- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Обучение в Лондон
Напълно съм съгласна!Първо си избери специалност и щом искаш в чужбина или по-точнo в Англия,потърси информация за най-добрия университет по нея.Имам много такива класации,напримeр на Guаrdian.
Относно таксата - малксималната е 9000 паунда (например за университети от Russell Group: http://www.russellgroup.ac.uk/home/..Има и заеми,но аз лично предпочитам да не започвам кариерата си с един куп дългове.
Извънкласните дейности винаги ще са ти от полза.Много ще ти помогне и ако имаш някакъв практически опит в дадена сфера,свързана с избраната специалност.Лично на мен ми е странно да се запишеш в Българския Червен Кръст само за да го добавиш към биографията си,с цел прием в престижен университет.
За кандидатстването има определени срокове,които изтичат по различно време в 12 клас.За някой специалности като медицина и стоматология крайният срок за подаване на документи,мисля че е през септември или октомври.
Относно матурите,освен че ще държиш задължителната по български,съответният университет може да определи в офертата си към теб по кои други предмети да държиш матура.
Всичката тази информация и още я имам от интернет и познати.Не ти го казвам с лошо,но наистина потърси в Google за форуми(визирам форума на българите във Великобритания),мнения,сай ове,класации - има много за четене.