри и не говореше за нищо друго, човек не можеше да го накара да излезе малко сред природата. Това ме дразнеше неимоверно много.
Манията с "лошите момчета" така и не я разбрах. Противно на всякакви стереотипи, точно с тях не е интересно, защото имат тесен кръгозор, малко продуктивни хобита и ограничени теми за разговор.
ПП. И с Пантерката съм съгласна за някои неща.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Така харесвам аз когато
запозная се с момче богато
имащо диамантена усмивка
и сапфирени очи със очила.
Аман от недодялани глупци
само мислят за гъза си
а не гледат себе си.
С тела на Аполон и Афродита
а са всъщност плява.
Чоплят телефони и коли
я нещо ги засърби
Някой в ред трябва да слага таз Омирска драма
и да им връзва усмирителните ризи
на тез красиви аполонски чада.
Объркани, зли, с очите празни
на всички посредствени - омразни.
Не си падам по тоя тип момчета. Не си падам и по типа мачо. Като цяло за мен е важен баланса, търся умен, интелигентен човек, който да си гледа учението и кариерата, нооо тая асоциалност у тези хора, които описа номном ме убива. И тая срамежливост... не мерси...
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Мисля, че до сега не съм имала контакт с "чистокръвен" нърд. Все са имали по някакво допълнително/липсващо качество/черта от изброените.
Например, момчетата от старата ми компания (с малки изключение) бяха предимно добри, ученолюбиви, интелигентни, зарибени по игри/компютри/фентъзи романчета, инфантилни, анти-фитнес и футбол (но с изяви в баскетбола и волейбола). И същевременно бяха доста социални (макар, че контактуваха предимно със себеподобни), обичат да си пийват и да се забавляват, предимно по домашни купончета, и определено не бяха срамежливи. Ей колко много ми липсват...
И гаджето е като тях.
Та ако описаното от мен попада в категорията "нърд" значи, да. Харесвам ги. Даже повече от харесвам, аз предпочитам да контактувам с точно този тип хора.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
за мен са за предпочитане със сигурност. както се каза - те са тихи, надеждни, спокойни, че даже и мислещи, за разлика от другата заформяща се крайност "ходя на фитнес, а мозъкът ми се смалява и смалява". обикновено всеки един си има някакъв си негов специален ефект, тъй че трудно ще се спазят всички горе изброени характеристики на типичния "нърд". крайни историй от типа нон-стоп игрици - не мерси. бившият ми беше луд на тая тема, след като се "образовах" за може би всяка възможна игра и единствената тема, която той умееше да развива свободно, беше това издивявах.
като цяло самият факт, че по-голямата част от тях са образовани, възпитани и мили ги прави предпочитани. поне според мен де.
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Занимавам се с порастналия им вариант...в гимназията най-близкият ми приятел си беше нърдче...вече поотрасна и е по-нормален, но не поддържаме особено връзка...той заряза компютърните игри в полза на правото, което сега го е обсебило по същия начин.
Един от бившите ми приятели също е тип нърд. Интересното е, че при него и приятелчетата му покрай безсънните нощи имаше винаги и алкохол/ някакви наркотици и се излизаше по от време на време. Обаче тва е, до него ми беше само интереса, останалите му приятели ми действаха/ т обратно на секс.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Мм, донякъде. Изключително много държа човекът до мен да е интелигентен. Но не толкова като да се спуква от учене, колкото от погледа му да личи, че е дълбокомислещ, че има голям умствен потенциал (дори и невинаги да го използва по предназначение). А на такива хора от много мислене им избива на простотия - пантерката хубаво описа контрастното поведение - това ме привлича и мен.Държа също човекът до мен да е чувствителен, но бих предпочела да е преодолял срамежливостта. Няма лошо да е по-затворен, но не понеже не може да общува с хора, а просто защото често пъти не иска - това придава някаква загадъчност, а и когато такъв човек те заговори, си сигурен, че е защото наистина иска да си говори с теб, а не просто защото те е видял в трамвая. А твърде мили същества от мъжки пол не са ми по вкуса - един мъж трябва да умее да е и мил, но и груб - трябва да се усеща мъжествеността в поведението му... Относно фитнеса - като цяло идеята не ми харесва - мисля, че да тренираш спорт, който ти харесва, е много по приятно и разтоварващо занимание, но все пак всеки си решава сам.
П.П: НомНомНом, с теб сме от едно даскало помежду другото.![]()
Последно редактирано от ICanSeeTheFireBurning : 02-07-2012 на 21:20
♫♪♫
This aftertaste is gonna break my heart
Feels like it's over before it starts ...
♫♪♫
Абе то какво казваме и какво правим cа две много различни неща. Пък какво иcкаме нещо напълно отделно ...cад, бът факт.
Доооооообре...
Защо си мислите, че всички здравеняци са тъпи?
Аз работя с такива. Да кажем.. улични мъже или малко по-различни хора. Тези хора са много точни и много умни. Един колега знае няколко езика. Работата е много добра, много добре заплатена и с изглед за чужбина. Трудна е, защото се работи само нощна смяна в повечето пъти, но както и да е. В тези среди има много умни и стойностни мъже и се опитвам да подражавам на тях. Макар и някой да са от тежко семейство и така нататък. Аз също не съм ходил много на училище, защото работех от ранни години, но имам завършено средно образование и не се смятам за тъп и с тесен кръгозор. Не всички говеда са безмозъчни идиоти. Доста колеги учат висше. С колко ли такива "гардероби" сте говорили, че вадите такива глупости.. с нула, нали? Един, двама? Едно и свиня не праси. Хората в армията също са тъпи, а?
Има доста малки гниди, които са много по-тъпи макар и да ходят редовно на даскало и да учат. Обикновено такива хора не са работили никога и са се осланяли на техните. Имах съученик, който ходеше с джобни над 50 лв. всеки ден. То са и много такива..
Зубрачите успяват (повечето) в това, което са захванали. Много ги бият, много им се подиграват, но накрая всеки ги гледа завистливо, когато усети, че някаква си наглед мижатурка - печели повече от него. Да си зубър не означава да си с криви зъби и очила и да бозиш чекии пред компа. Още един пример за един съученик: Зубър, само шестици и т.н, но боксьор. Тренира и учи, учи и тренира. Това момче въобще не беше тъпо, въобще не беше хилаво и можеш да разговаряш на доста теми с него. И накрая за капак.. беше циганин. Много кораво копеле стана и много умно. Арнолд Шварценегер също е практикувал културизъм, но е страшен човек със страшни амбиции и до ден днешен. Учил е много от малък и е тренирал яко и е бил актьор, режисьор, предприемач, инвеститор и политик и губернатор на щата Калифорния. Няма по амбициран от него и е бил наистина много умен. Страшно мускулест, НО грам не е тъп.
Аз се възхищавам на хората, които учат и са такива. Макар и аз да не съм учил много-както казах вече. Може би и съжалявам донякъде, но времената бяха такива. Предпочетох бачкането пред всичко друго, а и нямах много, много избор. Този пример за зубъра - боксьор показва, че има такива хора, които са изпълнени с амбиции и макар и мили не дават на някаква дрисла да ги разиграва. Евала и поклон на всички, които тренират, учат и работят. Кур за мрънкащото племе, което чака всичко наготово.
Искаш ли да учиш и имаш ли желание всичко става. Мускулите въобще нямат връзка с ученето и акъла.
Нека живеят така наречените зубъри и нека успяват. Тези, които учат и имат и други хобита и те нека са живи и здрави.
Дали ще четете между редовете или пък въобще няма да го прочетете това.. то си е за вас, но не смятайте онези мъжаги, които работят повече от волове, че са едни тъпанари и прости чукове. В повечето пъти много повече са видели от който и да е.
Бъдете щастливи.![]()
Последно редактирано от Irti : 02-08-2012 на 07:09
^Как успя да съпоставиш "лоши момчета" със "здравеняци"? Щото аз знам така описаните тук "нърдове здравеняци".
Мисля, че не успя да вникнеш в темата.
Ти под лошо момче какво разбираш? Някаква малка непълнолетна мутричка с китните на тате? И по цял ден в дискотеката ли? Не ти разбрах коментара - извини ме. Защото такива с кожени якета и слънчеви очила посред зима.. смехория.
За мен лоши момчета са това, което описах и споменах, че не са тъпи. Даже и това не са лоши момчета - може би или ако са лоши то е в доста друг смисъл - корави. Просто изстрадали хора и видели доста и гледащи с различни очи. Лошо момче може да кажеш на някой убиец.. примерно. Цялата ми мисъл беше провокирана в това, че няколко човека стабилно наблягат на това, че мускулестите хора са тъпи.
Всъщност да кажеш на някой, че е лошо момче е доста тъпо. Въпросните момчета са клиентела на полицията. И не знам какво за пример има в това да продаваш наркотици - примерно и да го даваш гъзар навсякъде. Такива хора вървят за лоши по ТВ-то.
Аз я разбрах, че под лошо момче искаше да каже мускулесто.. може би. Може и да съм допуснал грешка, но и следващата част в изречението "Противно на всякакви стереотипи, точно с тях не е интересно, защото имат тесен кръгозор, малко продуктивни хобита и ограничени теми за разговор." съвпада с другите коментари и така.
Това е според мен. Според теб какво е "лошо момче" ?
![]()
Последно редактирано от Irti : 02-08-2012 на 07:33
Или аз съм кьорав или ти грешиш, защото никъде в цялата тема не видях да се споменава това.
Говорим за "нърдовете", не в класическия смисъл, а смисъла който номномном е дала. В такъв случай под лошо момче разбирам напълно обратното на описаното.
Незнам откъде реши да говориш за мутри и кожени якета, здравеняци и прочие. В краткия смисъл лошо момче - прави се един вид на мъжкар, безчувствен, сваляч, не го интересува толкова ученето, а дискотеките и прочие.
Тъй като средата около мен е разнообразна, познавам хора и от двата типа. Не ми харесва това, че ги описвате само като такива и такива. Има си нърдове и нърдове; мъжкари и мъжкари. От първия тип нърдове ги има такива, които много учат, доста социални са, излизат и си имат свои занимания като например следят сериали. Имала съм работа и с втория тип: изключително мил, маниак на тема компютърни игри, некомуникативен, не тренира/гледа спорт/ни предавания и не ходи на фитнес, не изявява никакво желание за учене и т.н. мога да изброявам и още и още. Въпросът е, че съществените разлики се виждат и никак не са малко. Същото е и за мъжкарите: има такива, които ги интересуват само дискотечките, гледат с кого да се сбият, търсят "яки" мацки от типа "тъпо парче", живота за тях е купон и пр. Има и друг тип: учат, работят, тренират спорт/фитнес, интелигентни са и се интересуват от различни сфери на общуване, знаят как да се забавляват.. Всичко е до човека - хора всякакви, дори и от една категория пак могат да са съвсем различни.
След като съм добила представа от съвкупност на характери, съм категорична, че това е, което съответства на моята същност. Определено нърдовете не ми съответстват във всичките си форми и изключения, нито пък тези от типа безмозъчни мъжкари. Мда, горното описание беше най-точно.
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
* http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *
Много моля, имаме си тема за лошите момчета, коментирайте си там, не осирайте темата на момичето.
С теб нещо не се разбираме. Да прием, че грешката е в мен.
"Ако до сега това са били здравеняците, с много тестостерон, но по-малко съобразителност и по-ниска интелигентност ( сила за сметка на мозък ) - вече не би трябвало да са те, защото един здравеняк с физическа работа не е толкова способен да издържа семейство, колкото другата крайност."
Мисълта ми беше, че този "здравеняк с много тестостерон и по-малко ум" може да изкара много повече от другите хора. Исках да обясня, че тези "здравите" без мозък.. всъщност имат мозък и всъщност повечето от тях учат сериозно. И това, че си здрав не означава, че работиш като хамал и изкарваш по 15 лв.
Може да си як бик и да изкарваш пари и да отгледаш семейство.
Може да си хилав зубър и мирен човек и пак да изкарваш пари и пак да имаш семейство.
Но не може да кажеш, че едната крайност е по-добра от другата.
"вече не би трябвало да са те"
Сещаш ли се сега, защо се закачих затова и защо може би измених темата?
Колега, момчетата, които описваш са изключенияМасово здравите селски батки са без грам мозък.
За останалото си прав.
Абе мислят се за господари на вселената
Като ходят на училище с пенсията на баба си
и се правят с големите пачки от по 10 лв.
Удрят всичко живо по гъзовете и се мислят
за върховни гурута.
Да си гледат работата.
Тез' аполонски тела не са им дадени та да
ги оскверняват с глупост и нехайство към живота.
Защо наричате бедните хора гниди.
Irti, в това, което написах аз визирах точно льольовците с колата на тате, кинтите на мама, каруцарските псувни, честите изневери и прочие. Забелязала съм, че в последно време дечковците много започнаха да се лепят по тях и да ги възприемат за богове, защото не се обаждат втори път и били изглеждали "загадъчни". Те обикновено са безмозъчни в смисъл, че имат малко интереси в страни от имиджа си.
Това, което ти описваш не са лоши момчета, а зрели хора с различни амбиции.
Не исках да кажа мускулесто.Не знам много момичета, които да не си падат по мускулест мъжага.
В темата съм говорила само за вътрешни качества.
Под нърд лично аз не разбирам разплут червей пред компа, до който лежи "Ядрена физика" и "Висша математика".![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()