- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Трева.
За нелегалността мнението ми е следното. Хората се изумяват как нещо толкова хубаво може да е незаконно, имат занижени очаквания и после търсят отново да опитат. Когато нямах 18 години по същата причина се наливах с алкохол пак и пак, беше ебати преживяването. Сега ми е през оная работа дали ще изляза да пия бири, преди беше тръпка.
И много хора пият ракия и бира в началото на деня, ходят пияни на работа и си съсипват живота. Много повече, отколкото пушещите коз. А апатията се преодолява и без да се ограничаваш с тревата. Първите пъти, когато ме налегна депресия и безразличие, не подозирах, че е от пушенето и си мислех, че наистина така стоят нещата. В последствие научих, че тревата ми навява такива катастрофални мисли и сега съм наясно, подготвен съм и мога на въпреки да действам. От едното осъзнаване, не от някаква невъобразима воля.
И пак казвам, легализацията е много далече, там ползите са съвсем други. Декриминализация на личната доза обаче трябва да се наложи според мен. Нека е трудно да се намира, нека си гонят покритите дилъри, но не искам да ми пишат досиета, да плащам глоби и недай си боже да ме бутнат в затвора, че подръпвам коз периодично.
И все пак бих се съгласил с теб, че до известна степен лошите последици (демотивацията) може да са по-масови отколкото при други вещества. Просто за мен не е основание да ми кажат "не". Не е демократично да налагат такъв контрол върху хората, трябва да можем сами да изберем. Макар че на един референдум сигурно пагубно ще пропадне предложението. Имаме нужда да информираме масите, за мен горните клипове са потресаващи, уж компетентните говорители по медиите нямат хал хабер за какво иде реч.
Последно редактирано от Chacho : 03-18-2012 на 16:13
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.