Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
Да хвърля няколко въпросчета, после ще коментирам и аз, че темата ме вълнува много.

1.Как повлиява ранният секс на общественото мнение за тези младежи?
2.Изкривява ли се неизменно представата на децата за любовта в следствие на ранния секс?
3.Може ли децата да практикуват ранен секс за удоволствие, а по-натам да разберат "истинското" на половите актове? 4.Тоест, нужно ли е да имаш зряло виждане за интимните отношения или можеш да се нарадваш на такива и в последствие 5.да съзрее погледът ти върху нещата?
6.Какви са признаците, че един човек е готов за сексуални контакти?
7.Какви вредни последици може да има ранния секс?
Първо ще кажа, че ще се опитам да не съдя строго. Не мога да кажа какво мислят въпросните деца, както направи granger, затова ще се придържам към максимален обективизъм.

1. Ако въпросните младежи не си врат предпочитанията насам-натам, няма да има проблем. Имам две съученички, които си направиха сефтето в 8. клас - пияни, с някакви спасители от плажа. И двете са свестни, по никакъв начин не ми е негативно мнението за тях. Нито се разкурвяха наоколо, нито нищо.
2. Хммм, няма как да знам, не съм на тяхно място. Възможно е да се получава така, ако си вярват, че обичат всеки батко, който им подхвърли забележка в стил "искам да те чукам"... това поведение и разбиране трудно може да бъде променено.
3. За да има удоволствие, трябва партньорите да се напаснат. Не си представям как това ще стане в такава възраст. От самото начало знаех "истинското" на половите актове и все пак започнах да изпитвам удоволствие на доста късен етап, а не е като да започнах да правя секс рано.
4. Това е обвързано с предишния въпрос. "Нарадване" на интимните отношения в пълния им капацитет (а не просто "оо, аз го яздя супер страстно, правим бахти якия секс" или "Батеее, найш ли кви кавали върти!") може да има след осъзнаване на някои истини в тая област.
5. На първо място, информираност. Второ място, желание за усъвършенстване. Не просто да легне в леглото без нулева идея какво ще се прави. Познавам доста хора (и себе си, включително), които преди това изчетохме света и продължаваме да го правим. Списания, книжки, слушане на мъжко мнение по различни въпроси...
6. Изкривена представа за секса, използването му като цел, нулева ценност и важност на интимността, дълбокото убеждение, че могат да водят всеки мъж за носа, щото имат вагина, виждаш ли. Интересното е, че последното важи до голяма степен и за тези, които имат склонност да карат приятелите си да чакат по доста време и/ли си правят сефтето на сравнително късна възраст.

Ти какво смяташ?