Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
Защо да говори лошо, за какво ти е обща култура? И според мен може да не е нормално някой да не знае какви хормони се секретират по кое време у жената, какво става по време на овулацията, какво става със жълтото тяло, или да не знае процеса сперматогенезис, но не ми дреме.
И виж, силно се надявам да не визираш по някакъв начин мен в мнението си, защото това ще е много груба грешка от твоя страна.
Бъди така добър или да пишеш по темата, или да си биеш шута от нея, защото не толерирам намесвания по средата на нищото от хора, които и идея си нямат за какво става въпрос.

Лека вечер.
Не така грубо де, просто се опитах да обясня нещо важно, да не вземе човек отношение... Не го приемай като нападка ! Не те познавам, за да отправям каквито и да е нападки конкретно към теб, просто използвах пример, който даде. Но ти все пак поставяш въпроса "За какво ти е обща култура?"-е убеден съм, че след време сама ще узнаеш точно за какво говоря. Няма да се впускам в повече обяснения, защото, както сама констатира, е отклонение от темата, но НЕ аз подхванах въпроса за общата култура, и ако в теб в момента се секретират определени хормони, не се опитвай да си го изкараш върху мен !
Все пак за да не е спам ще кажа мнението си по въпроса за "нърдовете" (впрочем, има и по-български думи, но така и така сме започнали с тази...) - Абсолютният "нърд" е интроверт, т.е. затворен сам в себе си човек, за когото е много трудно да завързва каквито и да е социални контакти, освен със себеподобни. На тях не им върви с приятелите, пък камо ли с момичетата... Но това важи за "радикалния" вариант на такъв тип хора. Има "нърдове" в много по-малка степен, които са всъщност супер свестни, нормални, умерени типове- на тях вече може да им върви с момичетата, като даже влизат в доста сериозни връзки, съдейки по някои хора от обкръжението ми. Всъщност, тези хора вече не бива да се причисляват към "нърд" категорията, въпреки някои сходства. "Нърд" е типичният задръстеняк, отрасъл вкъщи пред компа, който се спича в социални ситуации и тотално си гълта речника при всеки разговор с непознат, или, недай си боже, момиче. По мое наблюдение обаче повечето такива типове до към 20-годишна възраст се социализират в някаква степен. Но със сигурност никое момиче не иска "нърд" в най-чистия му вид . Толкова по темата, че "идея си нямам за какво става на въпрос" !