Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
Проблемите с краткотрайната памет не са дълготрайни. Те са в сериозна степен, но са всъщност един от приятните ефекти от употребата, защото осъзнаваш невъзможността си да се сещаш елементарни неща. В зависимост от количеството и силата, най-много до един ден е изчезнал този проблем. Употребявам достатъчно често и мога да се похваля с добра памет, особено що се отнася до активни умствени дейности като ученето. Не искам да звучи арогантно, но благодарение на тази ми страна съм помогнал на доста хора в този форум точно с уроците и съм им решавал домашни напушен. А професора по-горе даде пример с Кери Малис, който е измислил ДНК анализа напушен.

Няма да обяснявам за останалите краткотрайни действия, но по-редовното и количествено пушене е хубаво да се каже какви реални дълготрайни странични ефекти има. Липса на мотивация, апатия и депресия. При мен са траели до седмица-две. В този период имах известни лични проблеми, поради липсата на организация и енергия. Единия вариант е да се правят нещата с мярка. Но, в зависимост от човека, можеш да превъзмогнеш тези проблеми. Мързелът става голям, но волята е по-голяма. Депресията се прокарва, но позитивния мироглед й надмогва.

Колкото до присъствието на марихуаната в Списък 1, може да проверите първото видео, което съм пуснал и да разберете какви хора изготвят тези списъци. За мен това е чиста незапознатост, некадърност и безотговорност. Малките количества, стига да ти е достатъчно чисто досието, предвиждат оценяването на случая като "маловажен" и оставаш само с административните наказания (плащаш глоба). Също така и корумпираната полиция може да те спаси, но е трудно да разчиташ на кое да е от двете. Да не говорим колко е абсурдно да се обясняваме на тази тема, при условие, че такива обяснения за алкохола и тютюневите цигари липсват. И дори да е близо до логиката да се забранат и останалите наркотични вещества (което означава вещества, имащи психотропно въздействие, а не развиващи зависимост, в което число влиза шоколада), гарантирам че ще скочат толкова много хора против, че закона никога не би се прокарал. Не е нормално в такъв случай да сложим границата до тютюна и цигарите, а марихуаната неоправдано да я изключим.

Искам само да спомена за нещо, макар и още да не е се развила дискусията, което много често се прокарва чрез статистики като твърдение, а именно че тревата е стъпало за по-тежки дроги. Тук е редно да кажа, че познавам доста хора (трицифрено число ще е), които употребяват коз и са категорични, че нямат желание да пипнат тежки наркотици. Моята позиция е същата. Причината да се стига до извода за пътеката трева-тежки наркотици е, че тя в момента е нелегална и щом имаш смелостта и любопитството да опиташ, плюс дезинформацията на хората, съвсем нормално е да посегнеш и към нещо друго от смелост и любопитство. Обикновено подхождаш с идеята, че колкото е вредна тревата, толкова и хероина, коката и пр., тоест че са безкрайно опасни всичките. Опира до самоконтрола и въобще не зависи от ползваните субстанции и законовите им статути, това е чист плод на характер, възпитание и среда.

Като казах среда, с това ще заключа. В средите, в които се употребява марихуана често се срещат и други дроги, предимно амфетамини, тъй като са също толкова широкодостъпни. Такива се срещат и в социалните среди, в които се употребява масово алкохол. И както има изключения в единия случай, така има изключения и в другия, а за мен лично - са сравнително еднакъв брой. Разликата обаче е, че пушештите трева са щастливи, спокойни и непроблематични в огромно мнозинство, гарантирам за 90%+. В среда с употреба на алкохол и амфи (цигарите са прекалено мащабни за да обобщавам) водят до купища сбивания, катастрофи, семейни проблеми, финансови затруднения, тежки болести.

От аспирина има много повече загинали отколкото от марихуана. Всъщност, никой досега не е умрял от свръхдоза трева, нито един в целия свят, никога!

Информирайте се докрай, защитавайте си позицията и се кефете на живота. Поздрави!
Така е..

Единственото нещо, което кара някои хора от трева да се качват на амфетамини, хероин, кока и прочее е фактът, че е нелегална и законово е приравнена към тежките наркотици. Някой ще реши да пропуши трева, ще види, че няма нищо страшно и никакви негативни ефекти, оттам ще реши, че и с тежката артилерия е същото положението и в момента, в който започне да употребява тежкото.. тогава край.

Пуша от време на време, но доста рядко, и е имало немалко случаи, в които съм отказвал да пуша с другите. Аз съм човек, който се пристрастява лесно, като доказателство за това са цигарите, но към тревата е много по-различно. Последният път пуших, като си бях у нас и сам изкадих една бухалка, и толкова лошо се направих, че вече 2 месеца сигурно станаха, откакто не съм барвал. С цигарите не е така. Мога да изпуша 2 кутии в дискотеката и в най-добрия
случай на другия ден няма да ми се пуши, но като мине махмурлията и се започва пак.