Първоначално написано от
valdesbg
Dear ladies,
Приемете че за повечето мъже няма как да се поддържа любов ако хората не се виждат. Все едно да запалим един лагерен огън и песни и танци до зори, той няма да изгасне.
Да де, ама.. не е съвсем така. Недейте да изкривявате идеята със само секс ли искате и бля бля. Не, не искаме само секс, но и не искаме да се мъчим и да страдаме за нещо безперспективно. Проверено и доказано е хиляди пъти. Не че не ни пука за вас, напротив. Но също толкова ни пука и за собствената ни душевна цялост. Просто приемаме това, което не можем да променим. Вярваме в любовта и прочее дивотии, но това не значи че сляпо ще преследваме тая фикс идея. Любовта не е мания, не е нещо непреходно. В смисъл това не е диагноза че да си седиш до живот с нея. Винаги има момент, след който поддържането на една кауза става безсмислено. Това не значи че каузата се омаловажава. Просто е неактуална за променените обстоятелства.
В момента имам подобен случай. Една приятелка ще заминава за Англия и повече няма да се върне. Аз и казах - няма как да имаме продуктивни отношения след като си там... не очаквай чудеса, нещата ще се стопят много бързо.
Авторке - при всеки един случай връзка от разстояние е обречена. Писал съм хиляди пъти защо, ако искаш да разбереш - порови се из постовете ми. Това че се обичате е чудесно но само по себе си то никога не е достатъчно. Разбира се че е необходимо, ама за да подкараш колата ти трябват и бензин, не само гуми и двигател, нали?