.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 111

Тема: Трева.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
    От медицинска гледна точка подкрепям тревата, защото има болести в които тя е необходима, но повече подкрепям от икономическа гледна точка, защото ако се легализира и се сложи акциз на марихуаната, бъдете сигурни че държавата ще има ръст в икономиката от около 1% до 5%, и впоследствие стандарта на живот ще се увеличи, минималните заплати като нищо ще станат 350~400, и въобще много са плюсовете, НО ще ви кажа нещо и това, че много трудно ще се легализира тревата, защото както сигурно знаете всеки град си има монопол на продажбата на трева,и парите които влизат на монополистите са меко казано огромни!
    Необходима е предимно като обезболяващо, и то при хора, които не ги хващат конвенционалните такива. Също при някои форми на анорексията като средство за стимулиране на апетита.

Какви ще са конкретно плюсовете?

А от легализация до декриминализация разликата не е малка.

Мега фен Аватара на Chacho
    Против глаукома, мигрена, рак, множествена склероза, анорексия, булимия. Страничните ефекти са прекалено леки според известните до момента, че да не се използва масово, с което не могат да се похвалят много легални лекарства.

Плюсовете са както икономически, така и качествени. Има разлика между това да се чудиш, дали са ти дали нещо надрусано и това да си вземеш от магазина трева по БДС с бандерол.

Дебатите за декриминализация са нещо, което бих очаквал много неупотребяващи трева, но употребяващи леки наркотици да симпатизират. За мен правилната стъпка е да се вложат усилия в информиране на обществото за леките дроги и причината за нелегалния статут на марихуаната. Легализацията е много далеч, но едно холандско, чешко или щатско положение е добре да се гони, а тези страни ни дават възможност да наблюдаваме последиците от една такава стъпка и с още по-добри доводи да подкрепим каузата. Какви са плюсовете ли? Виж им туризма, ей тва са плюсовете.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    Само че пропускаш един тънък момент.

Колкото и кампании за информиране да се направят, при една такава промяна всеки ще се юрне да употребява. А масата е невежа. Щом си пушил всеки ден, знаеш, че се създава една психическа зависимост, която не се преодолява толкова лесно (говорим за мнозинството), после следва апатия и в един момент цялото ти ежедневие почва да се върти около коза. Щото мога да ти посоча буквално десетки примери за кадърни и умни хора с перспективи за бъдещето и тн., които пропушиха и се изпилиха до неузнаваемост.

Аз лично подкрепям декриминализацията за лична употреба (както преди колко години)с оглед на това да горят големите, а не ушев да симулира дейност, като закопчава ученици с половин грам.

А хоалндците поограничиха чужденците...

Едит: за използването за лекарство против рак би трябвало да легализират сортовете с голямо съдържание на CBD(май така беше) и ниско THC(те са един вид обратнопропорционални), а не като цяло
    Последно редактирано от Ukhtar : 03-17-2012 на 14:44

Вместо да пушите и да се дрогирате... спортувайте!

Супер фен Аватара на radeberger
    Някои изкарахте тревата най-полезното нещо. Ако беше толкова полезна нямаше да е незакона в по-голямата част от света. В крайна сметка лъжете себе си.

Реално не лекува рак, а просто намаля болката, както морфина. Според вашата логика, да почнем всички да друсаме и няма да има проблеми.

Почти всички наркомани са тръгнали от трева.

За белите дробове не вярвам да е по-вредна или по-малко вредна от цигарите.

Можеш да шофираш докато пушиш цигара, но ще е съвсем различно пушейки трева, защото те отпуска, от което следва, че концентрацията ти намалява.

Разбира се, озаконяването на тревата би подобрило икономиката, тъй като акциза ще влиза в държавната хазна. Но тези, които ни управляват нямат интерес от това, защото точно производителите и разпространителите на наркотици им плащат, за да нямат проблеми със закона. А всички глупости колко полезна била тревата, за мен са привличане на потребители.

Все пак не искам да давам наклон в живота на никой. Всеки да прави каквото иска и да си харчи парите за каквото иска. Аз съм преценил кое е по-добре за мен.

Цитирай Първоначално написано от Ukhtar Виж мнението
    Само че пропускаш един тънък момент.

Колкото и кампании за информиране да се направят, при една такава промяна всеки ще се юрне да употребява. А масата е невежа. Щом си пушил всеки ден, знаеш, че се създава една психическа зависимост, която не се преодолява толкова лесно (говорим за мнозинството), после следва апатия и в един момент цялото ти ежедневие почва да се върти около коза. Щото мога да ти посоча буквално десетки примери за кадърни и умни хора с перспективи за бъдещето и тн., които пропушиха и се изпилиха до неузнаваемост.

Аз лично подкрепям декриминализацията за лична употреба (както преди колко години)с оглед на това да горят големите, а не ушев да симулира дейност, като закопчава ученици с половин грам.

А хоалндците поограничиха чужденците...

Едит: за използването за лекарство против рак би трябвало да легализират сортовете с голямо съдържание на CBD(май така беше) и ниско THC(те са един вид обратнопропорционални), а не като цяло
    Добре де, нали алкохола също е психотропен и създава психическа зависимост. Него защо да? Там да посочваме ли примери? А примери за сбивания, катастрофи, алкохолни отравяния, разводи, нежелана бременност, уволнения от работа? Ако с тази причина забранят алкохола, ще приема ограничението за тревата. Надали някой обаче ще прокара сух режим, никой няма да си мълчи.

Разбираш ли? Оценявам, че има известни рискове, но искам да имам правото сам да реша, дали да се подложа на тези рискове, както имам с куп други легални леки наркотици. Коза според мен става ежедневие на второ място заради ефекта си и на първо място заради нелегалността. Щото, видиш ли, ако беше нелегален алкхолът, а те кара да се чувстваш добре, ти щеше пак да искаш да го пробваш. "Леле, как не го правят всички хора, не мога да си обясня!" И както слагат на кутийките с цигари "тютюнопушенето убива!", така може да сложат "канабисът води до апатия и депресия!".

@radeberger, а защо преди няколко десетилетия е била още по-забранена, а сега на много места я декриминализират, особено с медицински цели? А защо е забранена въобще към средата на миналия век? Разтърси се за пропагандата.

Тъпо е да те глобяват и бутат в затвора, че си опънал една цигара с приятели. Не знам спирала ли ви е полиция, ма едвам се измъкнахме от някви полицаи с 50-тачка под масата за 1 фас. Не е нормално, хора! Не е нормално някои да лежат в затвора за шепа трева повече време от тези, които газят хора по улиците. На 4ти април ще марширувам, дано се съберат хора.

@Savage14, тревата не пречи. Спомням си за един национал по таекуондо, който си въртеше тревата. Ако не беше нелегална и досега да си е останал шампион. Имам и още доста други примери, които мога да дам, ма не му е тук мястото.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    Схемата е, че зависимост (тоест баш зависимост) към алкохола се създава много по-бавно и по-трудно.

Не е коректно тревата да се слага в една категория с твърдите наркотици, но една легализация при всички положения няма да направи положението по-розово.

Просто мнозинството е с лабилна психика и към коза ще се закачат прекалено много хора. Ти можеш да се контролираш, други хора също, окей. Но просто трябва да се мисли малко по-глобално.

Тва ти говоря, към алкохола също има психическа зависимост, която щеше да е още по-изострена, ако беше нелегален. И пак не виждам защо го коментираме проблема, при условие, че към цигарите се закачваш моментално и физиологично. Шоколада и кафето също трябва да ги спрат, там също се развива бързо, ако взимаш ежедневни повлияващи дози.

Ако тревата е 18+, нека се продава, тия с лабилна психика, които са пълнолетни си имат личен проблем. Сами носят отговорност за действията си, не виждам защо заради неоправници трябва моите права да се накърняват. А колко ще употребяват децата не коментирам, щото така или иначе го има сериозния проблем с алкохола, където също нямат мярка. Тва е съвсем отделен въпрос, който трябва да се реши за всички ограничения +18 и опира до МВР.

На 16 съм и си пафкам от време на време. Редовно не пуша иначе за първи път пробвах като бях на 15. Мнението ми за тревата е, че е нещо много отпускащо и приятно, но не трябва да се прекалява. Веднъж се прибрах напушена и втори път не бих . И на училище веднъж отидох напушена и единия ме усети, за малко да ме изключат -.-. С очите се справям като си сложа добро количество черен молив, черна спирала /напластена хубаво/ и ако съм прекалила може и малко черни сенки да сложа. На жмел попаднах миналата седмица и бях много ядосана.. http://vbox7.com/play:d9ad3baf ето и от мен един поздрав.

Повече от фен
    Всъщност нелегалния статут на тревата възпира доста хора от пушенето.

А психическата зависимост в никакъв случай не е породена от нелегалността. Просто коза те откъсва от реалността и ти показва един друг свят, в който всичко е прекрасно и всичко придобива смисъл. И когато те пусне, long-ваш да се върнеш пак там. Обаче това след време резултира в гореспоменатата апатия и...тъпо ще се изразя, ама ставаш неработоспособен - дистанцираш се от социалните си задължения(учене/работа) - един вид спираш да се интересуваш от сивата реалност, не искаш да имаш нищо общо с нея и коза започва да заема централно място в живота ти, като бавно и неусетно си полираш мозъка.

Това закачане разграничава коза от цигарите и захарта.

И да - това е общия случай. Ти не си така, аз не съм така, други не са така, ама много други са така. И аз искам да изтрепя голяма част от населението, да създам нов социален строй и тн., но за съжаление мерките, които засягат обществото се прокарват според това какво е обществото като цяло, а не според частните случаи.

За нелегалността мнението ми е следното. Хората се изумяват как нещо толкова хубаво може да е незаконно, имат занижени очаквания и после търсят отново да опитат. Когато нямах 18 години по същата причина се наливах с алкохол пак и пак, беше ебати преживяването. Сега ми е през оная работа дали ще изляза да пия бири, преди беше тръпка.

И много хора пият ракия и бира в началото на деня, ходят пияни на работа и си съсипват живота. Много повече, отколкото пушещите коз. А апатията се преодолява и без да се ограничаваш с тревата. Първите пъти, когато ме налегна депресия и безразличие, не подозирах, че е от пушенето и си мислех, че наистина така стоят нещата. В последствие научих, че тревата ми навява такива катастрофални мисли и сега съм наясно, подготвен съм и мога на въпреки да действам. От едното осъзнаване, не от някаква невъобразима воля.

И пак казвам, легализацията е много далече, там ползите са съвсем други. Декриминализация на личната доза обаче трябва да се наложи според мен. Нека е трудно да се намира, нека си гонят покритите дилъри, но не искам да ми пишат досиета, да плащам глоби и недай си боже да ме бутнат в затвора, че подръпвам коз периодично.

И все пак бих се съгласил с теб, че до известна степен лошите последици (демотивацията) може да са по-масови отколкото при други вещества. Просто за мен не е основание да ми кажат "не". Не е демократично да налагат такъв контрол върху хората, трябва да можем сами да изберем. Макар че на един референдум сигурно пагубно ще пропадне предложението. Имаме нужда да информираме масите, за мен горните клипове са потресаващи, уж компетентните говорители по медиите нямат хал хабер за какво иде реч.
    Последно редактирано от Chacho : 03-18-2012 на 15:13

Повече от фен
    Мдае. Точно декриминализация казах, че подкрепям.

А то всеки е почнал с алкохол и то по мое мнение от келешлък

Цитирай Първоначално написано от Ukhtar Виж мнението
    Ако стане легално, държавата ще се срине...
    По скоро обратното..

Не случайно му казват "зелената магия".
    Можеш да видиш всичко, да се почустваш по всякакъв начин, да си абсолютно всичко, което пожелаеш.
    Лично аз обичам как се изострят вкусовете ми (и всички сетива), да виждам детайли, което допреди това не съм могла (и не това не са халюцинации.. след като ме е пускало пак си виждам тези детайли), усещането при целувка или секс са ми най - любимите (love)

И определено "модата" няма нищо общо с това, както повечето говорите тук. Малко "звезди" се хвалят с това..
    Лично аз и приятелят ми като пушим гледаме да сме си сами, че дори и до магазина да не ни се налага да излизаме (предварителна подготовка).

И последно нещо..
    Най - важна е компанията! Ако сте с лоша компания, с която пушите (например) за гъзария, естествено, че няма да Ви хареса, или банда лицемери.. Трябва да сте с човек, с който можете да се отпуснете напълно.

Чачо прочетох ти постовете, казал си доста неща, който аз исках да кажа, така че ми съкрати доооста писането.
    Подкрепям го с две ръце и два крака за всичко, което каза.
    Поразровете се в интернет и вижте, че всяка десета смърт се дължи на алкохол.

Всичко в големи дози е вредно! Ако изядете 2 големи шоколада ще Ви стане лошо нали? Трябва самоконтрол.. Не оправдавайте наркоманите с тревата.

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Мда, сексът е неповторим. Все едно получаваш 3 оргазъма накуп.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Не съм чела абсолютно всички мнения, но като цяло съм съгласна с Chacho.
    Някъде прочетох, че така човек си пропилява живота. Тези, които си го пропиляват с трева, ще си го пропилеят така или иначе с нещо друго, ако не е тя. Не е проблема в тревата, до самия човек е.

На един интелигентен човек това, че се напушва от време на време, по никакъв начин няма да му се отрази в личен/професионален и какъвто и било план, нито пък ще стане зависим, няма да може да се контролира и разни такива.
    Съответно на един идиот и липсата на трева няма да му повиши умствените способности кой знае колко.

Иначе не мисля, че да пушиш трева се води 'готино' или поне в моята среда. По-скоро е нещо, което всеки е пробвал или редовно употребява, така че не виждам какъв е смисълът да се хвалиш/парадираш с нещо подобно.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    На един интелигентен човек това, че се напушва от време на време, по никакъв начин няма да му се отрази в личен/професионален и какъвто и било план, нито пък ще стане зависим, няма да може да се контролира и разни такива.
    О, може да му се отрази и то как.

А фасът след секс е най-безбожния екстаз

Пуша рядко. Къде по поводи, къде без Харесва ми чувството. Ходил съм и на училище напушен и съм се прибирал в нас напушен, но нямаше никого. Хвана ме още от първия път. Мнението ми е позитивно, тъй като хората се лекуват с това, отпускат се и си докарват добро настроение с минимална вреда. Чувал съм даже, че е полезно да се пуши веднъж на месец, ако пушиш цигари, защото те било пречиствало. Сега април месец има един рожден ден и мислим.. Попадал съм на жмел, ама се усъмних и го проверих.. билков чай. ;дд

Тея боклущини са ми доста анти
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Супер фен Аватара на Tiin
    Град
    Пловдив
    http://www.marijuanacooking.com/ - Ще ги пробвам тия рецепти някой път :Д

Цитирай Първоначално написано от Tiin Виж мнението
    http://www.marijuanacooking.com/ - Ще ги пробвам тия рецепти някой път :Д
    искаммм

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Тея боклущини са ми доста анти
    Пробвала ли си , че казваш "боклуци" ?

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Не съм чела абсолютно всички мнения, но като цяло съм съгласна с Chacho.
    Някъде прочетох, че така човек си пропилява живота. Тези, които си го пропиляват с трева, ще си го пропилеят така или иначе с нещо друго, ако не е тя. Не е проблема в тревата, до самия човек е.

Съответно на един идиот и липсата на трева няма да му повиши умствените способности кой знае колко.

Иначе не мисля, че да пушиш трева се води 'готино' или поне в моята среда. По-скоро е нещо, което всеки е пробвал или редовно употребява, така че не виждам какъв е смисълът да се хвалиш/парадираш с нещо подобно.
    Едва ли с трева би си пропилял живота .. та това да не е хероин? Дет се зачукваш и спиране няма в 95% от случеите .. Бих казал даже , че е хубаво да пушиш (МОЕ МНЕНИЕ ХЕИТАРИ!) , защото лично аз когато пуша ми идват велики мисли. Е със сигурност не е така при всеки , но мисля , че при голяма част от хората е по същия начин. За някой е готино за други не! Лично на мен не ми пука кой какво мисли по този въпрос , аз я пуша , защото ми харесва , а не , защото някой да си мисли , че съм готин и т.н.

Peaceeeeeeeeeeeeee

Да. И много повече пъти съм била около хора, които пробват и съм ги гледала отстрани и точно тогава се отказваш най-много да пробваш
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Цитирай Първоначално написано от EasyWay Виж мнението
    Едва ли с трева би си пропилял живота .. та това да не е хероин? Дет се зачукваш и спиране няма в 95% от случеите .. Бих казал даже , че е хубаво да пушиш (МОЕ МНЕНИЕ ХЕИТАРИ!) , защото лично аз когато пуша ми идват велики мисли. Е със сигурност не е така при всеки , но мисля , че при голяма част от хората е по същия начин. За някой е готино за други не! Лично на мен не ми пука кой какво мисли по този въпрос , аз я пуша , защото ми харесва , а не , защото някой да си мисли , че съм готин и т.н.

Peaceeeeeeeeeeeeee
    Прочети пак какво е написала Scarlet, казва същото.

@JoLLiE92, нещо против да ти задам няколко въпроса? Не ме разбирай погрешно, уважавам ти мнението, имаш право на избор и позиция, и се радвам, че имаш такива. Просто ми е интересно как гледаш на някои неща, за да си направя лека психологическа картина, а да не гледам с неразбиране, когато срещам подобно мнение.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Прочети пак какво е написала Scarlet, казва същото.

@JoLLiE92, нещо против да ти задам няколко въпроса? Не ме разбирай погрешно, уважавам ти мнението, имаш право на избор и позиция, и се радвам, че имаш такива. Просто ми е интересно как гледаш на някои неща, за да си направя лека психологическа картина, а да не гледам с неразбиране, когато срещам подобно мнение.
    слушам : )
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми