- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как момчетата възприемат момичета като мен?
Авторке, според мен търсиш внимание, но по грешния начин. На 14 не е нормално да пушиш от 3 години, да ходиш по дискотеки и да имаш нз си колко дупки по себе си. Акъла ти е още много детски, като те гледат така хората... как да не им се струваш пропаднала?! Сега е времето да си гледаш уроците, а не да ходиш на 15см токчета и да друсаш кючеци...
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Чачо, с това, което досега показва няма как да е в позиция да си избира. А защо е важно първото впечатление ли? Ти бил ли си някога на интервю за работа примерно?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Чачо, по никакъв начин не можеш да ме убедиш, че е нормално да започнеш да пушиш на 11.
Също както не е нормално на 14 оценките ти да са предимно 4. Айде сега ме захапете как оценките не били мерило за акъла. Нека не са... Хах, гледай как 14-годишната ми щерка ще има само 4 и аз ще я оставя да си ходи надупчена и да пуши.
Аз познавам и по-лошо.
Изкарва само 2 и 3 , но я слагат за отличничка, защото е от аристократичен род и е много богата.
А като са аристократи и толкова учени хора що я оставят така да си прави?
И се бие, и ни налага психически тормоз.
Парите развалят човека.
В Америка няма такива работи.
Не ходят с дамски чанти и пурета в ръка на училище.
Тук може да срещнеш Попай моряка и Мадам Агрипина в таз' безнадеждна яма училище.
Бъдете добри и уважавайте другите, а не ги унижавайте!
Лелееееее.... На 14.. боядисва си косата... пуши от 11 годишна... ужас...
НЕ, аз не съм цвете за мирисане, не мога да те критикувам, но..... наистина е брутално.. На една възраст сме, аз си направих кичури едва тази година... Цигарите... интересно ми беше, пробвах.. бях там някаква измислена пушачка.. и просто реших, че това не ми допада и ги спрях, а и на моите години не прилича просто... Оценките.. по математика аз наистина имам само 4, но не е нормално в 7-ми клас да имаш такива оценки, какво ще правиш в 8, 9, 10....??
Ми мене мнението ми по прочетеното е ,че си разбрано момиче и не си някоя тъпа к**ва.Имаш някакво по изчанчено виждане за нещата,но това не те прави лоша.Но да ти кажа честно ако те видя най-вероятно не бих осъществил контакт.Визията не е толква важна за мен ако си свестен човек и може да става лаф.Обаче аз няма как да го разбера това,защото принципно страня от тия "яките" , "лошите" батковци и какички дет ми се наливат и пушат кат комини.Неприятни са ми тия хора дето се имат за яки на някаква смешна възраст (14-15-16-17) и демонстративно правят простотии,за да ги забележат.Бих ти препоръчал да спреш с боята,цигарите и да земеш да махнеш сичките железа от ушите,пъпа,носа,краката,ръц ете,главата и сички части на тялото където си се дупчила.На ушите ок!Имаш шанс да се спасиш (сегашното ти положение ще доведе до много сериозни последствия) ,защото мисля ,че имаш акъл.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Няма значение кой как те възприема. Каквото и да правиш, както и да изглеждаш, винаги ще има хора, които ще те харесват, и хора, които няма да те харесват. Важното е ти да се чувстваш добре в кожата си и да си удовлетворена от себе си.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Това, че пушиш е много лошо, защото си тровиш дробовете от малка. Обиците са си твоя избор за външен вид .. Другите за обеците нямат право да те съдят ! Лошо е, че си боядисваш косата. Косата е като друг живот прилепен към нашето тяло, ако ти не се храниш, ще умреш! Така е и със косата, ако не я подхранваш - ще опада или най - малкото нещо ще бъде слама! Иначе видът ти би трябвало да е печен, но не се отпускай прекалено много!![]()
Да, отидох с тениска, на която пишеше "Римският пияница" на който имаше дебелак с вино, бях несресан и недоспал. Все още работя на тая позиция. Най-добрият ми приятел пък ходи единствено с камофлаж, зелени тениски и коса до кръста, и размаза всички на интервюто за учител. Избраха ни по умения. По-важно е да си компетентен, а не да си с подстригани вежди. Един сериозен работодател винаги може да се абстрахира от външния ти вид и предубежденията си, и да ти оцени професионалните качества. Ако те избират по най-първото впечатление, трябва добре да се замислиш дали това е работата за теб и дали ще оценяват труда ти.
@PinkPan7her, има разлика между нормално и правилно. Аз казвам, че много хора пропушват на такава възраст. Иначе, ако мойто дете пропуши на 11, жална му майка. Нито бих му дал на такава възраст да се дупчи или да се татуира, щото после, ако си промени вкуса и мнението, няма да ме погледне заради безотговорността ми.
Това, което казвам, е че пиърсингите и пушенето не са показател за акъла на човека, особено на тинейджър. Всички сме били на периоди през пубертета, имали сме различни влечения, но не всички сме били особено осъзнати. Мисля, че момичето има достатъчно добродетели, които игнорираме заради външния и вид, това е.
За оценките съм донякъде съгласен. Сиси си каза, че в гимназията се изкарват 6-ци с 15 минути четене. Тоест 24 часа сериозно четене в един по-късен момент наваксват 96 дена в даскало. Като съобразим, че не е възможно да стоиш по 24 часа всеки ден, времето, за което можеш да наваксаш изискваното ниво в гимназията пак е по-малко от 2 месеца. Всеки студент изкарал поне 1 сесия би потвърдил, че е напълно осъществимо.
Не че нямах 6-ци, винаги съм бил стипендиант, но по някои предмети въобще не съм грабвал учебника. И не съжалявам, защото имах достатъчно извънкласни дейности, които ме изградиха като човек. Ако можех да върна времето, сигурно щях да чета повече, но това е сегашната ми позиция. Оценките в даскало не са плод на особени знания, те са резултат от организираността и отговорността на ученика. За мен Е нормално (макар и да не е хубаво) да си безотговорен и неорганизиран в тинейджърската възраст. Сериозните тинейджъри се броят на пръсти и това е по-ненормално (рядко) явление. От този форум примерно знам за 2ма такива.
И в заключение искам да кажа следното. На нея явно не й налагат много контрол - нещо, с което много хора се сблъскват едва като станат на 17,18,19 и нагоре. Цял живот са лишавани и после са като разюздани коне. Ето тогава вече се почва голямото ходене по дискотеки, пушене, пиене, треви, амфети, ебане. Няма да можете да си разпознаете зубърите от даскало в какво са се превърнали след завършването. А хората като нея вече са минали през това, поулегнали са, понаживяли са се и започват да се възползват от възможностите си, когато вече живота им е на съвсем друга скорост. Има разлика между това вашите да не ти позволяват нещо, и сам да се ограничаваш. Второто няма как да стане, ако сам не си осъзнал нещата.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Chacho интересен човек си как така няма проблем пък казваш, че ако твоито дете пропуши на 11 " жална му майка". За наваксването ти тва сериозно ли го говориш, каде го има филма нередовен ученик да тръгне да наваксва, и да го има много рядко го дават. Съгласен съм за разюздания кон, ама ти приказката за изпуснатия кон сигурно е знаеш и нея.
Не е толкова рядък филм, знаеш ли колко хора повтарят, че са могли да учат навремето? Демек им е дошъл акъла, че може и да им трябват тия знания. А като ги догони живота - сядат и учат.
Много е различно това да си родител и да коментираш отстрани. Ако аз съм родител, аз ще нося отговорността за това детето ми какво ще израсне. Това не значи, че няма да се постарая да му разясня, защо ще го ограничавам понякога или пък защо няма. За мен ще е важно детето ми да няма сериозни пороци, но също така ще ми е приоритет, детето да мисли със собствената си глава и да умее да взема решения.
Повечето хора не им понася да не са това, което искат да бъдат. Просто не всеки може да го постигне. Авторката иска да изгради у другите по-добър образ на себе си и според мен това ще й е мотивация да запълва пропуските си по-натам. За да се загубиш в грешната посока трябва да ти липсва съзнание за това, каква е алтернативата, да ти липсват амбиции, да не виждаш по-добрите възможности. По-добре да се замисляш как да се развиваш като личност, отколкото постиженията ти да са в това, че не пиеш, не пушиш и сервираш на хората безалкохолни цял живот, като единствената ти пъстрота са любовните драми, които се възпяват в чалга песните.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
По дрехите посрещат тези, които не могат да изпращат по ума. Или можеш да разграничаваш двете неща, или винаги ще си подведен. Ако си съзнателен за това, кое какво впечатление ти оставя, можеш и да се абстрахираш от предразсъдъци.
Успешните работодатели обикновено имат това умение.
Не. Двете неща не бива да се разграничават. Може да си страхотен служител, но ако шефът ти се опасява, че не може да те покаже пред хора, защото мязаш на парцал, ква е файдата? Лично на мен като работодател поява в такъв вид на интервю би ми оставило впечатление на неуважение.
Външният вид винаги е важен. Във всяка една ситуация. Лично мнение, не те обвързвам с него.
Тогава кои са точните критерии за външен вид и къде заставаме по въпроса с дискриминацията? Даже и в академичното общество можеш да намериш хора с уж "нескопосан" вид, които се ценят заради интелекта им. Според мен ситуацията е по-различна от тази в американското кино.
Чачо значи трябва доживот да си му благодарен на този работодател. То си зависи и какво работиш де, ако нямаш никакъв досег с хора... донякъде е разбираемо, но иначе тва си е било подигравка от твоя страна.
Колкото е важно да си компетентен, толкова е важно да мязаш на човек. И да уважаваш човека, който ти плаща заплатата. Щото може и да си най-гениалния, ама ако мязаш на просяк... реномето ти пада мноооого надолу. Примера с колата все още е в темата.
Според мен, просто нямаш директен досег с хора, и затова шефа ти си е позволил тая волност. Може и да бъркам. Във всички останали случаи обаче тва не би трябвало да важи. Инак се поставя под съмнение компетентността на работодателя и на служителя.
Критерии за външен вид на дрехите с които отиваш на работа искаш. Основно правило е дрехите да не са крещящи и налагащи определена идея/поведение/ценност. Същото по важност - чисти и добре изглеждащи. Съобразени със средата(в 5 звезден хотел няма да те пуснат по дънки и тениска). Ако сам си си шеф, вярно тогава сам си ковеш паничката, и там има по скоро препоръки, но не и правила. В твоя случай явно не е така. Още нужно ли е?
Дискриминацията няма какво да я обсъждаме. Преди да кандидатстваш за дадена позиция си задължен да я проучиш и да видиш какво се иска за да го бачкаш тва нещо. На работа не отиваш да изразяваш себе си и тва колко те кефи Боб Марли примерно. Там отиваш щото си компетентен в дадена област и от теб се иска да вършиш определена дейност. Излишно е да споменавам че за да върви гладко работния процес е нужно и другите да могат да изпълняват своята част от картинката. А за целта ти не бива да си разсейващ фактор. И предвид гореспоменатото условие - в повечето случаи не се толерират волности и отклонения. Толкоз.
Или въведено в прост пример - ако имаш 5 кила желязо по лицето си под формата на пиърсинг, игли, обеци и подобни и готината тениска, която описа преди малко ги сваляш преди да започнеш работа слагаш костюмчето, и като приключиш махаш костюмчето и пак си ги слагаш. Без въпроси и лигави истории.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Хубаво и точно говориш ,това не мога да не ти го призная, обаче ми говориш малко попринцип, а аз ти дадох конкретни думи които ти си казал и пак ще повторя ''как така няма проблем пък казваш, че ако твоито дете пропуши на 11 " жална му майка", не коментираме попринцип коментираме даден случаи, няма как 14 годишна с цигара в уста да МИ направи добро впечатление и сега ако почнеш пак да ми обесняваш като порасне как и какво ще стане пак немога да се съглася, точно защото ние говорим за настоящия момент. И какво искаш да ми обясниш, че и да учиш нередовно пак не е проблем, ем да съгласен съм не е проблем, може да наваксаш има такива хора сигурно, не ти казвам, че не е така казвам, че е по добре да се учи редовно, казвам чена 14 годишна не отива да пуши и да за МЕН първото впечатление си важно, човек трябва да е чист, спретнат да се старае външноста му да прилична и малко от малко представителна, не говорим за дали на мен или на теб ни харесва, а говорим за даден етикет, гледа се възраст, обкръжение, занимания деиности и така нататък, това е моето мнение по въпроса.
Последно редактирано от Noja : 02-09-2012 на 19:19
Абе хора, оценките ми в училище какво значение имат.. Аз ако имаха значение щях да ги пиша още в първия ми пост, в който се уточнявам с какво е свързана темата. Ако си мислите, че като ме срещне някой на улицата ме пита "оо какви са ти оценките" много се лъжетеИ Чачо, това с тениската и интервюто ти за работа мене много си ме изкефи. Много малко хора са достатъчно смели, за да го направят. Другите мислят ограничено, ама айде да не се отклонявам от истинската тема.
![]()
Някои хора наистина биха си помислили,че си пропаднала,но всъщност това,че пушиш,боядисваш си косата и имаш пиърсинг примерно нищо не говори за теб и не те прави лош човек.
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
Много, много съм съгласна с теб. А цитата крие голяма истина.
А за пушенето.. в днешно време ако почнем да се съобразяваме с всичко, което вреди, кво ще стане ?
Дори тя да не пуши, може би има хора от обкръжението й, които пушат. Има голяма вероятност къфетата, които посещава да са пълни с пушачи, може и техните да са пушачи... дали ще е активен или пасивен пушач.. все там.
Първоначално написано от antifashionshit
+1 :Д ........................ НЕ че нещо , ама класната ми е на 39 и капка боя не е виждала .. ти си на 14 и се боядисваш ПОСТОЯННО ???????????????? ПУШИШ едва от 11 годишна ?!?! Ей вярно ,че като бях на 11 ми беше интересно да пробвам .. пробвала съм от родителите ми , за да ми покажат ,че е не хубаво тва и съм се уверила , при което ........................ на 11 просто .... играех народна топка с децата от квартала...къде ти да пуша ? Момиче , вече си нагазила доста ... помисли да се пооправиш . Мнението на околните лесно не се поправя .. на принципа съм ,че много хора знаят името ми , но не и живота ми .. но при мен проблема е друг :д Хората , които ме мразят ме имат за надута .. както и да е ... опитай поне малко да направиш добро впечатление на хората ..
1. Защо да не е хубаво да пушиш, всъщност е приятно, колкото и вредно да е. Казвам ти го като непушач, който се глези когато има повод. Тогава е най-готино, защото си склонен да дадеш малко повече пари, или да разнообразяваш - пурети, наргиле и от другото нещо :Д
2. Не те мислят за надута, а за проста. Нито си особено грамотна, нито си "света вода ненапита", а си седнала да раздаваш морал.
Сядай си на задника и си оправяй собственото личностно разтройство, не си достатъчно спокойна, че да си полезна точно в тази тема.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...