.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13
    Мега фен Аватара на Chacho

Често задавани въпроси

Защо пиша тази тема? В раздела е писано много по всякакви проблеми, но е ясно, че никой не обича да ползва търсачката, а и всеки търси съвет за собствената си ситуация. Нямам намерение да изчерпам всички въпроси, ще е наивно да мисля, че мога. Но е по-лесно да си направиш справка с малко синтезирана информация, без да се налага да се рови измежду тонове страници, спам и лични дразги. Още повече, че за да сбием информацията, означава да формулираме нещата просто и ясно, което може да изчисти някои разногласия. Не на последно място, съвсем очевидно е, че проблемите в раздела не са напълно изолирани и едно нещо има връзка с друго и с трето, затова е хубаво да имаме качествена информация на едно място. Разбира се, приканвам към дискусия и помощ, предимно от по-редовните, ако имат желание, за да съчиним една полезна тема. Целта, също така, не е да дадем правилните отговори на въпросите, не сме висша институция, която да определя кое е правилно и кое - не. По-скоро ще изброим възможни варианти, които са често предлагани, защото има достатъчно други теми, в които можем да си защитаваме позицията.

Въпрос 1: Защо момичетата си падат по лоши момчета?
    Често срещани съвети:
    -Защото с лошите момчета има тръпка.
    -Защото не забелязват свестните.
    -Защото търсят мъжките качества на лошите момчета.
    -Защото ги привлича простотията.
    -Защото добрите им ходят по задника.

Въпрос 2: Момиче съм и гаджето ми постоянно ме ревнува, а това ме задушава. Как да постъпя?
    Често срещани съвети:
    -Разговаряйте и намерете заедно решение. (най-вече темата трябва да е за доверието и причините)
    -Зарежи го.
    -Не му давай повод да те ревнува.

Въпрос 3: Харесвам едно момиче, но как да го заговоря?
    Често срещани съвети:
    -Отиваш при него и казваш "Здрасти! Искам да се запознаем, аз съм..."
    -Когато се срещнете, коментираш нещо свързано със ситуацията. "Каква дълга опашка има на лафката!", "Какво хубаво време, а?", "Готин татус!"
    -Започни разговора с въпрос: "Да си виждала две момчета, които..", "Имаш ли огънче?", "Как си/Как се казваш?", "Мислиш ли, че тениската подчертава очите ми?", "Здрасти! Сама ли си?"
    -Не мисли за темата и просто отиди.
    -Намери някой да ви запознае.
    -Засечете си погледите и, ако ти се усмихне, кажи "Здрасти!"
    -Намери причина да се запознаете.
    -Вземи й скайпа/фейсбука и й пиши.

Въпрос 4: Харесвам едно момче, но не се познаваме. Какво да направя?
    Често срещани съвети:
    -Като се видите, усмихни му се и изчакай да те заговори.
    -Дръж се като дама и сам ще дойде при теб.
    -Заговори го ти. (За възможни начини погледни Въпрос 3)

Въпрос 5: Имам приятелка, с която сме в много добри отношения, харесвам я, но не знам как да й го покажа.
    Често срещани съвети:
    -Не се занимавай, за нея сте просто приятели, защото те вижда като "доброто момче". (За повече разяснение - Въпрос 1)
    -Покажи й, че не ти е безразлична и виж как ще ти отвърне.
    -Кажи й в прав текст какви са ти чувствата и виж дали тя ги споделя.
    -Покани я да излезете и направи крачката, тоест рискувай. Така, ако се получи - ще си щастлив, а ако не - поне ще си наясно.
    -Може би е прекалено срамежлива, за да си покаже чувствата, затова ти поеми инициативата и рискувай.

Въпрос 6: Харесвам едно момиче и искам да разбера, имам ли шанс със нея?
    Често срещани съвети:
    1) Ако се познавате
    -Виж въпрос 5
    2) Ако не се познавате
    -Вие дори не се познавате. Единствения начин да разбереш е да се запознаеш с нея и да си опиташ късмета.
    -Ако имаш пари/коли/репутация/прост си, значи имаш шанс.
    -Ако не си поредния тъпанар/бройкаджия, имаш шанс.
    -Ако си лошо момче (бройкаджия), имаш шанс. (Справка с въпрос 1)

Въпрос 7: Имам едно момче, което много харесвам, с което сме приятели, но не знам дали и той ме харесва. Какво да правя?
    Често срещани съвети:
    -Признай му, само така ще ознаеш.
    -Покани го да излезете.
    -Направи ти първата крачка, защото може да е срамежлив и да не ти го показва.
    -Дръж се като жена на място и, ако има намерения към теб, ще действа.
    -Може да не си достатъчно хубава и затова да се спотайва.

Въпрос 8: Пишем си с едно момче/момиче в скайп, много го харесвам, дали и то мен?
    Често срещани съвети:
    -Не търси връзки по интернет, ако наистина искаш да намериш нещо, търси в истинския живот.
    -Покани я/го на среща и изместете връзката си от виртуалността в реалността.

Въпрос 9: Гаджето ми постоянно се заглежда/зарибява с други, а това ме вбесява. Какво да правя?
    Често срещани съвети:
    1) Ако прекрачва границата на приятелските разговори и прегръдки.
    -Говори с нея/него и й/му обясни, че това не ти харесва и искаш да промени поведението си.
    -Зарежи я/го.
    -Намеси се ти.
    -Върни му го.
    2) Ако тя/той е само приятел с тях (без значение какви са намеренията на другите).
    -Остави я/го да диша, ревнуваш без причина и ще те напусне заради ревността ти.
    -Помоли я/го да ги отрязва, ако прекаляват.
    -Въпрос 9, точка 1

Въпрос 10: Имам дълга връзка с определен човек, но постоянно се караме. Как да реша проблема?
    Често срещани съвети:
    -Разговаряйте помежду си по въпроса, стигнете до консенсус и се придържайте към извода си.
    -Щом се карате постоянно, връзката ви не върви, затова си потърси друг партньор.
    -Вината винаги е и в двамата, и трябва да се правят компромиси.

Въпрос 11: Какво харесват момичетата?
    Има подробна важна тема и тъй като въпросът е много обширен, препоръчвам да се потърсите там информация. Ще дам някои мнения, които се срещат по другите теми.
    Често срещани мнения:
    -Жените харесват коли/пари/простотия/известност
    -Жените харесват свестни момчета
    -Жените харесват лоши момчета
    -Жените харесват зрели мъже
    -Жените харесват естествени момчета, които са "себе си"
    -Всяко момиче има собствени предпочитания и не може да се обобщава

Въпрос 12: Какво харесват момчетата?
    Често срещани мнения:
    -Момчетата харесват курви
    -Момчетата харесват скромни и умни момичета
    -Момчетата харесват красиви момичета
    -Момчетата харесват зрели жени
    -Момчетата харесват женското/майчинското в момичетата
    -Момчетата харесват естествени момичета, които са "себе си"
    -Всяко момче е различно и има собствени предпочитания, не може да се обобщава

Въпрос 13: Какъв подарък да избера за момче, което има празник?
    Често срещани съвети:
    -Не го познаваме, избери нещо, което той би предпочел.
    -Купи му техника/шал/ръкавици/портфейл/парфюм/тениска с надпис/книга
    -Важен е жеста
    -Ако сте във връзка, подари му нещо, което ще му напомня за вас двамата.

Въпрос 14: Какъв подарък да избера за момиче, което има празник?
    Често срещани съвети:
    -Не го познаваме, избери нещо, което тя би предпочела.
    -Купи й цвете/бижу/парфюм/масаж/дреха/плюшена играчка/книга
    -Важен е жеста
    -Ако сте във връзка, подари й нещо, което ще й напомня за вас двамата.
    Последно редактирано от Chacho : 02-22-2012 на 16:40
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на Glamour92
    Темата ти идва по-навреме от манна небесна...тъкмо щях да си копирам съветите в текстов документ и да започвам да ги paste-вам давам като видя някой от по-горните въпроси
    Само въпроса за любовните триъгълници/ен-ъгълници/пентаграми/тетрагони и прочие планиметрични и стереометрични фигури не е засегнат,пък трябва...

Въпрос 15:Любовен триъгълник
    В тоя случай има 2 варианта

1.)Имам си приятел/приятелка,но се появи нов човек в живота ми и не знам кого от двамата/двете да избера
    Съвети:
    -Не изпускай питомното,гонейки дивото
    -Щом ти е минала мисълта,че сегашния не ти е достатъчен,избери втория
    -Остави ги и двамата/двете,щом не знаеш какво искаш
    -Върти ги и двамата(неудачен съвет,ако останалите участници са в неведение)

2.)Как да я накарам да предпочете мен пред него/нея?
    Съвети:
    тук има 2 подслучая:
    2.1)Аз съм негова/нейна половинка,но той/тя се колебае между мен и някой друг/друга
    Съвети:
    -Запази достойнството си и си тръгни-тя/той не те заслужава,след като се спира и на други
    -Покажи и/му защо е избрал в началото да бъде с теб и разкарай конкуренцията,като покажеш какво можеш

2.2)Той/тя има връзка,но се интересува и от мен
    Съвети:
    -Остави хората намира и не руши връзката им
    -Щом тя/той е отклонил погледа си встрани,значи самата връзка е прогнила отвътре и няма да просъществува дълго =>направи,каквото можеш,за да я/го спечелиш
    Последно редактирано от Glamour92 : 02-22-2012 на 10:49
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Знаех си, че Чачо ще направи такава тема

P.P. Да я направят важна

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
    1.)Имам си приятел/приятелка,но се появи нов човек в живота ми и не знам кого от двамата/двете да избера
    Съвети:
    -Не изпускай питомното,гонейки дивото
    -Щом ти е минала мисълта,че сегашния не ти е достатъчен,избери втория
    -Остави ги и двамата/двете,щом не знаеш какво искаш
    -Върти ги и двамата(неудачен съвет,ако останалите участници са в неведение)
    Сладури, темата е добра, но няма да промени нищо. Мислите, че авторите не знаят всички опции? Те искат да направят избор между тях и изброявайки им възможните решения, далеч не им помагате Камо ли без аргументация.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Сладури, темата е добра, но няма да промени нищо. Мислите, че авторите не знаят всички опции? Те искат да направят избор между тях и изброявайки им възможните решения, далеч не им помагате Камо ли без аргументация.
    Авторите по-скоро не знаят в коя ситуация се намират и пускат нови и нови теми. От друга страна, отгаварящите ни писва да даваме едни и същи отговори във всяка една тема и започваме да им спестяваме разни работи, да ги иронизираме или въобще да не пишем в дадената тема. Трябва да си теглим взаимно думите от устата със захарни бастунчета и автора чака да се развие темата три дни, докато се стигне до временен консенсус, след 10 изписани страници. Накрая се появява някой, който не е чел предишните мнения и повтаря нещо вече казано и целия спор започва наново.

Далеч съм от мисълта, че ще спрат да пускат теми, че толкова ще се гледа тази, дори да стане на важна, но поне обобщава нещата и съм се старал да давам все различни гледни точки, които евентуално да разпознават в различно изказаните мнения и да знаят какво да очакват.

Не държа на структурата и маниера на първото мнение, макар че е хубаво нещата да са подредени по сходен начин. Има достатъчно поле за писане дори и тук, за да нищим, кое е вярно, кое - не. Ако имате предложение как сбитичко да го включа или критки към досега написаното, на драго сърце ще ги изслушам и взема предвид.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Blab
    FAQ is the new F*CK?

Мисля, че понаписах мотивите за темата.

Супер фен Аватара на djipsito
    Харесва ми темата, браво, Чачовото !!

Ако се сетя за нещо, бих допълнила, за момента ще се включа само като дребнава маниачка - Съвета от въпрос 14 -Не го познаваме, избери нещо, което той би предпочел. - Той трябва да е Тя ;р
    А колкото до въпрос 13 и подаръка портфейл, чувала съм, че като се подарява портфейл, трябва да се сложат вътре пари, така де, дори левче да е ;р

Добре, тва последното беше тъпо...

Браво, ма, на кака !
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    Харесва ми темата, браво, Чачовото !!

Ако се сетя за нещо, бих допълнила, за момента ще се включа само като дребнава маниачка - Съвета от въпрос 14 -Не го познаваме, избери нещо, което той би предпочел. - Той трябва да е Тя ;р
    А колкото до въпрос 13 и подаръка портфейл, чувала съм, че като се подарява портфейл, трябва да се сложат вътре пари, така де, дори левче да е ;р

Добре, тва последното беше тъпо...

Браво, ма, на кака !
    Поправих го. Кефи ме как измежду другото си сложила Тя с главна буква. Поливай феминизма, како, поливай!

Супер фен Аватара на djipsito
    Търся Like бутона. Ще полея в петък, обещавам.
    И в Секс няма да е излишна подобна тема, въпреки че може би и тя ще стои за украса. (Сега чакам да кажеш да поливам сексизма или да кажеш, че съм сексманячка заради главната буква )
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Ще ти кажа да ми не акаш в темата

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Чачко - хубаво си направил темата, съдържателна е, обаче си личи че си нов в тая материя. Аз като врял и кипял юзер във форумната култура и житие ще ти издам една тайна. Никой не си прави труда първо да потърси в търсачката и чак след това да пусне тема. Потребителите нямат и намерение да го правят по няколко причини.

1. По презумция моя проблем е уникален и обобщаващите теми, дори и с различни предложения няма да ми помогнат.
    2. По лесно е да пусна тема и все някой ще ми отговори. Ако вдигна някоя стара тема ще ме псуват за това, а ме мързи да търся дали вече има направена тема. Прекалено много писане и четене е. Нямам време, защото проблема ми е важен и спешен.
    3. Аз нямам намерение да търся някакви теми, където е обяснено надълго и нашироко не ме интересува нищо друго освен моя проблем. Тук е форум и хората затова са тук - за да ми отговарят веднага.
    4. Ако изобщо има такава тема то тя ще е стара и материала в нея ще е невалиден за сега. А и кой знае как са я озаглавили. Това е още една причина да пусна нова тема.
    5. Ако пусна нова тема - всички ще я видят и ще ми отговорят веднага. Ако пиша във важната тема никой няма да види.

Мисълта ми е че твоята тема колкото и добре да е написана(което отчитам като огромен плюс в случая) няма с нищо да промени ситуацията, защото никой няма да я чете. Както сам виждаш. Темата би била полезна ако еднотипните теми не доминираха във форума. Сигурен съм че ако прочета първите две страници ще събера всички теми в три или четири типа.

Нали знаеш: Чукча не читател, чукча писател!

Затуй може да си копираме в едно ноутпад документче готовите отговори и да пействаме необходимия. Макар че мен не ме мързи да отговарям ако темата е смислена. Ако е глупава - си упражнявам сарказма.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Знам, че е така. Аз и по-горе съм написал. В по-долния раздел съм им направил тема по математика и някои си публикуват задачите по всевъзможни раздели, а други ми повтарят задача за 100-ен път.

Има обаче и такива, които ги е срам да напишат нещо и само четат. Или пък не знаят точно какво да питат. Те затова си пишат историите, защото не могат да си видят проблема. Далеч съм от мисълта, че ще е особено полезна, но пък ако прочетеш нещата тук, ще ти е по-лесно да разпознаеш половинчатите съвети на някои от каква гледна точка са. Не че мога да ги изчерпам, както и въпросите, но има някаква база.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си