- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Трева.
Добре де, нали алкохола също е психотропен и създава психическа зависимост. Него защо да? Там да посочваме ли примери? А примери за сбивания, катастрофи, алкохолни отравяния, разводи, нежелана бременност, уволнения от работа? Ако с тази причина забранят алкохола, ще приема ограничението за тревата. Надали някой обаче ще прокара сух режим, никой няма да си мълчи.
Разбираш ли? Оценявам, че има известни рискове, но искам да имам правото сам да реша, дали да се подложа на тези рискове, както имам с куп други легални леки наркотици. Коза според мен става ежедневие на второ място заради ефекта си и на първо място заради нелегалността. Щото, видиш ли, ако беше нелегален алкхолът, а те кара да се чувстваш добре, ти щеше пак да искаш да го пробваш. "Леле, как не го правят всички хора, не мога да си обясня!" И както слагат на кутийките с цигари "тютюнопушенето убива!", така може да сложат "канабисът води до апатия и депресия!".
@radeberger, а защо преди няколко десетилетия е била още по-забранена, а сега на много места я декриминализират, особено с медицински цели? А защо е забранена въобще към средата на миналия век? Разтърси се за пропагандата.
Тъпо е да те глобяват и бутат в затвора, че си опънал една цигара с приятели. Не знам спирала ли ви е полиция, ма едвам се измъкнахме от някви полицаи с 50-тачка под масата за 1 фас. Не е нормално, хора! Не е нормално някои да лежат в затвора за шепа трева повече време от тези, които газят хора по улиците. На 4ти април ще марширувам, дано се съберат хора.
@Savage14, тревата не пречи. Спомням си за един национал по таекуондо, който си въртеше тревата. Ако не беше нелегална и досега да си е останал шампион. Имам и още доста други примери, които мога да дам, ма не му е тук мястото.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Схемата е, че зависимост (тоест баш зависимост) към алкохола се създава много по-бавно и по-трудно.
Не е коректно тревата да се слага в една категория с твърдите наркотици, но една легализация при всички положения няма да направи положението по-розово.
Просто мнозинството е с лабилна психика и към коза ще се закачат прекалено много хора. Ти можеш да се контролираш, други хора също, окей. Но просто трябва да се мисли малко по-глобално.