.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 111

Тема: Трева.

Цитирай Първоначално написано от broken-barbiee Виж мнението
    На колко сте години и пушите ли трева? Ако да от колко време? Ако не, защо? А какво е мнението ви като цяло за зелената магия? От кой път ви хвана? Прибирали ли сте се напушени? А на училище ходили ли сте напушен/а? Как се справяте със зачервените очи след употребата на трева? Попадали ли сте на жмел? http://vbox7.com/play:0cd61cf094 Ай де и едно поздравче за тревоманите

П.С.: Търсих теми относно това, но намерих само една, в която беше зададен въпрос как да се засади и се надявам да не съм объркала темата.
    На 16 съм, от около 1 година пуша доста често. Тревата е дар от природата, но за съжаление някои хора продължават да я нареждат до веществата които завършват на -ин. Хвана ме още от втория път. Когато съм напушен вкъщи задължително гледам някоя комедия и опустошавам хладилника На училище често ходя напафкан, но не е хубаво защото после не помня почти нищо от часовете и нямам стимул да уча. А очите са си грозна гледка, но просто ги игнорирам А който не е пушил, той не е попадал на жмел.

Фен Аватара на krasawichka
    Град
    burGass maiina
    На 15 съм.
    Да, пуша да.
    Отпускаш се.. Харабийка.
    На даскало съм така и в къщи съм така...
    Свивам в нас - Пуша навън.
    Gledaii kak jiweqq *

На 16 и не съм опитвала. Толкова много са ми разказвали и положителни и отрицателни неща за тях. Аз обаче знам, че са адски вредни и нямам намерение да се правя на "готина" за едните кифли и да си съсипя целия живот, още повече, че вече излиза от мода да се пуши, така че вече не сте готини.
    Като чета тук 3/4 от хората тук са пушили, а са на около 13-14-15 години. Какво стана със света!?

anonymous768631
    Guest
    На 19 съм и не съм пушил никога. Мисля, че има и доста по-лесни и евтини начини да станеш идиот за 2 часа. Хората, които са пушили, ми са отвратителни. Не виждам причина да го правя, само защото било модерно и другите го правели...
    Колкото и да е яко, предпочитам да дам 10-тарката си за 10 бири или за 5 бири и 1 кутия цигари. Сори, тревата не върви при мен.

Мега фен Аватара на Chacho
    Всеки си е с мнение, пич, ма тия 10 бири и кутия цигари са по-вредни и скучни от тревата. Никой не те задължава да употребяваш, но може да опиташ да гледаш с по-друго око на нещата. Щото нали се сещаш, че тия дето пият и пушат тютюн го правят много повече от мода и подръжание, тъй като не пропушваш цигари за да им се наслаждаваш на превъзходния вкус, нито при пушенето на трева си мерите пишките, колко можете да изпушите, както е с алкохола.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Предлагали са ми и не съм пушил просто защото не съм смятал,че ми е нужно точно в тоя момент.. защото винаги,когато са ми предлагали съм бил пиян и не исках да се излагам повече
    Не мисля,че тревата е лошо нещо и тия дни мисля да пробвам.. ако ми хареса ще си палвам от време на време,сигурен съм,че няма да се пристрастя досега нищо не ми е действало пристрастяващо..
    Но да не говоря много,то ше си покаже

anonymous708973
    Guest
    Я кажете какво е жмел, че ми стана интересно

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Я кажете какво е жмел, че ми стана интересно
    Слаба трева.

@UNITED2, към тревата пристрастяването е психическо, не физиологично. Тоест колкото се пристрастяваш и към браузването в интернет. Пушил съм към 6-7 месеца всекидневно (най-много 10-на дена общо да съм изпуснал) и след това 2 месеца не пипах, без да ми мигне окото. Просто пушиш, когато ти е кеф. Тютюневите цигари за сметка на това съм сигурен, че на тоя етап няма да мога да ги откажа.
    Последно редактирано от Chacho : 03-14-2012 на 09:44
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Исках само да ви пусна ей тези клипове, да видите двете гледни точки и сами преценете, кой - крив, кой - прав:

http://www.youtube.com/watch?v=UmhF58_WOAE

http://youtube.ng/watch?v=K1aE612OeKk

http://www.youtube.com/watch?v=BKXUqKz2P9A

Горкия неграмотен професор, не разбра ли, че в ефира му не е мястото сред умните хора?

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Употребата на марихуана може да представлява проблем за хора, активно занимаващи се с дейности, зависещи от краткотрайната памет, например ученици и студенти. Има данни, че при ежедневна употреба може да се наблюдава сериозен спад на интелектуалните възможности, който не изчезва при прекратяване на употребата.,,

В България марихуаната е посочена в списък № 1 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В този списък са изброени вещества, които според българския законодател са забранени за употреба в хуманната и ветеринарната медицина. В този списък е и хероина. Придобиването или държането на което и да е било от веществата в този списък се наказва с оглед на чл. 354а от Наказателния Кодекс с лишаване от свобода от 1 до 6 години и с глоба от 2 000 до 10 000 лева. Производството, преработването, придобиването или държането с цел разпространение се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5 000 до 20 000 лева. Когато наркотичните вещества са в голямо количество, наказанието е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.[2] До 2004 г. на теория българските потребители на марихуана са имали право на ненаказуема "лична доза", но през 2004 г. се криминализират напълно всички количества.

Проблемите с краткотрайната памет не са дълготрайни. Те са в сериозна степен, но са всъщност един от приятните ефекти от употребата, защото осъзнаваш невъзможността си да се сещаш елементарни неща. В зависимост от количеството и силата, най-много до един ден е изчезнал този проблем. Употребявам достатъчно често и мога да се похваля с добра памет, особено що се отнася до активни умствени дейности като ученето. Не искам да звучи арогантно, но благодарение на тази ми страна съм помогнал на доста хора в този форум точно с уроците и съм им решавал домашни напушен. А професора по-горе даде пример с Кери Малис, който е измислил ДНК анализа напушен.

Няма да обяснявам за останалите краткотрайни действия, но по-редовното и количествено пушене е хубаво да се каже какви реални дълготрайни странични ефекти има. Липса на мотивация, апатия и депресия. При мен са траели до седмица-две. В този период имах известни лични проблеми, поради липсата на организация и енергия. Единия вариант е да се правят нещата с мярка. Но, в зависимост от човека, можеш да превъзмогнеш тези проблеми. Мързелът става голям, но волята е по-голяма. Депресията се прокарва, но позитивния мироглед й надмогва.

Колкото до присъствието на марихуаната в Списък 1, може да проверите първото видео, което съм пуснал и да разберете какви хора изготвят тези списъци. За мен това е чиста незапознатост, некадърност и безотговорност. Малките количества, стига да ти е достатъчно чисто досието, предвиждат оценяването на случая като "маловажен" и оставаш само с административните наказания (плащаш глоба). Също така и корумпираната полиция може да те спаси, но е трудно да разчиташ на кое да е от двете. Да не говорим колко е абсурдно да се обясняваме на тази тема, при условие, че такива обяснения за алкохола и тютюневите цигари липсват. И дори да е близо до логиката да се забранат и останалите наркотични вещества (което означава вещества, имащи психотропно въздействие, а не развиващи зависимост, в което число влиза шоколада), гарантирам че ще скочат толкова много хора против, че закона никога не би се прокарал. Не е нормално в такъв случай да сложим границата до тютюна и цигарите, а марихуаната неоправдано да я изключим.

Искам само да спомена за нещо, макар и още да не е се развила дискусията, което много често се прокарва чрез статистики като твърдение, а именно че тревата е стъпало за по-тежки дроги. Тук е редно да кажа, че познавам доста хора (трицифрено число ще е), които употребяват коз и са категорични, че нямат желание да пипнат тежки наркотици. Моята позиция е същата. Причината да се стига до извода за пътеката трева-тежки наркотици е, че тя в момента е нелегална и щом имаш смелостта и любопитството да опиташ, плюс дезинформацията на хората, съвсем нормално е да посегнеш и към нещо друго от смелост и любопитство. Обикновено подхождаш с идеята, че колкото е вредна тревата, толкова и хероина, коката и пр., тоест че са безкрайно опасни всичките. Опира до самоконтрола и въобще не зависи от ползваните субстанции и законовите им статути, това е чист плод на характер, възпитание и среда.

Като казах среда, с това ще заключа. В средите, в които се употребява марихуана често се срещат и други дроги, предимно амфетамини, тъй като са също толкова широкодостъпни. Такива се срещат и в социалните среди, в които се употребява масово алкохол. И както има изключения в единия случай, така има изключения и в другия, а за мен лично - са сравнително еднакъв брой. Разликата обаче е, че пушештите трева са щастливи, спокойни и непроблематични в огромно мнозинство, гарантирам за 90%+. В среда с употреба на алкохол и амфи (цигарите са прекалено мащабни за да обобщавам) водят до купища сбивания, катастрофи, семейни проблеми, финансови затруднения, тежки болести.

От аспирина има много повече загинали отколкото от марихуана. Всъщност, никой досега не е умрял от свръхдоза трева, нито един в целия свят, никога!

Информирайте се докрай, защитавайте си позицията и се кефете на живота. Поздрави!

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Проблемите с краткотрайната памет не са дълготрайни. Те са в сериозна степен, но са всъщност един от приятните ефекти от употребата, защото осъзнаваш невъзможността си да се сещаш елементарни неща. В зависимост от количеството и силата, най-много до един ден е изчезнал този проблем. Употребявам достатъчно често и мога да се похваля с добра памет, особено що се отнася до активни умствени дейности като ученето. Не искам да звучи арогантно, но благодарение на тази ми страна съм помогнал на доста хора в този форум точно с уроците и съм им решавал домашни напушен. А професора по-горе даде пример с Кери Малис, който е измислил ДНК анализа напушен.

Няма да обяснявам за останалите краткотрайни действия, но по-редовното и количествено пушене е хубаво да се каже какви реални дълготрайни странични ефекти има. Липса на мотивация, апатия и депресия. При мен са траели до седмица-две. В този период имах известни лични проблеми, поради липсата на организация и енергия. Единия вариант е да се правят нещата с мярка. Но, в зависимост от човека, можеш да превъзмогнеш тези проблеми. Мързелът става голям, но волята е по-голяма. Депресията се прокарва, но позитивния мироглед й надмогва.

Колкото до присъствието на марихуаната в Списък 1, може да проверите първото видео, което съм пуснал и да разберете какви хора изготвят тези списъци. За мен това е чиста незапознатост, некадърност и безотговорност. Малките количества, стига да ти е достатъчно чисто досието, предвиждат оценяването на случая като "маловажен" и оставаш само с административните наказания (плащаш глоба). Също така и корумпираната полиция може да те спаси, но е трудно да разчиташ на кое да е от двете. Да не говорим колко е абсурдно да се обясняваме на тази тема, при условие, че такива обяснения за алкохола и тютюневите цигари липсват. И дори да е близо до логиката да се забранат и останалите наркотични вещества (което означава вещества, имащи психотропно въздействие, а не развиващи зависимост, в което число влиза шоколада), гарантирам че ще скочат толкова много хора против, че закона никога не би се прокарал. Не е нормално в такъв случай да сложим границата до тютюна и цигарите, а марихуаната неоправдано да я изключим.

Искам само да спомена за нещо, макар и още да не е се развила дискусията, което много често се прокарва чрез статистики като твърдение, а именно че тревата е стъпало за по-тежки дроги. Тук е редно да кажа, че познавам доста хора (трицифрено число ще е), които употребяват коз и са категорични, че нямат желание да пипнат тежки наркотици. Моята позиция е същата. Причината да се стига до извода за пътеката трева-тежки наркотици е, че тя в момента е нелегална и щом имаш смелостта и любопитството да опиташ, плюс дезинформацията на хората, съвсем нормално е да посегнеш и към нещо друго от смелост и любопитство. Обикновено подхождаш с идеята, че колкото е вредна тревата, толкова и хероина, коката и пр., тоест че са безкрайно опасни всичките. Опира до самоконтрола и въобще не зависи от ползваните субстанции и законовите им статути, това е чист плод на характер, възпитание и среда.

Като казах среда, с това ще заключа. В средите, в които се употребява марихуана често се срещат и други дроги, предимно амфетамини, тъй като са също толкова широкодостъпни. Такива се срещат и в социалните среди, в които се употребява масово алкохол. И както има изключения в единия случай, така има изключения и в другия, а за мен лично - са сравнително еднакъв брой. Разликата обаче е, че пушештите трева са щастливи, спокойни и непроблематични в огромно мнозинство, гарантирам за 90%+. В среда с употреба на алкохол и амфи (цигарите са прекалено мащабни за да обобщавам) водят до купища сбивания, катастрофи, семейни проблеми, финансови затруднения, тежки болести.

От аспирина има много повече загинали отколкото от марихуана. Всъщност, никой досега не е умрял от свръхдоза трева, нито един в целия свят, никога!

Информирайте се докрай, защитавайте си позицията и се кефете на живота. Поздрави!
    Така е..

Единственото нещо, което кара някои хора от трева да се качват на амфетамини, хероин, кока и прочее е фактът, че е нелегална и законово е приравнена към тежките наркотици. Някой ще реши да пропуши трева, ще види, че няма нищо страшно и никакви негативни ефекти, оттам ще реши, че и с тежката артилерия е същото положението и в момента, в който започне да употребява тежкото.. тогава край.

Пуша от време на време, но доста рядко, и е имало немалко случаи, в които съм отказвал да пуша с другите. Аз съм човек, който се пристрастява лесно, като доказателство за това са цигарите, но към тревата е много по-различно. Последният път пуших, като си бях у нас и сам изкадих една бухалка, и толкова лошо се направих, че вече 2 месеца сигурно станаха, откакто не съм барвал. С цигарите не е така. Мога да изпуша 2 кутии в дискотеката и в най-добрия
    случай на другия ден няма да ми се пуши, но като мине махмурлията и се започва пак.
    Temet Nosce

벨야카

Цитирай Първоначално написано от kartacha Виж мнението
    На 19 съм и не съм пушил никога. Мисля, че има и доста по-лесни и евтини начини да станеш идиот за 2 часа.
    Правил съм си сметки не е един и два пъти, и стигам все до един и същ извод - коза си е по-евтин. Почти винаги когато седна да пия на заведение се оказвам с около 10лв назад и след 1-2 посещения на тоалетна съм и трезвен(ако изобщо съм се напил в някакъв момент). Сега тука някои ще кажат че бирата е по евтина, но количеството което ви трябва е доста по-голямо. Слагайки цигарите в сметката стават още 2-6 лв(различни видове марки, кутии, много хора си делят). Грубо казано това са 15 лева. При това аз не съм от най-големите пиячи, тоест в масовия случай на големите привържаници на алкохола ще им излезе още повече пари. При тревата се сабираш с още няколко човека, ако е хубава (и не си правите джойнт маратон) едва ли ще ви излезе повече от 5 лв. Тука вече смятайте колко пъти едното е по-евтино от другото

Излгледах клиповете, които Chacho сподели и наистина съжалявам професор Караджов, че се набутва сред такива индивиди. Те приказват някакви заучени неща, а Ива Николова вкарва един сляп хейт и изкара човека едва ли не дилър

Цитирай Първоначално написано от iLovePussyJuice Виж мнението
    Това, че е "позволено" от държавата не значи, че е безопасно.
    За справка - алкохол
    И така...тезата ти се пропука ;d

ПС - мен пък ефекта на коза вече не ме кефи... не обичам да се чувствам инертен и заспал...
    ефекта на амфетите е за предпочитане ;d
    my point exactly. Не си падам по унасящия ефект, а и самото пушене ми е един страшно неприятен процес. Предпочитам да съм енергична и лека
    Последно редактирано от casuall : 03-15-2012 на 23:44

Пробвала съм 1 път.. не е нищо особено,не мисля и да повтарям..

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Никога не съм пушил и нямам намерения да си провялам и без това разклатеното здраве с подобни лайна.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Banned Мега фен
    на 15 съм,не съм пушила и не мисля да пуша .. мразя парадирането на хора,които го правят... мнението ми за тревата: не мисля,че е толкова вредна,но все пак не е добре да пушиш,не мисля,че тревата е вратичката към по-тежки наркотици,защото според мен това си е до човек.. до някъде разбирам хората,която я пушат,че е заради ефекта,но както казах ако се парадира с това направо ми става смешно... мн. ми е смешно някой да ми каже пуша,пия и нз. още какво... все пак нито едно от тия неща не е хубаво и не мисля,че нещо такова те прави повее от другите,а и вече не е такава газария както беше преди години.. т.е. вече доста повече хора от преди примерно мислят като мен

@FuCKkK13, пък и не само към теб, не знам защо свързвате пушенето на трева с гъзария? Аз много трудно намирам хора, които да се показват с това. Повечето ми приятели го приемат за даденост и обикновено пушим на по-закътани и усамотени местенца, без да разтръбяваме после. Или наблюденията са ти върху неосъзнати пубери, или по някаква невероятна причина попадаш все на такива.

Цитирай Първоначално написано от an0nimn0 Виж мнението
    Не съм, но понякога ми се е приисквало толкова много.. поради разни причини. Карали са ме, било яко, отпускаш се, но отказвах. Все нещо ме спираше..
    +1
    По темата: На 13 съм и не съм опитвала трева ...

Редно ше е да стане легално за 18+

На 4-ти април ша маршируваме

Повече от фен
    Ако стане легално, държавата ще се срине...

Banned Мега фен
    Chacho НЕ.. определено не го свързвам с това.. както казах разбирам хората,които го правят,защото има ефект,но примерно цигари или нещо такова защо пушат ?! .. и имах в предвид за хората,които парадират с това..

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    От медицинска гледна точка подкрепям тревата, защото има болести в които тя е необходима, но повече подкрепям от икономическа гледна точка, защото ако се легализира и се сложи акциз на марихуаната, бъдете сигурни че държавата ще има ръст в икономиката от около 1% до 5%, и впоследствие стандарта на живот ще се увеличи, минималните заплати като нищо ще станат 350~400, и въобще много са плюсовете, НО ще ви кажа нещо и това, че много трудно ще се легализира тревата, защото както сигурно знаете всеки град си има монопол на продажбата на трева,и парите които влизат на монополистите са меко казано огромни!

Супер фен Аватара на GreenFairy
    Град
    В сърцето на слънцето
    На колко сте години и пушите ли трева? 20, от време на време.
    Ако да от колко време?За първи път опитах, когато бях на 16, но пуша малко повече през последната година.
    Ако не, защо? А какво е мнението ви като цяло за зелената магия?Всъщност зависи от сорта, който пуша. Имало е случаи, в които да се чуствам супер готино, леко, ведро и спокойно, а друг път да имам чувството, че полудявам и целият свт е коренно различен.
    От кой път ви хвана?3ти или 4ти
    Прибирали ли сте се напушени?Не съвсем, прибирала съм се леко замаяна след като съм пушила по-рано през деня
    А на училище ходили ли сте напушен/а?Да, 3 пъти и беше доста забавно
    Как се справяте със зачервените очи след употребата на трева? Не съм имала такъв проблем, очите ми започват да блестят и клепачите ми се подуват леко, но очите ми не са били зачервени.
    Попадали ли сте на жмел?Няма как да отговоря на този въпрос, защото почти винаги някой друг взима и свива, пък аз само се присъединявам за пушенето.

Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
    От медицинска гледна точка подкрепям тревата, защото има болести в които тя е необходима, но повече подкрепям от икономическа гледна точка, защото ако се легализира и се сложи акциз на марихуаната, бъдете сигурни че държавата ще има ръст в икономиката от около 1% до 5%, и впоследствие стандарта на живот ще се увеличи, минималните заплати като нищо ще станат 350~400, и въобще много са плюсовете, НО ще ви кажа нещо и това, че много трудно ще се легализира тревата, защото както сигурно знаете всеки град си има монопол на продажбата на трева,и парите които влизат на монополистите са меко казано огромни!
    Бях чувал някви невъзможни суми, които плащат на полицията, за да не пипат монополистите. Не знам кое е истина и кое не, но звучеше доста фрапиращо. И все пак ще е редно да легализират личната доза отново, това е напълно постижимо!
    Последно редактирано от Chacho : 03-17-2012 на 09:00

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си