- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Трева.
Аз пропуших малко по-късно и компанията ми е по-възрастна (тъкмо се разделят с тинейджърския си сан), затова може би са над позирането и хвалбите. Предполагам, че за младежи около 15-те ще е нормално поведение.
По-горе зададох въпросите, защото мнението на хората, които не я харесват, си го обяснявам по няколко начина:
-Страх ги е от това, че се води наркотик или че е нелегална, или че има лошо мнение в обществото за марихуаната; приемат го за нещо вредно (здравословно или социално).
-Имат енергичен и изпълнен с адреналин живот, на който много биха завидяли и тревата не им предлага нещо кой знае колко по-различно; тоест не им допада ефектът. (някои хора са ми споделяли, че не им е толкова приятно напушването, въпреки, че са пробвали много пъти, но ми е трудно да го приема докрай)
-Живеят в подреден и прилежен свят, самооценяват се като отговорни и дейни хора, това им харесва и ги притеснява, че напушванията ги отклоняват от този път.
-Социалната среда не им допада.
-Изпатили са си по някакъв начин (не ги е хванало, станало им е лошо или пък ги е спипала полиция) и не искат да се повтаря.
-Отразява им се лошо финансово.
-Не могат да търпят критиката на другарите.
Очевидно е, че не съм психолог и може да не съм напипал материята чрез въпросите, но съм съгласен с whysosad, че в случая просто сигурно не се е получило и социалния фактор играе роля - jolie92 й е приятна мисълта, че не намира тревата за добра; така изчезва гузната съвест от различието с общественото мнение за наркотиците. Поне аз с такова впечатление оставам.
И все пак, колкото и да ми е невъобразимо, че някой може да не хареса ефекта от напушването, не мога на 100% да изключа възможността. Надявам се обаче да се попреборим с общественото мнение и хората мирно и спокойно да решават за себе си дали да пушат, без да набеждават другите по някакъв начин (било то непушачите да гледат на пушещи като на наркомани и отрепки, или тревоманите да мислят непушачите за задръстени).
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.