.
Затворена тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 120
    Абе дете, осъзнай се! Сега ще ти кажа моето момчешко мнение, нали тва искаш. Първо, тези цигари къде ги пушиш от 3 години действат страшно отблъскващо, поне на мен, да не говорим, че ти вредят на здравето и си даваш парите на вятъра. Тва, както и боядисването на косата ми говорят, че си недорасла и това не е начин да впечатлиш когото и да било. А обеците... 1,2,3 добре, но 6?! Аз например харесвам естествени момичета.
    По-добре зарязвай тези цигари, залягай над учебниците и помисли за бъдещето малко, защото ще дойде времето след 10тина години, когато ще се чудиш защо си се занимавала с глупости!!!

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от TheAvenged Виж мнението
    Абе дете, осъзнай се! Сега ще ти кажа моето момчешко мнение, нали тва искаш. Първо, тези цигари къде ги пушиш от 3 години действат страшно отблъскващо, поне на мен, да не говорим, че ти вредят на здравето и си даваш парите на вятъра. Тва, както и боядисването на косата ми говорят, че си недорасла и това не е начин да впечатлиш когото и да било. А обеците... 1,2,3 добре, но 6?! Аз например харесвам естествени момичета.
    По-добре зарязвай тези цигари, залягай над учебниците и помисли за бъдещето малко, защото ще дойде времето след 10тина години, когато ще се чудиш защо си се занимавала с глупости!!!
    Това, че харесваш естествените момичета не значи, че за други нейната визия не е секси, или че е грешна.
    Факт е, че темата е малко за атеншън хоризъм.
    Иначе, кво да заляга над учебниците, в 8ми клас какво има да му учи - най-безсмислената програма е тогава.
    Нито пък ти влиза в дипломата, нито нищо.
    Тези, които в 8ми клас ми четяха същият морал, сега така здраво ги тресе хормона, но за съжаление в неподходящо време - 12ти клас.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Noja Виж мнението
    Хубаво и точно говориш ,това не мога да не ти го призная, обаче ми говориш малко попринцип, а аз ти дадох конкретни думи които ти си казал и пак ще повторя ''как така няма проблем пък казваш, че ако твоито дете пропуши на 11 " жална му майка", не коментираме попринцип коментираме даден случаи, няма как 14 годишна с цигара в уста да МИ направи добро впечатление и сега ако почнеш пак да ми обесняваш като порасне как и какво ще стане пак немога да се съглася, точно защото ние говорим за настоящия момент. И какво искаш да ми обясниш, че и да учиш нередовно пак не е проблем, ем да съгласен съм не е проблем, може да наваксаш има такива хора сигурно, не ти казвам, че не е така казвам, че е по добре да се учи редовно, казвам чена 14 годишна не отива да пуши и да за МЕН първото впечатление си важно, човек трябва да е чист, спретнат да се старае външноста му да прилична и малко от малко представителна, не говорим за дали на мен или на теб ни харесва, а говорим за даден етикет, гледа се възраст, обкръжение, занимания деиности и така нататък, това е моето мнение по въпроса.
    ОК, тоя път ще се постарая да отговоря максимално конкретно на въпроса, макар че си мислех, че още първия път ти отговорих:

Първо, за мен е ОБИЧАЙНО децата да пушат на 11, защото родителите не могат да имат безкраен контрол над тях, децата се крият. Не го приемам за нормално да пушат на такава възраст, но никое дете не го вълнува това. Аз само констатирам, че е често срещано. Дали го одобрявам е без значение, точно това няма да мога да променя, винаги ще има деца, които да са изпуснати.

Второ, това не е най-големият порок на света, колкото и да е вредно пушенето. Затова съм що-годе равнодушен. Гледат от големите и подръжават. След време може да се оправят, а може и да си продължат да пушат, защото според нашето законодателство, в определен момент ставаме напълно свободни да избираме дали да го правим. То пак си остава същият порок. Някои деца имат или са предразположени към психически разтройства. Други остават с недоразвит потенциал. За мен това е по-страшно от пушенето.

Трето, казах за моето дете, защото него вече по-мога да го следя и то е моя отговорност. Не ми е работа да се карам на чуждите деца и да давам акъл на родителите им. Мога да се обадя в Агенция "Закрила на детето", откъдето ще ги глобят, съдят, ще им отнемат попечителството и т.н., което е много по-сериозно. Кво да направя? Ако почнат да санкционират магазините, в които продават цигари на деца, картинката ще е по-различна.

Колкото до първото впечатление - ненавиждам самата идея и се старая да си игнорирам инстинктите. Търся си работа, в която външния ми вид няма да играе роля; среда, в която не е от значение каква ми е прическата; изразявам себе си, защото тогава се чувствам себе си. Не бих се пренебрегнал заради работата. Точно обратното, бих зарязал работата, ако тя ме ограничава като личност. Не е нужно да се поставяш в чуждата рамка, ако си достатъчно ценен, сам ще налагаш такава. Някой забранил ли е на Марк Зукерберг да ходи по джапанки? Не и го прави. А тия мишки, дето си носят марковите костюмчета, за да излъжат, че имат качества, си мечтаят за неговата работа. По същата причина населението мрази Бойко Борисов, нищо че цяла Европа уважава премиерът ни. Ама така е, с такива материалистични и повърхностни, американо-български псевдоидеали ще продължаваме да си отвличаме вниманието от стойностното и да се съсредоточаваме върху маловажното. Айде, прощавайте ме, че забивам в такава тематика, но ако има нещо, което намирам за ненормално, то е точно този вид ценности.

Много се изкефих, когато разбрах, че един познат, съгражданин, преподава в моя факултет. Пича е растафарянин, скейтбордист, наплетен, със смъкнати дрехи и преподава в, както се говори, най-елитния университет. Единият от асистентите пък дойде на изпита с тениска на WoW. Във Фантастикото до нас ме обслужваше касиерка с над 5 пиърсинга по ушите, един на носа и един на устата. Въпросът е, че си вършат работата. Винаги има къде да ви оценят, вие си преценявайте, дали искате да ви гледат знанията или маниерите.

Не на последно място, има разлика между различен външен вид, дискриминиращ външен вид и нечистоплътен външен вид.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението

Не на последно място, има разлика между различен външен вид, дискриминиращ външен вид и нечистоплътен външен вид.
    И аз това се опитах да кажа, че това как се движиш зависи от место, деиност и така нататък иначе да ако иска и човек и гол да ходи все ми е тая, на мен, смяташ ли обаче, че 14 годишна е нормално да ходи с 15 сантиметра ток и къса пола. Ем да за цигарите много са така прав си и поради този факт значи ли, че пушенето прави добро впечатление и пак ми говориш за законодателства и чак и бат Бойко ми намесваш, а тук говорим за конкретен случаи.

П.С. Надявам се да не приемаш мнениеот ми като заяждане, а като вид дискусия .

Повече от фен Аватара на broken-barbiee
    Ех, тези мои прекрасни токчета станаха много известни.. Аз го казах и пак ще го кажа, на училище ходя прилично облечена, но за нощни излизания си ги обувам, така че мисля, че не трябва да коментирате толкова много тях. Все пак аз се опитвам да питам какъв образ си изграждате за мен от ежедневието ми, а не от нещата, които правя по-рядко. Има разлика

П.П.: Относно късите ми поли - а, вие лятото с дълги дънки ли ходите?

Супер фен Аватара на djipsito
    Chacho, ще получа оргазъм от писаниците ти
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Добре де, постарах се да отделя отговора си за пушенето. Обясних, че не го намирам за хубаво, както и, че не е най-важното за мен, и че няма да съм аз този, който ще реши точно този проблем.

Това за Бойко беше на съвсем друга тема, там се обявих твърдо против важността на първото впечатление. Дори и да го имаш като инстинкт, осъзнат човек си и можеш да избереш да го потиснеш.

Сега се надявам, че вече мога да говоря по-общо.

Пола и ток няма да ми направят впечатление. От мъжка гледна точка ме привличат всякакви дрехи, стига жената да е хубава. Ако след това разговарям с нея, единствено ще търся дали характера и напасва на дрехите, защото не ми харесва подръжанието. Повечето от приятелите ми са с развлечени дрехи или с безлично облекло. Имам и няколко приятелки, които имаха небезизвестната кифленска визия. Развлечените мразеха кифлите, кифлите мразеха развлечените и металягите и така. Покрай мен и още няколко човека се сближиха двете компании и позарязаха предразсъдъците. Металягите се оказаха интересни и по-земни хора, а кифлите - не толкова глупави и повърхностни, даже ги поизненадаха с амбициите си и поносимостта към друга музика.

Тези, които хората наричат различни, за мен са хора, които отстояват мнението си. А хората, които отстояват мнението си, са тези, които винаги могат да те научат на нещо. Ако отсреща някой се опитва да те впечатли, никога няма да разбереш какъв е същност. А и явно се притеснява да е такъв, какъвто е. Аз това не го уважавам, за мен достойнството е добродетел, а така го пренебрегваш.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    Chacho, ще получа оргазъм от писаниците ти
    Връщам жеста

Chacho сега мога да кажа, че се разбрахме . Иначе към авторката остави чуждото мнение направи си сметка кое за теб има повече + и кое повече -, стига човек да не засягаш свободата на другите, чрез своите деиствия е свободен да прави каквото пожелае, както казва един много скъп за мен човек. Маи имаш правото да избираш и каквото правиш си е за теб. Точно в това право на избор се крие част от Божествената същност на нещата.

Поздрави и успех на всички.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Много се изкефих, когато разбрах, че един познат, съгражданин, преподава в моя факултет. Пича е растафарянин, скейтбордист, наплетен, със смъкнати дрехи и преподава в, както се говори, най-елитния университет. Единият от асистентите пък дойде на изпита с тениска на WoW. Във Фантастикото до нас ме обслужваше касиерка с над 5 пиърсинга по ушите, един на носа и един на устата. Въпросът е, че си вършат работата. Винаги има къде да ви оценят, вие си преценявайте, дали искате да ви гледат знанията или маниерите.
    Само в България може да се случи подобна глупост. И за да не кажете, че само си проветрявам устата - майката в едно близко приятелско семейство живее и работи в Лондон в някакъв офис. Работата не е престижна - жената разнася кафе, зарежда ксерокса с хартия и т.н. Ходи на работа с черен панталон и бяла риза. Може да носи единствено халка и обеци, които не излизат извън охото (тоест, не може да са висящи). Въпреки че тя ОБОЖАВА да носи бижута, при това все златна и доста големички, носи точно това, което се разрешава. Имайте предвид, че в Англия дори не обръщат много внимание на това. Напълно е нормално да видиш младите костюмари в метрото с черен костюм, сива раница и бели маратонки. Отиват на работа, свалят маратонките, слагат черните официални обувки, а раничката с дрехите за фитнес се прибира в шкафчето до бюрото.
    В нормалните среди се гледат знания И маниери. И така трябва да е.

Как да имаш респект към преподавател, който все още си изживява детските/бунтарските години? Аз не бих.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Не е само в България. В Швеция, един от министрите е с дълга коса вързана на опашка и с обеци по носа и веждата. И говорим за не коя да е страна, а Швеция. Съгласна съм Чачо. Пък и в България, зависи от работа, която работиш, се изисква определено облекло и т.н., но не при всяка.

"Как да имаш респект към преподавател, който все още си изживява детските/бунтарските години?"
    Аз пък бих, защото точно тези преподаватели са по-отворени за идеи, по-интересни и по-добри хора, пък и симпатични/забавни.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 02-10-2012 на 08:32

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от broken-barbiee Виж мнението
    Ех, тези мои прекрасни токчета станаха много известни.. Аз го казах и пак ще го кажа, на училище ходя прилично облечена, но за нощни излизания си ги обувам, така че мисля, че не трябва да коментирате толкова много тях. Все пак аз се опитвам да питам какъв образ си изграждате за мен от ежедневието ми, а не от нещата, които правя по-рядко. Има разлика

П.П.: Относно късите ми поли - а, вие лятото с дълги дънки ли ходите?
    Какви нощи излизания на 14? Забранено ти е да излизаш след 22.00 без родител/възрастен.

Супер фен Аватара на LeprikonA
    аз не разбрах по какво точно разбрахте, че има потенциал това момиче. описа си външния вид, окей, тийн истории, всеки е минал през тях, искал е да е различен, на всички ни е познато чувството, тъй че това не е кой знае какво. била пишела правилно - ами би трябвало да пише правилно, защото не е малка, а и повечето тук в 8 клас също не вярвам да сте имали проблеми с това, нали? (визирам редовно пишещите във форума). а че получавала четворки предимно не е никакъв показател за някакъв интелект според мен, защото в тия години можеш да не отваряш учебник и пак да си отличник. това е моето мнение. оценките сигурно не са мерител за това колко знае, но така се образува общата култура малко или много.

не ми направи добро впечатление ходенето по дискотеки с къси поли и високи токчета. поне на мен. още един опит да се покажеш интересен е това, че дори ми намирисва, че става дума за детски забавления като например както Бали правят в Търново "детски дискотеки".

да си различен просто защото ти се иска да те забелязват е едно, да си различен и просто да си себе си е друго.

отговор на П.П от горния пост - всъщност да, аз си ходя с дънки.
    Последно редактирано от LeprikonA : 02-10-2012 на 09:06
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    "Как да имаш респект към преподавател, който все още си изживява детските/бунтарските години?"
    Аз пък бих, защото точно тези преподаватели са по-отворени за идеи, по-интересни и по-добри хора, пък и симпатични/забавни.
    Точно към такива нямаш респект. Да, кефят се, говорите си като равни, но респект... едва ли.

Град
    София, България
    ^Нах.

Както и да е, Леприкона каза най-добре чувствата ми по темата.

Фен Аватара на PROVOCATIVE
    Град
    По-близо, отколкото предполагаш....
    От всички отговори, които прочетох, оставам с впечатлението, че тя е публикувала тази тема едва ли не за да получи подкрепа от нас (добри отзиви); за да й кажем, че не трябва да й пука от мнението на другите и че това, което прави, е много хубаво. Много хора написаха, че поведението й не е за подражание, което е така, но тя като че ли продължава да си държи на своето. Мисълта ми е, че едва ли ще си извлече някаква поука от публикациите тук.. най-вероятно ще продължи да си държи на своето и да си прави каквото си знае. Не знам защо, просто имам такова усещане.

Цитирай Първоначално написано от PROVOCATIVE Виж мнението
    От всички отговори, които прочетох, оставам с впечатлението, че тя е публикувала тази тема едва ли не за да получи подкрепа от нас (добри отзиви); за да й кажем, че не трябва да й пука от мнението на другите и че това, което прави, е много хубаво. Много хора написаха, че поведението й не е за подражание, което е така, но тя като че ли продължава да си държи на своето. Мисълта ми е, че едва ли ще си извлече някаква поука от публикациите тук.. най-вероятно ще продължи да си държи на своето и да си прави каквото си знае. Не знам защо, просто имам такова усещане.
    Определено не съм направила темата, за да получа похвали, а за да искам мнение! Доста пъти мисля, че го споменах, но ако искате мога и на друг език да ви го напиша, вземете пък да го разберете, знам ли и аз. И не си знам моето, просто това за токчетата не мисля, че е баш темата за коментиране, защото токчетата са лятото, когато абсолютно всички забрани ги няма след 12, така че най-добре ако ще коментирате (изразявате мнение) се насочете към първия ми пост и давайте мнение по него, а не по това дали съм Би, атеист и токчетата ми, защото това са по-дребни неща.

Град
    Цитирай Първоначално написано от broken-barbiee Виж мнението
    Определено не съм направила темата, за да получа похвали, а за да искам мнение! Доста пъти мисля, че го споменах, но ако искате мога и на друг език да ви го напиша, вземете пък да го разберете, знам ли и аз. И не си знам моето, просто това за токчетата не мисля, че е баш темата за коментиране, защото токчетата са лятото, когато абсолютно всички забрани ги няма след 12, така че най-добре ако ще коментирате (изразявате мнение) се насочете към първия ми пост и давайте мнение по него, а не по това дали съм Би, атеист и токчетата ми, защото това са по-дребни неща.
    Но точно тези "незначителни" неща са важни! Не пренебрегвам малките детайли, защото те са от голямо значение.. понякога нещо дребно става причината за нещо по-голямо.
    Аз искам да те питам нещо - какво значение има какво мислят съвсем непознати хора в нета за теб?

Град
    И склонна ли си да се промениш заради някакви отзиви? Имаш ли изобщо такива намерения?

Интересува ме какво мислят съвсем непознати хора за мен в нета, защото аз постоянно се запознавам с непознати хора и никой не идва да ми каже какво му е впечатлението, а тука анонимно мога да разбера /донякъде/. Все пак различни хора - различни идеали, вкусове и принципи, за това казвам донякъде. А иначе за промяната нищо не мога да кажа. Зависи от много неща.

Град
    Зависи само от теб. А ти искаш ли да се промениш?

Искам да откажа цигарите само, защото много ми вредят, но нямам воля. Иначе не искам да се променям. Единствено ако някой ден в живота ми дойде човек, който има силата да ме промени бих.

Супер фен Аватара на fenasf
    Мнението ми е, че приличаш на шафрантия
    I roll big like a superstar
    I smoke big like a superstar
    Bitch I'm a superstar

Всяко момиче, чийто интернет псевдоним съдържа думата "барби" е евтина гювендия, с която батковците си бършат онея работи.

Успех!

Banned Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от fenasf Виж мнението
    Мнението ми е, че приличаш на шафрантия
    Цитирай Първоначално написано от Govnyo Виж мнението
    Всяко момиче, чийто интернет псевдоним съдържа думата "барби" е евтина гювендия, с която батковците си бършат онея работи.

Успех!
    кратко и точно = )

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си