.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 30 от общо 30
    Мега фен Аватара на Chacho
    Описанията в хороскопите пасват, защото човек е прекалено дефектен, за да може да преценява нещата обективно.

Вярата ни служи да си обясняваме светът около нас тогава, когато не можем да си го обясним логично. Всеки е свободен да избере да вярва в нещо, но някои неща просто не са така и според мен е по-добре да направиш съзнателен избор, в какво да вярваш.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

^lol
    защо пък човек да е дефектен, или да не може да е обективен за собствената си личност, и за личността на останалите?
    човек може да има много недостатъци, но това дали можеш да си обективен е качество което или имаш, или нямаш. малко не ми върви това "човек", като събирателно за всички хора :д
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на Chacho
    Просто така функционираме. Ако не си наясно по какъв начин най-често се подвеждаш, размишленията ти може само да влошат нещата. А ако си наясно, пак не е гаранция. За да не излезе, че говоря наизуст, ето:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_bias

Надявам се английският не е проблем. Психологията на вземане на решения е много динамичен клон, които все още се развива стремглаво и е задължителен в университетските програми по психология.

Ако още не е очевидна връзката между субективизмът и гореобсъжданите теми, ето още малко материал, който би трябвало да хвърли светлина:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_reading

Подхождайте със здравословна доза скептичност.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    Правя си малоумни тестове, подлагам и другите на такива от време на време, за да става сеир("дай на народа хляб и зрелища"), хороскопа също си чета(нищо, че ако съм на градус, мога да си го напиша и сама) - дневен, седмичен, месечен, годишен, упорито и последователно, нищо, че никога не ме огрява да съвпадне, на кафе и карти също се правя, че мога да гледам, кога' ми дойде музата; когато някой ме дразни, пък не ми се изпада в грубост, се оправдавам, че го избягвам, 'щото ми трови аурата нищо, че бъкел не разбирам от чакри и аури.
    Всеки си има моменти на лудост и си ги запълва, както иска и както може. Както на теб ти се струва непонятно да попълваш идиотски тестове, така и аз не намирам смисъл във футбола като игра, примерно. Всеки се забавлява по различен начин, важното е да не се натрапваш. На мен ми е интересна астрологията като цяло, но не дрънкам на всеки срещнат как влияе Луната в Телец или какво означава Марс да преминава през Козирог. Търся си, намирам си други откачени и с тях си бърборя на такива теми, 'щото знам, че ще ме изтърпят и ще ми споделят ентусиазма.
    Чакай чакай никъде не съм казал че ми е неприятно и т.н. В смисъл да не излезе накрая нещо грешно, аз също чета от време на време хороскопи, правя тъпи тестчета ,но въпроса е в това че не вярвам че от тях зависи живота ми. Няма лошо да правиш нещо такова за забавление обаче да вярваш че от това зависи всичко ...

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    Вярвам в хороскопи (характеристики и ежедневни; напоследък се шокирам колко точно излизат), нумерология, езотерики от рода на Таро и т.н.; Не виждам нищо лошо в това. Не разбирам хората, които неистово се опитват да ме убеждават да не вярвам. Не разбирам защо някой все се опитва да каже на другия в какво трябва или не трябва да вярва. Или още нещо - да се опитваш да търсиш логика, факти и доказателства, за да вярваш в нещо. Е, ако искаш нещо от такова естество (като зодиите, числата, енергиите) да бъде обяснено логично и сдъвкано - тогава не е вяра. А иначе отделно аз намирам доста потвърждения за моята вяра, но както и да е.

Не намирам и за смислено аз да убеждавам някого, че тези неща НЕ са "простотии". За мен просто са верни, опитът ми (емпиричен) показва, че са много точни и това е.

Чак в науката за имената, или пък шарлатански калкулатори в нета не вярвам, но древни езотерични науки и движения - твърдо за
    Абсолютно същото.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си