- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Харесваме ли нърдовете?
Към човека с общата култура:
Забелязала съм, че за всеки обща култура е това, което той знае. Поне така го възприема.
Ти можеш да обясняваш, че не е редно да не знаеш какво става в държавата ни сега.
Аз пък мисля, че не е редно ТИ да не знаеш какво се случва в тялото ти сега.
В моята среда е смешно да не знаеш защо ти се пишка, защо виждаш цветно или на какъв принцип работи метаболизмът ти.
В твоята сигурно е странно да не знаеш коя година е станал еди кой си конгрес, на който е решено еди какво си или кой ни е министъра на религиите. Шанс.
Аз един ден ще се занимавам с биологични експерименти или в най-лошия случай с ДНК-анализи. В това поприще няма да ми трябва да знам кой е въпросният министър и каква да е дата освен тази, в която съм си взела пробите. В твоята работа вероятно никога няма да ти трябва да знаеш с кое флуоресцентно багрило можеш да различиш ДНК от РНК. Това прави ли те тъп/а? Не. Мен прави ли ме тъпа? Не.
NomNomNom сигурно е на светлинни години от мен с компютрите. Това прави ли ме тъпа? Не. Тя вероятно, гледайки един паяк си мисли: "Я, паяк!", а не "Я, Tegenaria!" Това прави ли я тъпа? Не.
Въпрос на хобита и интереси.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()