- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Конфигурация за игри
Здравейте.Скоро наближава рождения ми ден и реших да си взимам нов комп че старата бракма 1 час тръгва и 2 часа зарежда .........
Както и да е.Конфигурация без монитор до 1000 лв.
По принцип ще го ползвам за игри като GTA III FIFA 11 FIFA 12 Need for speed Battlefield(но рядко играя ).За програми Adobre:Photoshop , Flash ,Dreamweaver.
По възможност да мога да го взема от магазин който се намира във Варна и по възможност да е с интел процесор.Имал съм амд и не ми харесват.Интел и истинатаБлагодаря предварително и ако може под конфигурацията написвайте от кой магазин.
конфигурация от http://nikem-bg.net
I3-2130 3.4GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 259.70 лв.
GB H61M-S2V-B3 /H61/LGA1155 - 100.61 лв.
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 48.36 лв.
750GB WD SATA 6GB/S 32MB 7200 - 170.27 лв.
ASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5 - 323.33 лв.
PSU FORTRON FSP500-60APN /500W - 82.55 лв.
LG GH22NS70 DVD RW SATA BLACK - 28.48 лв.
Обща стойност: 1 013.30 лв. с ДДС
това е конфигурация без кутия, ако е възможно ползвай старата, също така ако имаш оптично и не ти трябва ново, махни от цената оптичното на lg 28.48 лв.
Последно редактирано от npp : 02-20-2012 на 15:45
двуядрен процесор за игри... може да се справя засега поне, но все пак. И тоя фортрон... има къде къде по-хубаво захранвания за същите пари
Ето и нещо от мен:
![]()
Последно редактирано от doomkillerr : 02-20-2012 на 16:33
А като цяло ако компа ако е с АМД по хубав ли ще е или.... Не искам да започвам война между потребителите на тема Интел/Амд просто питам
по-хубав ще е ако събереш пари за четириядрения интел i5 2500K, по-добро дъно, примерно ASROCK P67 PRO3, и по-добро захранване, примерно SEASONIC SS-620GB BRONZE, ако можеш да изполвзаш старата кутия, а също и ако имаш старо оптично устройство dvd rw, ще спестиш някой лев
Не съм много съгласна с итройката.
Иначе, не разбирам хората, дето са като автора - за 2 вечери можеш да изгледаш достатъчно ревюта и да прочетеш достатъчно неща, след това да изброиш разни компоненти и да питаш хората, дали от личен опит имат нещо в предвид за тях.
От къде да знаем какви предпочитания имаш. Като си тръгнал да сглабяш комп - съжалявам, ама поне се поинтересувай кое какво е и защо е.
И, най-забавната част - казваш, че амд-тата съкват, а интел били истината, защото си имал амд и не си бил доволен.
След това питаш - ама с амд по-хубав ли ще е ..
Значи, това което казваш е абсурдно направо.
За конфигурация всеки, според мен, трябва сам да си преценява.
Това е все едно да отидеш във фризьорски салон и да кажеш - искам нова визия, да ми отива.
Ами от къде да знаят там как ще се харесаш ???????
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Оптималния вариант cпоред мен. 40лв отгоре е, но не може вcичко да е перфектноЩе ползваш cтарото CD/DVD, пък по нататък, ако желаеш, ще cъбереш парички за ново.
![]()
много сте ми интересни с тия двуядрени комерсиални интелипо-добре за вземе 775 платформа и да надуе някой E8500 на 4.5GHz отколкото тъпия i3... ако напраят 12 нанометров едноядрен на 5GHz що не му го препоръчате ?
четириядрения е по-добър от двуядрения ако ще и на 8GHz да е двуядрения... за шестядрения да не говорим. Най-добре му препоръчайте Pentium 4 HT, хубаво дъно 775 и азотно охлаждане да си го клокне до 7.5GHz и да прави рекорди с тъпата super pi... и да гледа как E2180 на 1.6GHz го пере от всякъде в сяко 3D... най-разумно е това
![]()
Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 02-22-2012 на 21:30
Не бе, фен е на АМД Булдозер...
Пич, във който и форум да попиташ в момента най-изгодната оферта и най-препоръчвания проц в този диапазон е Core i3. Пък нека е двуядрен.
Във твоето предложение липсва кутия и един много важен компонент за компютъра - хард. Който е в момента 150лв мин. Да речем една кутия е 50 - 200лв още отгоре трябвва да даде към твоето (лошо между другото) предложение. А ти вече си надхъврлил неговия бюджет с 44лв. тоест вече 250лв отгоре над бюджета го надигаш. Доста ''адекватно'' предложение... и претендираш за някаква компетентност.
Последно редактирано от GregoryHouse : 02-22-2012 на 23:50