- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Гаджето и родителите ми - неразбирателство и проблеми
Според мен изнасянето не е решение, а бягане от проблема. Ако не можеш да се наложиш над родителите си, няма да си самостоятелна и винаги ще се мешат. Понякога ми се налага да отсичам мама. Първоначално се сърдеше, заплашваше, спираше ми парите, искаше дори и семестрите да спре да ми плаща, да ме остави сам да се издържам, да си търся жилище, какво ли не съм слушал. Не ми говореше, звънеше на роднини да ми влеят акъл, т.н. Ясно беше, че блъфира, макар че правя-струвам, винаги бях готов да поема отговорностите, за да си запазя свободата. След половин-една година поомекна и сега нямам проблеми. Достатъчно е да й кажа да не се меша и ще ме остави, дори и да се поцупи малко.
Колкото до пушенето - порок е. А двамата могат съвсем спокойно да решат да са порочни. Ако искат могат да се пропият. На родителите вече не им е работа, с кого ще движи дъщеря им. В момента могат да им се налагат единствено финансово. Търпи ги там колкото можеш, пък като започнеш сама да си изкарваш парите, прави каквото си искаш, говори каквото си искаш. Според мен дори ще ви се изгладят отношенията тогава, стига веднъж да разберат, че е минало времето да те възпитават.
А квартирата без работа няма да получи. Сметките са много и дори да се лишавате, пак не е сигурно, че ще смогнете, особено ако вашите няма да ти помагат. Намерете си бачкане и тогава. Той защо не започне да търси по-отрано?
Последно редактирано от Chacho : 02-16-2012 на 12:04
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.