Аз имам огромен и болезнен опит с мигрените. Обиколила съм какви ли не лекари, дори и психиатри. Накрая се оказа от хормоните. Истината е, че много ,много неща могат да предизвикат мигрена. Дори съм ходила на кардиолог, защото ми казаха, че някои хора се разждат с една мъничка дупчица на сърцето(забравих й името , но по никакъв начин не е опасна) и тя може да причини мигрени. Друга причина може да е ако се е ударила някъде лошо. Да си види и прешлените. Да мине през мануален терапевт..Офталмолог също. Да си пусне ПКК, хормони (полови + щитовидна), да си направи ЯМР... Охх какво да ти кажа. Като цяло това е един АД ! Отне ми години да открия причината и въпреки това все още имам пристъпи (макар и по-рядко). Ако пие противозачатъчни да забрави за тях. Общо взето се иска много търпение и пари. Аз години наред се трових с хапчета против болката и накрая си обезобразих стомаха. Общо взето моите съвети са в началото на пристъпа веднага да вземе хапче за глава и да легне на тъмно и да се опита да поспи. Ако й се повръща да си сложи мокра кърпа на гърдите. Ако болката й е локализирана в определена част на главата може да си я намаже с онези китайските малки кремчета и това ще я облчекчи малко за 10 минути(докато заспи..ако успее).Да спре силните алкохоли и да спазва редовен режим на хранене и спане - да води максимално здравословен живот!
ако имаш някакви въпроси съм насреща, може и на ЛС