Цитирай Първоначално написано от octopusprime Виж мнението
вече казах ,че не става въпрос за тези 1000 стипендии,а за кандидатстване след 12ти клас в чужбина,искам да отида във филмово училище след като НАТФИЗ не предлага специалността ,която аз бих искал да уча.
Хаха... Пичага ти ако искаш бъди син на Чък Норис, това изобщо няма да ти помогне за стипендия... особено в чужбина. В момена карам висше в Англия няма да се хваля със постижения, просто защото са прекалено много + имам сертификати и прочия. Каднидатствах за спортна стипендия (да си помогна живеенето тука - не, че ще уча спорт...) като съм играл 3 години в национален отбор/професионално ниво и всичко е доказано - отказаха ми. Тука всичко е пари и родни хора... всеки университет има определен брой степиендий, ензависимо какъв тип са и те така ги раздават, че всичко отива в богатите "младежи" и имаш някакъв жалак шанс, молбите да са свършили, а да има още стипендий - тогава гледат другите хора. Дръгият вариант е да изкараш диплома над 5.50 (след матурите) и за вземеш стипендия за успех... аз имах 5.48 защото класната ми беше така добра да ми пише ниска оценка

Та отделно за твойто кандидатстване... трябва доста да се постараеш за да влезнеш във филмово училище и ако се поразровиш малко, ще разбереш защо xxuxyx

ПС: Отиваш в Интеграл и си правиш среща със някой за да ти обясни как стоят нещата с кандидатстването, и ако си избереш университет да ти кажат дали работят с него. Ако избереш университет който няма никаква връзка със България - откажи се.