Първоначално написано от
Chacho
Не е толкова рядък филм, знаеш ли колко хора повтарят, че са могли да учат навремето? Демек им е дошъл акъла, че може и да им трябват тия знания. А като ги догони живота - сядат и учат.
Много е различно това да си родител и да коментираш отстрани. Ако аз съм родител, аз ще нося отговорността за това детето ми какво ще израсне. Това не значи, че няма да се постарая да му разясня, защо ще го ограничавам понякога или пък защо няма. За мен ще е важно детето ми да няма сериозни пороци, но също така ще ми е приоритет, детето да мисли със собствената си глава и да умее да взема решения.
Повечето хора не им понася да не са това, което искат да бъдат. Просто не всеки може да го постигне. Авторката иска да изгради у другите по-добър образ на себе си и според мен това ще й е мотивация да запълва пропуските си по-натам. За да се загубиш в грешната посока трябва да ти липсва съзнание за това, каква е алтернативата, да ти липсват амбиции, да не виждаш по-добрите възможности. По-добре да се замисляш как да се развиваш като личност, отколкото постиженията ти да са в това, че не пиеш, не пушиш и сервираш на хората безалкохолни цял живот, като единствената ти пъстрота са любовните драми, които се възпяват в чалга песните.