- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- проблем с под мищниците :(
Искам да знам защо след обезкосмяване (най-често бръснене) под мищниците се появяват тъмни -кафяви петна, които мен лично много ме дразнят и най-вече излизат лятото.. предимно ползвам хубави (скъпи) дезедоранти, някой път и сухи, а рол-он не ползвам отдавна.От какво може да е ?
Не ми се вярва да е от дезедоранта.По-добре се посъветвай с дерматолог.
От бръснача е...много тъничката ти кожа под мишниците се раздразва от него, става суха и след това се лющи в пъти по-лесно...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Не използвай дезедоранти под формата на спрей!!! И без това в тях има страшно много вредни вещества, спирт и какво ли още не. Представям си какъв ужас е да сложиш такъв спрей на кожата след епилация...По-добре си взимай стикчета като крем, на Dove примерно и би трябвало да е по-добре.
Остави и рол-оните. И те са по-кофти според мене, а и няма да оправят белите петна. От личен опит мога да ти препоръчам стика на Гарние минерал, който е против бели петна. Сигурно си взимам трети подред и наистина ефекта е поразителен - няма петна, ухае много свежо и наистина помага. Само дето е малко по-сух. Затова ти препоръчах Dove - наистина щадят кожата. Аз от дезедорант спрей съм виждала чак да стане кафява и напукана като пети..ужас!
Последно редактирано от Glam0rous : 02-17-2012 на 18:37
Аз пък ползвам дезодориращ камък на Balea и съм много доволна. Няма бели петна, няма толкова химия, защото все пак си е камък, но и самият камък няма миризма.
Внимавай какво използваш в/у мишниците. Продуктите против изпотяване като цяло са вредни, но все пак избирай по-малкото зло
Стиковите дезодоранти са по-доброто решение.. И по-малко агресивното.. Посъветвай се и с дерматолог, но мисля, че е от дезодоранта![]()
странно,но или си въобразявам или през есента и по-точно зимата изчезват..хм дали е от времето..жегата, и знаете в горещо време всеки иска да мирише приятно, което води до по-голяма употреба на подобни дезедоранти и т.н. не че през останалото време се ползват по-малко ...но все пак има разлика...благодаря ви ще си взема стик и повече никакви дезедорантчета![]()