Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
Знаете ли какво.. Вие само обобщавате. И привеждате доста крайни примери (BrokenInnocence). И съдите. И все много знаете.
Като се замисля през живота си, най-добре съм общувала точно с нърдове, сещам се за поне 2ма човека, с които ми беше изключително приятно да комуникирам, защото това не са чак толкова по-различни хора от останалите, като изключим игрите и по-специфичния хумор.
Странно, но по вашите логики значи аз съм страшно грозна, безинтересна и отчаяна личност. А не е така. И човек не избира в кого да се влюби. Много голям респект за Умри и за мненията, които пише, но гледа много едностранчиво на нещата. Според мен истината за живота се корени много дълбоко в дуалността, ин-ян, двойствеността на нещата.
Момчето, с което ми е било най-приятно и от което съм била най-пленена, и все още значи много за мен, не беше от тия яки типове, дето слагат жената на място и пр. И съм се чувствала добре с него. Сигурно ми беше. Имам си афинитет към такива хора, с които ми е сигурно. С които се чувствам Ок, а не на ръба, щото са играчи и видиш ли, не знам си какво.
И тва не значи че не общувам и с нормални, обикновени хора и т.н.
Както и самите "нърдове", много е крайно да се мисли че са заобиколени и те само от такива като тях, крайно е, и не е дотам вярно.
И има и степен на nerdiness, напр., компанията с която движа (хора, с които се чувствам добре и прекрасно) не са по компютрите, имат разностранни интереси, но в някаква степен отговарят на модела, защото се смеят на миймове и всякакви интернет шеги, които, да кажем, обществото което е "нормално" (ако има такава дефиниция) не би схванало.

Не знам. Съжалявам, че така си пиша разбъркано мнението и не е систематизирано и ясно, но не съм спала днес много и ми е мътно в главата.
Искам просто да кажа, че.. не трябва да се мисли крайно, и да се поляризира, и да се привеждат екстремни примери за хората, които са нърдове, както и за хората, които са им почитатели. Човек има различен набор от най-различни приятели, нещата варират. Да хейтвате по "нърдовете" (тъпо ми е да използвам тая дума), само защото си представяте мега неадекватни, напълно затворени в себе си типове, просто е глупаво. Или да се отнасяте пренебрежително към тези, които имат афинитет към по-затворените, "добри", ако щете, момчета, и от това да се правят генерални преценки, псих. профили и т.н.
И обобщението как НЯМА КАК една жена да се влюби в такъв, мъжът мечта е само самоуверен, слагащ на място, не много мил, респектиращ пич. Да, уважавам такива мъже, готини са, и с тях е приятно, но аз си имам друг тип. Аз харесвам интелигентни, приятни и адекватни хора, и бтв, не е казано че всички нърдове са с ниско самочувствие. Аз може да харесвам и творчески личности (това е така!) и когато съм заобиколена с такива всичките първични и примитивни теории за алфа мъжкари, привличане и самци ми се струват просто смешни, защото аз съм по- друг човек, обичам да ми витае главата във въздуха, да философствам, да бъда странна, да общувам със странни хора.
И тия неща за самеца просто не важат. Не отричам, че тези мъже са секси и уверени, просто моите предпочитания включват много по-различен тип мъже.

И бтв, разграничаването ме дразни, защото стават недоразумения. Всеки под нърд си визира своето. А нещата са с големи нюанси, разлики и субективности. Защото зарибен човек, който само цъка УоУ и нищо друго не знае, бие си чекии и не е адекватен на реалността не е приятен, да. Не е и приятен (поне за мен) и фитнес маниака, който само блъска цял ден и се е фиксирал твърде много в една област (фитнеса). Баланс. И двамата са неадекватници. Просто единия в днешното общество има по-големи шансове за успех - не с мен, но с някоя друга жена (фитнес маниака, предполагам.)
Давам примери с това, което ми се е случвало на мен. Ти може да си попадала в друга ситуация, аз вадя примерите от собствения си опит. Освен това не съм казала, че са лоши като хора, въпроса беше "Харесвате ли такъв тип мъже?" като... мъже, не като приятели, компания и т.н, отговорът ми е "Не." Не схванах само кое ме прави "много знаеща", това, че не мисля като теб?