- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Олимпиада по физика 9 клас 2012
Има ли класирани на областен? Той е днес от 14:00 часа. Успех!
е,как се справихте? и аз бях, ама после ще разказвам, че бързам сега
There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .
На трета задача а) подточка колко получи на напреженията. Мен тая задача доста ме обърка самото условие сякаш не бее ясно. А на първа какво писа?
На първа ми се получи 1/5, представих кондензатора като два последователно и успоредно свързани и приравних уравненията. Апък за трета за едното напрежение получих 11,2V за другото, мисля че нещо от рода на 9.
Даа, така са ми напреженията. А на първа се опитах да намеря капацитета на кондензатора на първата фигура като го представих като 3 успоредно свързани кондензатора. А ти защо реши да го представиш като два последователно свързани?
На втора задача помня, че намерих еквивалентното съпротивление на крушката и резистора - 24 ома, ако не се лъжа. Тока през крушката го получих 0,5 А, а общия ток го получих 1,7 А. След като намерих общият ток намерих и съпротивлението R1 на променливия резистор. Вие какво писахте на "Защо крушката няма да свети с пълна мощност?". Аз там нищо не можах да напише, а кой знае колко е елементарно. :Х
На задача 3 б-подточка какво направихте? За напреженията U' и U'' ?
Последно редактирано от Honest : 02-25-2012 на 09:08