- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Скоростно четене
Четеш всеки ден по около час и ще свикнеш да четеш по-бързо. ;Р
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Тва нещо ми се струва някъв шит. Гледах един път един пич ни обесняваше и направи демонстрация. Тоа все едно беше мега напушен. Някъв гледа неадекватно и сменя страниците. Дори не е фокусирал нищо. И "прочете" една книга с това фоточетене и после вика "аз я прочетох ама трябва да се наспя и след това може да ме питате неща от книгата и аз ще ги знам". Колко си беше повярвал не е истина, иначе тва е няква шашма за мен.
Чувала съм за скоростно четене, даже преди няколко месеца се бях наканила да си поръчам една книга, в която са описани техники. Тази тема ми припомни, че е крайно време да си поръчам книгата. ;]]
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Многото четене наистина увеличава скоростта. Четете, защото колкото повече, толкова повече (както е казал Мечо Пух). Въпреки това ми се струва, че има един праг от около 300 думи в минута, който много малко хора (повечето надминали нашата възраст) могат да преминат със самообучение. Аз например, вчера вечерта седнах и за 2 часа си прочетох 200 страници от любимата ми книга на ужасите (happy) и то само с метода, на който са ме научили
![]()
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.