Статистика за връзката ми: заедно от 3 години и 2 месеца, живеем заедно от 2 години и 8 месеца. Мисля, че попадам в таргет групата ти.

Не знам от къде да започна. Може да не ми е особено структурирано мнението, но темата ти засяга доста интересен въпрос. Тъй като това ми е единствената толкова продължителна връзка и имам ограничени наблюдения над други подобни връзки ще говоря главно за себе си.

За мен няма такова нещо като "само секс" във връзката ни. Сексът отдавна не е просто физически акт. Това е начина да бъдеш близо до човека, който обичаш и да споделяте едни невероятни моменти, които са си само за вас, и точно в това им е чара. Не правим секс заради единия оргазъм или за едното "клатене", а за да бъдем един с друг. Това няма как да го изпиташ с току-що срещнат или с новата си тръпка.

Сексът на втората година не е като секса от първата. Сексът на третата не е като секса от втората. Това е пределно ясно.

Първите месеци след като заживяхме заедно бяхме като зайци. Буквално. След това нещата започнаха да се успокояват и да се наблюдава една периодичност. Понякога ежедневието толкова те грабва, че сексът остава на заден план. Понякога искате просто да се гушнете и да си приказвате до зори. Понякога онези зайци от първите месеци се завръщат по-разгонени от всякога. Но желанието винаги е там.

Това, което ти питаш е защо не търся разнообразие извън връзката си? Ами защото не изпитвам такава нужда. Партньорът ми ме задоволява напълно и макар, че онази първоначалната тръпка може да поизбледнява на моменти, това не значи, че изживяването не е също толкова специално и че няма други, нови, трепети помежду ни. А при добро желание от двете страни "пържолата" може да си е апетитна всеки следващ път.

Не знам до колко ни е "успешен" сексуалния живот и какви са критериите за това, но към момента сме си доволни и достатъчни.