Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
И впрочем си мислите, че знаете основите на всичко. Едва сте се докоснали до нещо и вече го водите разбрано ли? Откъде идват бебетата, какво е водата за човека... Това ли е основата? Имате ли си въобще на идея колко огромна и всеобхватна е само основата на тези науки? Казала си два-три жалки факта. И вече имаш страхотна обща култура. До тях редом стои толкова много, че въобще и не мисля да се опитвам да го описвам. И съм повече от 100%, че не можеш да се включиш в биологичен разговор и да си сигурна, че не казваш глупост. Не говоря за разговор на висше ниво.
Нито си мисля, че знам повече от другите, нито, че разбирам от всичко. А жалките факти ги дадох като пример за абсолютен минимум, който всеки, по мое мнение, трябва да знае. Точно защото основата е "огромна и всеобхватна", човек трябва да се развива постоянно, а не да се ограничава до няколко факта (лично мнение).
Не знам защо реши, че те нападам, може би не съм се изразила правилно. Не съдя никого и не поставям хората в категории - както казах, може един човек да е кон с капаци (това, което аз разбирам под понятието), да е изключително ограничен и незаинтересован от света, но да е страхотен човек и аз да го обичам с цялото си сърце - за мен липсата на обща култура у някого не ми пречи да го обичам.

Дотук с темата от мен.

Относно личната нападка за биологичния разговор - следвам невробиология. Не твърдя, че съм специалист, но без проблем мога да се "включа в биологичен разговор". Не ми се спори, но ми направи наистина лошо впечатление как ми лепваш етикети без да ме познаваш.
Със здраве, и не забравяй, че не си единствената с много хобита и всестранни интереси.