Малко бележки:
- нърд не е обида, в моята среда е кк/комплимент.
- изпозвам тази дума, а не зубър, защото смятам, че тенденцията идва от всякъде, но не и от нашето просто племе.

В последните години, с напредването на науката и технологиите, умственото човешко развитие /тук нека да не спорим, приемете, че е така/, май мачовците- сърцеразбивачи ще останат на заден план.

Какви качества притежава стереотипният нърд //на млада възраст :
- Мил, добродушен
- срамежлив, притеснителен
- не излиза много, а се занимава с някакви компютърни игри, или просто чете.
- не ходи на фитнес, ако тренира - то е някакъв рандом спорт, различен от футбол.
- малко инфантилен
- интелигентен
- ученолюбив
- асоциален, говори си само с хората като него

Мързи ме да изброявам повече.

Важни бележки:
- описанието не е конкретно и освен допълнения, всички други корекции са излишни.

Та, според мен този тип сладури ще са по-популярни, защото:
- кротки, спокойни и верни са - жените в днешно време могат да се пазят и сами.
- умни са и изкарват пари - това я интересува всяка златотърсачка.
- крайно толерантни са - търпят те колкото и да им се качваш на главата.
- всеки от тях все пак е мъж и има мъжки черти, които могат да накарат една жена да го желае.

На инстинктивно ниво всяка жена търси мъж, който може да се грижи за поколението. Ако до сега това са били здравеняците, с много тестостерон, но по-малко съобразителност и по-ниска интелигентност ( сила за сметка на мозък ) - вече не би трябвало да са те, защото един здравеняк с физическа работа не е толкова способен да издържа семейство, колкото другата крайност.

И да, говорим си за крайности, поляризирам нещата. Всичко останало е или близо до едното, или близо до другото, и да се причислява директно към категорията, към която се доближава.
Говоря предимно генерално, дори и да не ви се струва правилно, но ако усетите на къде бия - ще разберете защо пиша всичко това.

Така, нахвърлях някакви бегли бележки.
Написах тази тема, защото съм си в такава сфера, а напоследък виждам как много повече хора имат интерес към субкултурата й и "членовете" й .

Няма как да не споменем и сериала The Big Bang Theory , а новият сезон на двама мъже и половина се върти около сладур- програмист.

Ако някой иска да сподели нещо - да пише.

Нека да съм първа - имах си едно време, като бях по-дребна, някакви гаджета, които имаха коли, ходеха по дискотеки, биеха се там, нещо учеха уж, ама не баш, беше сад.
После започнах да си имам гаджета от другата крайност - общо взето си гледат ученето, асоциални като мен, цъкат игрички, но въпреки това много интелигентни.
И за разлика от първите, които не схващаха концепцията "хубав секс", вторият вид се учеха много бързо и успешно, от което бях лол.