Причините, които си избрала, са повече от абсурдни. Сигурни ли сте, че няма нещо по-сериозно, което да влияе на мнението на майка ти?

Аз лично съм била пряк свидетел на подобен проблем. Майка ми се държеше по същия начин със съпруга на сестра ми в началото. Стигна се до там, че сестра ми се изнесе от нас, имаше няколко периода от по 3-6 месеца, в които не си говореха и т.н. С времето майка ми просто се примири, като едва през последните 4-5 години започна да се държи човешки с него (по-точно след като сключиха брак и си направиха детенце). Преди това дори не се обръщаше директно към него при разговор.

Та, от части знам през какво преминаваш и съветът ми е, ако наистина си сигурна в човека до себе си, да не се предаваш. "Борбата" ще е изтощителна и за двама ви, имайки предвид, че точно човекът, който би следвало да те подкрепя най-много, върви срещу твоето щастие. Разберете мотивите на майка ти и се опитайте да постигнете някакво разбирателство. Едва ли ще започне да харесва приятеля ти, но поне да спре да ти се бърка във връзката. Успех ви пожелавам и дано не трябва да преминаваш през това, през което сестра ми премина.