- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- проблем с косата!!! ПОМОЩ!
значи... миналото лято си боядисах долния пласт рус... стана много яко и нямах никакви проблеми... декември месец миналата година русия пласт със оцветител за коса го направих лилав.. като си измих косата 5-6 пъти започна да пада... вече минаха около 2 месеца, но не иска да си върне русия цвят ами седи едно такова оранжево... мисля да се изруся пак но с руса къна но никъде не мога да намеря такава... и май пак ще трябва със боя... давайте идеи моля ви... как да си върна отново русия цвят!?
С руса къна няма да ти стане русо а рижаво. Можеш да си купиш боя или блондор,но по-добре отиди на фризьор, ако искаш равномерен цвят без жълти оттенъци.
Матирай го с матиращ шампоан или балсам. Най-разпространени са на Престиж - вършат работа, но слагай по много и го остави някъде за около 20 минути. Не боядисва ръцете, можеш да го нанесеш като обикновена маска. Трябва да подбереш подходящия оттенък обаче, в зависимост от това какъв ти е реалният цвят. Според мен перлено или сребристо би ти свършило работа, колкото да премахнеш оранжевото. Но ще трябва да го повтаряш често, защото се измива бързо.
Ползвала съм на престиж-бих ти препоръчала платинено рус за убиване на оранжевото,а и дава много хубав блясък на косата и би трябвало след няколко нанасяния да нямаш проблем с връщане на оранжевото,ама зависи и какъв оцветител си ползвала за лилавия цвят. Пробвай го не е скъп-към 2-3лв беше тубата,а и поне не гори косата и има подхранващи масла.
И аз имам подобен проблем.. Правя си лилав кичур от юни миналата година, но много бързо се отмива и става червен , а не искам да ходя често да го оправят, защото много ще се изтощи косата....
Нанеси пепеляво русо за убиване на рижавото.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
betty-dimitrova, купи си боя и сама си го повтаряй.
marin4itu, за жалост не става с пепеляво русо да убиеш оранжевикавия оттенък. От опит казвам. Каквото и да е русо, ако основата е тъмна си бие на оранжево-червено. Или след обезцветяване пак трябва да се матира обезателно. Само с матиране става!
oTPoBHa, аз до колкото разбрах става въпрос за русо с рижави отенъци, а не тъмна основа, защото определено с пепеляво русо става. Виждала съм фризьорка да го прави. Работих 1 месец в салон и там малко придобих знания по колористика![]()
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..