мода е, да. от сериалите до хипстърските очила. от фейсбук до съвсем естествената реплика на чалгата/попа. определено алтернатива, която ми допада. щом ще се пускаме по течения, нека поне водят нанякъде.
по темата, лично:
не си падам по маси, по никакви групи от хора, субкултури и изобщо обезличаващи изоморфни струпвания. харесвам индивидуалности, на подсъзнателно ниво винаги избирам различното, не като самоцел, просто така се случва. при мен всичко зависи от средата, за да се отличи някой в очите ми, той не трябва да мимикрира, т.е. "вписва" в дадената картинка. да запазиш същността си(с минимални притъпявания) в социални условия е много трудно. това е умение/сила, които ценя.
//8 години съм прекарала в нърдска среда. дори мога да се определя, като нърд по твоята и други дефиниции. но не виждам смисъл. в момента, в който личности започват да се идентифицират с маси, за мен се ражда проблем.
що се отнася до качества, разбира се, че е един адекватен (не на средата!:Д) човек, проектира до себе си друг самостоен индивид. подчертавам индивид. всичко друго са глупости на търкалета и теории за алфа-мъжкари.
//за общата култура съм по-склонна да се съглася с Ares, като основа за комуникация, конвенционален език, на който да общуваш с останалите/другите. нещо съществено важно, ако не искаш да вирееш единствено в група.