доста гадна ситуация.... гадно е това,че едни родители могат да приемат децата си и са по-напреднали.. т.е. знаят сега как стоят нещата и че има и такива,които и на по 13 се минават,а има други,които си живеят в техния си век ;д;д;д и не приемат това.... след като споделя с майка си защо майка и реагира така ? .. ох айде няма да пиша фермани... просто я подкрепяй,не позволявайте на родителите да диктуват връзката и,защото съм сигурна,че на 15 години можеш да има сериозна връзка колкото и смешно да звучи.. поговори с нея и се опитай да я накараш да се съгласи да говорите с майка и.. ама двамата да поговорите с жената.. разбирам я до някъде,но чак такава реакция.. не знам.. все пак мисля,че аз ако съм родител няма да постъпя така и най-малкото ще поговоря с детето си.. и в край на сметка ако секса е придружен с любов и разум не виждам какво му е лошото ? .. колкото до менструацията и.. както казаха преди мен може да има някакви аномалии.. промяна - дали ще закъснее или ще дойде по-рано.. а може и нищо да няма,но все пак.. и вземи да обясниш на приятелката ти (въпреки че мисля че си знае нещата) за това закъснение.. защото ако се притеснява и от това може да и закъснее пък още повече...а майка и ако е толкова пък чак притеснена да иде с нея на гинеколог.. това е... разговор,доверие и така успех