.
Затворена тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 70
    Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна

Гаджето и родителите ми - неразбирателство и проблеми

Съжалявам за неясното и зле формулирано заглавие, но само това ми дойде на ума.
    Ситуацията е следната:
    Двамата с приятелят ми сме много влюбени един в друг, виждаме се всеки ден ( много рядко се случва да има ден в който да не се видим ), отношенията ни са много добри, секса и той е супер, като цяло всичко точно между нас двамата. Доста бързичко се развиха нещата и прерастна в една много сериозна връзка, в която след няма и една седмица от както тръгнахме аз се запознах с родителите му, и той се запозна с моите родители. Техните ме приемат много добре и двамата и никога не съм имала проблеми с тях, но наще изобщо не го одобряват поради ред причини някои от които ще изброя:
    той пуши - наще не и са твърдо против пушенето
    пие алкохол и бира ( само като има повод )
    не одобряват визията му ( а не е грозен )
    До сега доста успешно игнорирахме това тяхно негативно мнение и противопоставяне на това да сме заедно с него като двойка, но майка ми започна твърде много да ни навлиза в личното пространство - и моето и неговото. Постоянно го обижда и говори глупости за него пред мен зад гърба му. Като ходя да спя у тях на следващият ден ми бучи как съм можела да досаждам на техните ( а не е така, питала съм ги най-директно дали ги притеснявам по този начин като спя в тях и отговора им беше не ), да не сме били женени, че да си позволявам да спя у тях, какво щели да си помислят родителите му за наще - да пускат дъщеря си да спи по чуждите къщи и тн. и тн. простотии ( оставам да спя у тях един път в седмицата, не повече ). Вече до гуша ни дойде и на двамата да ни се меси в отношенията и да се опитва да ни раздели, което никога няма да позволя да стане. Смятаме да говорим с нея на тази тема и по тези спорни точки, но като я знам най-много още повече да започне да се меси и тн.
    пс: баща ми преди не изявяваше мнение и позиция, но една седмица насам започна да се влияе от мнението на майка ми и започна да ми казва че не му харесвало като оставам да спя и тях и тн. Както и опяването за това, че той пуши и за визията ( деба тая визия нито е грозен, нито нищо, а и аз гледам душата не външността ).
    Бих се радвала да чуя вашето мнение по въпроса и евентуално някой друг съвет.
    Извинявам се за дългият пост и мерси на всеки направил си труда да го прочете.
    Последно редактирано от DragonLady : 02-15-2012 на 19:47

anonymous708973
    Guest
    Дори приятелят ти да е готин на външен вид, ако има бижута и/ли брада, нормално да не го харесват, въпреки че моите родители нямат против нито едно от двете в приятеля ми. Вероятно, гледайки го, се сещат, че е по-голям от теб и не искат да се обвързваш толкова сериозно, все пак човекът вече за семейство може да мисли, докато ти си студентка първа година.

За пушенето - нормално да не са във възторг.

А какво очакваш да ти кажат родителите му, като ги питаш директно? Много ясно, че няма да ти откажат.

Град
    Варна
    За годините и преди съм ги казвала, но ще ги спомена отново: Аз съм на 19 студентка 1ви курс, а той на 26 - студент в същият университет 4ти курс. И да има си брада, но поне според мене му отива. Колкото до техните и оставането ми у тях, съм имала разговори и с двамата като в един от тях с майка му тя ми каза "и 2 пъти в седмицата да оставаш у нас - не е проблем, той си има стая все пак, не ми пречиш по никакъв начин." Може да се каже, че са свикнали, понеже брат му си има приятелка от години, която също понякога остава да спи у тях.

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    За пушенето - нормално да не са във възторг.
    Кое му е нормалното?! Да не са на по 15, че той да е лошото другарче, което ще я развали?
    Всеки сам си взема решенията и си носи отговорността за тях. Става дума за мъж, а не за хлапе, решил е, че ще пуши, кефи го, сам си понася финансовите и здравословни последствия за това, откъде-накъде НЕЙНИТЕ родители ще му обсъждат навиците и предпочитанията?

Жена си вече, съвземи се малко. Не е нормално на тия години вашите да ти се месят във връзките и да ти наливат акъл. Да беше малолетна ученичка - разбирам защо биха се притеснявали, ама вие сте големи хора, нормално е да правите секс и щом вашите постоянно висят у вас, да ходите у тях. Като толкова не искат дъщеря им да ходи по чуждите къщи, да вземат да си направят една двудневна екскурзия и той да идва във вас.

Въобще, не знам дали те имат за някаква глупава, която не може да мисли със собствената си глава и трябва все някой да решава вместо нея, или наистина се тревожат да не вземете да се зажените на млади години, обаче това не е... нормално, да речем. Отдели се от тях по най-бързия начин, в противен случай те ще продължават да ти се налагат като на малко дете и ще ти саботират връзките.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Причините, които си избрала, са повече от абсурдни. Сигурни ли сте, че няма нещо по-сериозно, което да влияе на мнението на майка ти?

Аз лично съм била пряк свидетел на подобен проблем. Майка ми се държеше по същия начин със съпруга на сестра ми в началото. Стигна се до там, че сестра ми се изнесе от нас, имаше няколко периода от по 3-6 месеца, в които не си говореха и т.н. С времето майка ми просто се примири, като едва през последните 4-5 години започна да се държи човешки с него (по-точно след като сключиха брак и си направиха детенце). Преди това дори не се обръщаше директно към него при разговор.

Та, от части знам през какво преминаваш и съветът ми е, ако наистина си сигурна в човека до себе си, да не се предаваш. "Борбата" ще е изтощителна и за двама ви, имайки предвид, че точно човекът, който би следвало да те подкрепя най-много, върви срещу твоето щастие. Разберете мотивите на майка ти и се опитайте да постигнете някакво разбирателство. Едва ли ще започне да харесва приятеля ти, но поне да спре да ти се бърка във връзката. Успех ви пожелавам и дано не трябва да преминаваш през това, през което сестра ми премина.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Голям фен Аватара на reperw
    може просто да намалиш спането у тях щом ваще се дразнят толкова...викни го ти у вас няколко пъти и така редувайте се.Незнам на 26 е пък още живее при техните. успех ))

Град
    Варна
    TheBeliever за жалост точно на към изнасяне от нас отиват нещата ... Поне до колкото сме го планирали до края на есента би трябвало да успеем да се изнесем на квартира само двамата. Друг изход няма, а това е човека за мен, човека с който искам да изживея живота си и от който да имам дете/деца. Няма да се откажа от него, както и той от мен.
    Последно редактирано от DragonLady : 02-15-2012 на 22:54

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA
    Миии родители, кво да ги правиш. Имал съм ситуаций дето са се мъчели да се налагат за жени и други работи, но разбира се не се е получавало не просто защото си отстоявах на моето, но най вече понеже седнахме и имахме 1 разговор на дълго и широко. Ти трябва да им кажеш че те са те въспитали добре и е време да почнат да се съобразяват и да имат вяра в решенията които взимаш. Не може цял живот да ти се налагат. Казваш че мнението им е от значение за теб, че го взимаш в предвид, но до там. Решението си е изцяло твое. В крайна сметка сте зрели хора и предполагам ще може да се разберете като такива, стига майка ти да не е някой control freak (извинявам се ако съм те обидил).
    Това с излизането на квартира е крайна мярка и го обмислете добре от към финансовата част, че от там често се пораждат и проблеми в други области на връзката.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    Кое му е нормалното?! Да не са на по 15, че той да е лошото другарче, което ще я развали?
    Нормално е и още как. Това, че си плаща цигарите сам, по никакъв начин не прави пушенето добър навик, нито пък по някакъв начин влияе на негативното мнение за нейните родители.
    И да, не е на 15, но средата винаги оказва влияние, особено ако под "среда" разбираме човек, с когото авторката е всеки ден.

ДрагънЛейди, случвало ми се е само веднъж да имам разправия с нашите за гадже и то още в началото, когато вече бяхме заедно, но не им бях споменала поради редица обстоятелства. Беше по-голям от мен с 6 години и майка ми ми беше казала нещо от сорта на "Ти по никакъв начин няма да излизаш с него." и "Баща ти да ходи ли да говори с него да те остави." В първия момент си мислех да се развикам, обаче реших да избера по-хитрата стратегия. Започнах супер небрежно да им изтъквам положителните му качества, колко е старателен в това и онова, какви хора са техните, бла-бла. Стигна се до там, че като излизах, майка ми ме питаше "С него ли ще си" и когато кажех да, тя казваше "Аааа, добре, добре, много поздрави".

Пробвай така, преди да направиш от мухата слон и да приемеш радикални мерки.

Повече от фен Аватара на antineutral
    =
    И да, не е на 15, но средата винаги оказва влияние, особено ако под "среда" разбираме човек, с когото авторката е всеки ден.
    Напълно съм съгласен. Само дето в случая не е много ясно коя точно е тази среда, дето го оказва негативното влияние

Към авторката: изключително е трудно от хората като цялост да се разбере нещо - че няма ненормални неща. Според родителите ти не е нормално да се пуши и да си пуска брада и т.н., а според теб - да ти навикват за неща, които съвсем не им влизат в работата. И никой не слуша другия, всеки в такава система, малко несъзнателно оглушава. Тези пукнатини между поколенията се точат още от Татово време и крайните форми на възпитание в единия строй и после в другия. Ако смяташ, че е безполезно да се промени нагласата на родителите ти, а ти сигурно си опитвала не веднъж и дваж, просто търси други варианти. Екип не се прави от хора, всеки от който има нагласата за свои, уникални виждания. Той е обречен на провал. В този случай по-доброто е всеки да бъде оставен да си действа и мисли, както си иска.
    Ако имате допирни точки и тук е много важно да разбереш - помисли точно в тях, в ежедневните ви малки "сблъсъци", ти каква позиция ще заемеш. На човек, който моли майка си да "спре" и да се боксува, или на човек, който въпреки липсата на спирачки у майка му, съумява да действа и разсъждава в посока нещата да се променят към по-добро. Няма да е лесно и на места е възможно да изпиташ затруднения, но още по-трудно ще ти бъде да убедиш родителите си в нещо, което вярват от 20-30 години сигурно. Колкото до варианта за изнасяне, добро решение е, може би най-доброто, стига да е добре обмислено - все пак е голяма крачка Успех

Говорете и двамата с родителите ти. Според мен вече си достатъчно голяма, за да избираш с кого да се вижаш. Пък и употребата на цигари и алкохол, когато има повод, изобщо не е основателна причина за държанието им.
    Изнасянето от вкъщи също е вариант, а и е съвсем естествено.
    Родителите ми също не одобряваха моя приятел и сега живеем заедно.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Ми... и аз го виждам към изнасяне. Хем ти е време, хем и сериозна връзка както казваш... Родителите си остават родители, и винаги ще си малкото момиченце за тях. Така че.. според мен недей да пикаеш срещу вятъра, ми си заживейте на някое готино местенце Само въпроса е ще можете ли да се издържате сами? Имате ли идея как ще изкарвате достатъчно пари месечно? Питам, щото това се мисли ПРЕДИ да се изнесете

Аз също съм против пушенето, тъй че... това е основателно. Ама тва вече е друга тема.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Ми... и аз го виждам към изнасяне. Хем ти е време, хем и сериозна връзка както казваш... Родителите си остават родители, и винаги ще си малкото момиченце за тях. Така че.. според мен недей да пикаеш срещу вятъра, ми си заживейте на някое готино местенце Само въпроса е ще можете ли да се издържате сами? Имате ли идея как ще изкарвате достатъчно пари месечно? Питам, щото това се мисли ПРЕДИ да се изнесете

Аз също съм против пушенето, тъй че... това е основателно. Ама тва вече е друга тема.
    Той скоро завършва, а аз имам успех за задочно, остава само да си намерим добра работа и с това да уредим финансовата част на нещата.

Град
    В мислите на хората
    Окей, първо си намерте работа, и след това си търсете квартира. Съвет от човек, който го е правил.

А какво смяташ да работиш? Ти и той? Имате ли поне някаква идея? Питам ако мога да помогна с нещо.

Инак поздравления (:

Dr. Gregory House

anonymous708973
    Guest
    Приятелят ти е на 26 и няма работа?

И двамата нямате работа. Това с изнасянето го забрави като идея поне до лятото и ще се наложи да си жертвате морето в името на спестяване за новото жилище, понеже дори и да е обзаведено, все ще ви трябват някои домакински уреди.

Ти пък през седмица си много влюбена и любовта на живота ти. Само трошиш курове и тая връзка ще е такава. И за бога ти си на 20 години , направо ме изумява света.

Сигурно сте и набожно семейство
    Последно редактирано от NightGuardian : 02-16-2012 на 10:09

anonymous708973
    Guest
    Каква връзка имаше нейната възраст?

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Можеш да се опиташ да се поставиш на мястото на майка ти, да анализираш мотивите ѝ да се държи така и да работиш по оборването и отстраняването им.

Не е гарантирано, че това ще стане, защото понякога родителите просто не възприемат и са ужасно инати и не оценяват опитите да ги разбереш.

Така че ако не проработи, най-добре да се изнесеш. Така или иначе след 18-19 годишна възраст просто няма какво да правиш при родителите си, те вечно ще ти се месят за всичко, въпреки че си вече възрастен човек и равен на тях.

А няма е... Седнали 20 годишно момиче в тийнфорум да обсъжда за 26 годишния си приятел как да ги оставят техните щот пушел цигари.

За връзка от 1 седмица.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Казвам как е по принцип. Явно ти си запознат с личния ѝ живот, но аз прописах тук вчера, защото в кофата е тъпо. :Д

аз говорех на Пантерката.
    Иначе запознат , запознат от няколко мнения ми стига г/д да си изградя представа
    Последно редактирано от NightGuardian : 02-16-2012 на 10:27

anonymous708973
    Guest
    Аз реших, че намираш връзка между живеенето заедно и възрастта.

Град
    В мислите на хората
    Нещо си чешете езика ми се струва

Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на Irti
    Приятелят ти е на 26 и няма работа?

И двамата нямате работа. Това с изнасянето го забрави като идея поне до лятото и ще се наложи да си жертвате морето в името на спестяване за новото жилище, понеже дори и да е обзаведено, все ще ви трябват някои домакински уреди.
    +!

Без лоши чувства, но първо останете заедно до края на есента. Да не го отбичиш утре или той теб. Така както го описваш - не знам как ще стане номера. Така..

Квартира:

Уреди както каза колежката. Освен, ако вътре ги има и все пак няма да ги има всички нужни.

Наем.

Ток.

Вода. Студена и топла.

Кабелна.

Нет (може и без него, но все пак знаеш колко е наложителен).

Парно.

Ядене.

Дрехи. Обувки. Женски работи за теб? Мъжки работи за него?

Учене.

В този случай ще се отлъчиш за месец и после пак ще се върнеш.

Финансите са много тежко нещо и наистина трябва да бачкате яко.

Един приятелски съвет: Наистина виж докъде ще стигнеш с този, защото досега все си писала, че ги сменяваш баш през седмица и всичките все са ти били големи любови. Без заяждане пак казвам.

Мега фен Аватара на Chacho
    Според мен изнасянето не е решение, а бягане от проблема. Ако не можеш да се наложиш над родителите си, няма да си самостоятелна и винаги ще се мешат. Понякога ми се налага да отсичам мама. Първоначално се сърдеше, заплашваше, спираше ми парите, искаше дори и семестрите да спре да ми плаща, да ме остави сам да се издържам, да си търся жилище, какво ли не съм слушал. Не ми говореше, звънеше на роднини да ми влеят акъл, т.н. Ясно беше, че блъфира, макар че правя-струвам, винаги бях готов да поема отговорностите, за да си запазя свободата. След половин-една година поомекна и сега нямам проблеми. Достатъчно е да й кажа да не се меша и ще ме остави, дори и да се поцупи малко.

Колкото до пушенето - порок е. А двамата могат съвсем спокойно да решат да са порочни. Ако искат могат да се пропият. На родителите вече не им е работа, с кого ще движи дъщеря им. В момента могат да им се налагат единствено финансово. Търпи ги там колкото можеш, пък като започнеш сама да си изкарваш парите, прави каквото си искаш, говори каквото си искаш. Според мен дори ще ви се изгладят отношенията тогава, стига веднъж да разберат, че е минало времето да те възпитават.

А квартирата без работа няма да получи. Сметките са много и дори да се лишавате, пак не е сигурно, че ще смогнете, особено ако вашите няма да ти помагат. Намерете си бачкане и тогава. Той защо не започне да търси по-отрано?
    Последно редактирано от Chacho : 02-16-2012 на 12:04
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си