- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Срамежливост
Ааа, ще се гръмна вече :@ Някой ако е имал такъв проблем, как се избавихте??? Не мога да се държа отпуснато и тва е, все трябва да съм под някакво вътрешно напрежение. Какво да направя?
Започни да пиеш... Няма нищо по-добро от една кана вино преди даскало...![]()
Остави тва вино, най-добре 100 грама водка. :Д
Не наистина, някой ако преди е бил от по-срамежливите, да ми каже как го е преодолял.
за да спреш да се държиш затворено се иска голяма доза психическо усилие д;
запиши се на нещо, в което се изисква да си важна част от цялото - някоя доброволческа организация например
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
приеми го като предизвикателство-всеки път ,когато усетиш как мисълта за дадено действие те кара да се сковаваш-продължавай и го направи,въпреки волята си.Отначало може да се чувстваш странно и да ти е некомфортно,може и да се поизложиш веднъж-дваж,но с опита всичко ще си дойде на мястото.Аз на младини се срамувах много-после си харесах един момък от съседния клас-много исках да се сближим и постепенно,преследвайки него се отворих за света и като видях,че не е страшно ,престанах да се крия от другите и от себе си...някак си от само себе си се случи
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Еми просто да не ти пука толкова. Отпусни се. Не е толкова трудно. Преди и аз бях така. Беше ме много срам и не можех да се отпусна, ама с времето се промених. Просто започни да се отпускаш и да не ти пука толкова. С времето ще свикнеш и няма да ти е толкова трудно.
Виж ся говориш си свободно, но внимавай да не изръсиш някаква глупост и после още повече да те е срам. Изказвай си своето мнение, как мислиш по въпроса, опитвай се да се сбижиш и впишеш в компанията. Ако си момче и си МНОГО срамежлив се вземай в ръце, че после на нищо няма да приличаш!!![]()
Цял живот се боря с това и не мога да кажа, че съм се преборил все още. Не съм сигурен дори, че е възможно човек да стане от срамежлив общителен. Това си е просто личностна характеристика. Можеш обаче да се научиш да живееш с нея така че да не ти създава дискомфорт.
Лично при мен беше така, че майка ми постоянно ми смазваше самочувствието за това, че съм срамежлив, а не ултрасоциален като нея, което докато бях тийн имаше катастрофални последствия. Екстровертите имат навика да са жестоки в това отношение понякога. Комбинацията от ниско самочувствие и срамежливост вече е проблемна. Когато е налице, когато говориш с непознати, през цялото време мислиш какво ще кажеш и как изглеждаш отстрани, при което ставаш неспокоен, нервен и външно изглеждаш ужасно, все едно си видял призрак и си си глътнал граматиката.
Обаче в това да си срамежлив няма нито нещо лошо, нито нещо неморално, въпреки че ти вероятно го възприемаш като ужасно. Нормалните хора го възприемат като неутрална черта. За теб е много важно да проумееш това и да не го забравяш никога. Ако се справиш с ефекта върху самочувствието ти, ще си си решил/а половината проблем, а за другата половина просто няма да ти пука, с което всичко ще е наред.
Преди няколко месеца и аз бях така навсякъде и пред всекиго-срамежлива!Но се случи нещо-един ден разбрах че най-известното момче в училище ме харесва и това нашумя на всякъде..и тогава всички ми станах „големи приятели„ поне така си мислеха и това до някаква степен ми повдигна самочуствието и аз не знам защо..но извън училище си оставам същата срамежливкаКАКВО ДА ПРАВЯ?!ДА ГО ПРЕВЪЗМОГНА ЛИ ИЛИ?!!?
Да, хубаво е да си срамежлив, но умерено.
Има такива (поне аз познавам доста), които ги е срам и едно "здрасти" да кажат на приятел от детсвото. Най-много ме отвращава в срамежливковците е че те нямат собствено мнение и се подлагат на маниполации и подигравки и не правят нищо.
И аз съм адски срамежлива!!! Постоянно съм в напрежение за нещо!! И аз не знам как да се избавя от това!! Бих ти помогнала ама незнам как!!