при удар на хард най-честото което става е докосване на четящата глава с плочата - наранява се плочата и ти излизат лоши сектори. (разстоянието между плочата и главата е 65 нанометра, което е малко по-малко от един вирус) Така съм преебавал един WD Caviar SE 250GB SATA 1. Компа ми беше на стенд демек без кутия направо върхо бюрото всичко и като заби един път такъв бой изяде харда докато е пуснат че... после се чудя що ми забива уиндоуса, що като тегля нещо или копирвам ми дава Write/Read Error. Даже не можеше да се преинсталира - не разпознаваше харда. Пускам теста на HDTUNE за лоши сектори и кво да видя - 48% от харда са лоши сектори. Имал съм друг такъв проблем - не ми разпознава хард диск и се оказа R.I.P.-нал сата контролер на дъното. Общо взето харда е най-чувствителното нещо в компа. Едно по-силно разклащане може да го убие, камо ли блъскане в стената докато работи. А твоя щом е с разбити изходи значи не е пазен много и като нищо може да има мъртви секторчета. Windows-а се мъчи да запише инфо върху тях, но понеже са повредени не може да го направи и или дава ерор или забива.
Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 02-23-2012 на 17:28