- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Анкета: Четете ли книги...
...на главната страница показва следните резултати:
Четете ли книги?
17%
Не, това е тъпа работа
17%
Само тези, които ни дават в училище
66%
Обожавам да чета
Според вас възможно ли е 66% НАИСТИНА да обичат да четат, или просто повечето ги е срам да си признаят, че не обичат?![]()
Само тея дето ни са в даскало, и то не винаги![]()
Цели не, само отделни страници/глави за изпитите :S
според мен 80% от обитателите на форума дори не са се замисляли да прочетат книга.
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
както беше казал чърчил (ако не се бъркам) - не вярвам на статистика, която не съм манипулирал сам
или нещо от сорта, но схванахте идеята
повечето на отговарят на такива анкети както би им се искало, а не както е реално и не, аз не чета книги, те са вредни за очите и оживяват когато спиш
n00bs
Само тези, които ми трябват за училище, не мога да си намеря интересна книга по принцип. ;/
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Аз мисля, че въпросът "четете ли книги" е доста тъп и предполага тъп отговор.
1. Не дефинира какъв тип книги: художествени или на някаква специализирана тематика?
2. Изключва всички останали източници на информация, като списания, статии или интернет сайтове.
3. Обикновено задаващия този въпрос има за цел да покаже, че другите не четат книги, а той чете, което прави пишката му най-голямата.
По принцип ужасно много обичам да чета и да получавам информация и често го правя напълно спонтанно, но много рядко сядам да прочета цяла книга, защото губя интерес и ми се дочита нещо друго. Освен това МРАЗЯ художествена литература, която цял живот са ми навирали в лицето, намеквайки, че ако не чета художествена литература, съм тъп, неграмотен и ще свърша като боклукчия. Все пак отвреме навреме чета И книги. Сега чета "Моята борба", но съм в пауза, защото в универса ме товарят много.![]()
Анкетата не е точна, "обожавам да чета" може да се интерпретира по различен начин от всеки попълващ анкетата и не води до заключение, че наистина чете над допълнителната литература по повече от 2-3-4-5 разказа годишно. :Д
Обожавам да чета
и аз ;д и можете да си направите извода кой обича да чете и кой не само по постовете му във форума ;д
не мисля, че 66% са толкова начетени ;д
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
...на бас,че част 66-те процента са върли фенове на "Туайлайт" и подобните му шедьоври
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
и аз много мразя да чета нещо, което не е поне по реален слу4ай, имахме една даскалка по български, дето участваше и в някаква секта бтв, та тя ми викаше как може да не съм чел еди си кое произведение на Ботев, че това щяло да ме обогати в живота и разни подобни наркомански истории, аз и казах, че едва ли Бил Гейтс е чувал за Ботев
n00bs
Обожавам да чета.
Момиче съм! xD
Който никога не е преживявал истинската мъка,не е способен да усети истинското щастие.
Уча се от всеки, но не подражавам на никой!
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Не.Само специализирана литература,отнасяща се до моята специалност в университета..главно за реферати,изпити и други подобни дейности.
Не ми е тъпо да чета - просто не мога да попивам информация от хиляди източници, объркващо и натоварващо ми е. За момента смятам,че не ми е нужно. Може би някой ден, като ми приключи обучението, мога да седна и да почета.
И от всичко което съм чела до сега, било то училищна,университетска или странична литература..единственото нещо, което ми е задържало супер много вниманието, и съм го прочитала за минимално време е "Железният светилник".
Ако нямам какво да правя,чета.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
стар дървен прозорец, предпочитам пвц
n00bs
Всъщност сега се сетих че знам Бай Ганьо наизуст![]()
и 66 процента да не е много??
хората, които не са прочели нито една книга през живота си би трябвало да бъдат третирани като циганите, но с право на избор - веро или сапун
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
оо мише, много си груба, значи да речем, че някой не е прочел нито една книга, но има много добра реализация в живота, е циганин ?
n00bs
Чета книги, и то какви
Едни с кадифени райски корици
И красиви букви изографисани с диамантен писец
Имат злато за орнаменти отстрани
И те ми казват цялата истина
Да живеят книгите