- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Въпроси за очен преглед (разширяване на зеници)
След компютърен преглед на очите ми се оказа, че май имам астигматизъм. За да ме прегледат по-добре днес трябва да ми разширят зениците. Може ли някой, който го е правил да ми каже много ли ще съм неадекватен след това? Ясно, е че няма да шофирам, но ще ми трябва ли придружител до къщи или се вижда за да ходиш пеша?
Не е зле да си с придружител. Също си вземи слънчеви очила тип муха- не се смей, докато го четеш.
Най-вероятно няма да ти се размаже зрението, докато си в клиниката, но час след накапването ще загубиш ориентация. Възможно е и в следващите 2-3 дни да имаш остатъчни явления.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Като малка са ми разширявали зениците и си спомням, че няколко дни след това не можех да виждам като хората и всичко ми беше размазано пред очите. Най-добре иди с придружител, иначе най-много да се претрепеш някъде.
Виждах си за да се добера до вкъщи. Не можех да фокусирам нищо и светлината дразни ужасно, но не съм сляп. И в момента като пиша все още ми е малко размазано. Резултата е астигматизъм 1.25 на дясно око.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
да няма да можеш да виждаш 1-2 дена първия час ще си неадекватен зареди наркотика и после се оправиш
Аз съм късоглед, при очния винаги ми ги разширяват. Истината е, че разширяването става до 1 час, а след това нормалното зрение се възвръща след повече от 8 часа. При мене е така. Нямал съм проблем с вървенето. Всичко си виждах надалече, проблема идваше когато трябваше да видя колко е часа и си врях телефона буквално пред носа ми :X
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!