- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Харесваме ли нърдовете?
Не така грубо де, просто се опитах да обясня нещо важно, да не вземе човек отношение... Не го приемай като нападка ! Не те познавам, за да отправям каквито и да е нападки конкретно към теб, просто използвах пример, който даде. Но ти все пак поставяш въпроса "За какво ти е обща култура?"-е убеден съм, че след време сама ще узнаеш точно за какво говоря. Няма да се впускам в повече обяснения, защото, както сама констатира, е отклонение от темата, но НЕ аз подхванах въпроса за общата култура, и ако в теб в момента се секретират определени хормони, не се опитвай да си го изкараш върху мен !
Все пак за да не е спам ще кажа мнението си по въпроса за "нърдовете" (впрочем, има и по-български думи, но така и така сме започнали с тази...) - Абсолютният "нърд" е интроверт, т.е. затворен сам в себе си човек, за когото е много трудно да завързва каквито и да е социални контакти, освен със себеподобни. На тях не им върви с приятелите, пък камо ли с момичетата... Но това важи за "радикалния" вариант на такъв тип хора. Има "нърдове" в много по-малка степен, които са всъщност супер свестни, нормални, умерени типове- на тях вече може да им върви с момичетата, като даже влизат в доста сериозни връзки, съдейки по някои хора от обкръжението ми. Всъщност, тези хора вече не бива да се причисляват към "нърд" категорията, въпреки някои сходства. "Нърд" е типичният задръстеняк, отрасъл вкъщи пред компа, който се спича в социални ситуации и тотално си гълта речника при всеки разговор с непознат, или, недай си боже, момиче. По мое наблюдение обаче повечето такива типове до към 20-годишна възраст се социализират в някаква степен. Но със сигурност никое момиче не иска "нърд" в най-чистия му вид. Толкова по темата, че "идея си нямам за какво става на въпрос" !