Първоначално написано от
Equilibrium1992
Да обоснова предните си писаници.
Идеята да се извини на младежа е смела,да,съмнение няма.Мисля си обаче,че наживо би се получило по-добре първо-защото искреността и би проличала по-ясно и второ,предполагам те ще се видят в по-нормален час и тя ще може да подбере думите за извинението си по-добре(утрото е по-мъдро от вечерта,са казали хората,а и всеки знае в малките часове как на човек му идва музата и започва да си ги мисли едни-дори когато е напълно трезвен-просто това време не е никак добро за излияния...и не го казвам случайно)
Другото-ако момчето е наистина сърдито,едва ли ще си направи труда да изслуша една деветминутна реч-още на частта с неяденето и неспането,ще шътдаунне компа и язък за целия труд на авторката.
Да,като стана дума-да се самосъжаляваш е човешко,в моменти на слабост всеки го прави.Но нужно ли е да е толкова показно,още повече пред човек,когото молиш да ти прости? По този начин у него би предизвикала жалост,да,но нима това е целта на упражнението? И какво накрая - той да кажем ще и даде прошка,но от съжаление.За да може после да не се чувства виновен заради мъките и страданията й.На мен лично малко ми звучи като манипулация това-"о,ти си съвършен,живота ми зависи от теб и ако не ми дадеш благоволението си,ще умра болезнено и агонията ми ще е вечна " ...защото това би разбрал той под "не спях,не ядях...и все още не ям" ...
Никого не съдя.И аз съм ораторствувала пред момче в 6 сутринта.И съм виждала как момче ми се моли на колене по никое време,за да не се самоубиел.В такива случаи ти иде да простиш,само за да избягаш от цялата история и после да не чувстваш на гърба си тежестта на чуждото нещастие,което косвено знаеш,че ти си предизвикал.
Това е.
Друг е въпросът,че не познавам момчето и идея нямам що за птица е-може би пък иска да чуе точно това...
Ако е така-пак-наживо-въздействието би било по-силно,ще може и жестове да приложи и цялото действие ще пожъне къде-къде по-голям успех...