.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Искам да уча право, но

не знам в кой университет. Къде има най-малък наплив от студенти за право?

Супер фен Аватара на paradosou
    В СУ биха те подготвили най-добре.

Град
    balgari,ruse
    РУСЕе ще те подготвят добре и велико търново за русе имаш шанс

Сигурен съм не на 100 но 80% ,че в ЮЗУ ще те приемат...и аз мисля да уча право,ако не стане нищо ще пробвам в юзу

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    в ЮЗУ влизаш от раз, ВТУ и частните като БСУ според мен са по-малко търсени..
    най-големият наплив си е към СУ, УНСС, НБУ (макар и частен)
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Izvinete, che pisha na latinica, v momenta nqmam vazmojnost za kirilica.
    A zashto v Ugozapadniq nepremenno shte me priemat? Kak e nivoto na obuchenie, shte me podgotvqt li dobre?Da ne e neshto ot roda na "pernishki universitet" i t.n.

А, и да питам. Нали като кандидатстваш, се вземат оценките по БЕЛ и История. Към тези оценки прибавят ли се тези от ЗИП-овете?

Абе нивото е добро обаче сега сичко от блг иска да ходи в големия град :д :д :д

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Няма смисъл да пишеш някаква хубава специалност в трета глуха само и само, за да те приемат. Извинявай, но е малоумно това. Като искаш право, си сядаш на задника, научаваш темите по история и влизаш. И за Бога не ходи в НБУ да учиш право...

anonymous708973
    Guest
    Начи, хем искаш да учиш право, хем да минеш между капките. Няма как да стане.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Само не и НБУ, като изключим СУ и УНСС ,които са за в момента най-доброто, Ангел Кънчев в Русе е добър.
    maDamn

Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от DrunkLad Виж мнението
    Абе нивото е добро обаче сега сичко от блг иска да ходи в големия град :д :д :д
    и нормално (ти от тук ли си между другото?)
    в юзу има преподаватели от су и ун, просто хората не им се учи и влизат лесно и плащат и излизат без знания..тва е причината, поради която всички здраво мислещи ходят в София

Голям фен Аватара на toad
    При правото е СУ и всички останали . Защо реши точно право ? Не е особено вървежно в днешно време , бъди по-в крак с времето - учи езици и компютърни специалности .

Edit : колкото до лесното влизане , мой приятел влезна преди години в Русе с 3-ки от изпитите и успех от дипломата , който не беше отличен
    Последно редактирано от toad : 03-01-2012 на 19:11

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Вярно е , има пренасищане на прависти ,много малко се реализират от последните випуски! Просто прекалено малко работа за прекалено много хора.
    maDamn

bloodyF от тук съм

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Не трябва да подхождаш по този начин. Всеки може да се справи с ученето. Просто сядаш и го правиш. Всеки иска висше и пише всичко, защото е важно да влезеш, ако не си решил точно каква специалност искаш.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от DrunkLad Виж мнението
    bloodyF от тук съм

квартал?
    аз съм в освобождение :д
    и къде учиш?

a toad те лъже, правото си е вървежно, ако го завършиш в ''престижен'' за бг университет, юзу не е от тях, ама за благоевград ще имаш работа след това

Еленово :Д

Голям фен Аватара на toad
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    a toad те лъже, правото си е вървежно, ако го завършиш в ''престижен'' за бг университет, юзу не е от тях, ама за благоевград ще имаш работа след това
    Толкова сте сладки , като се правите , че разбирате от всичко , а сте само на 15-16

Ама ако не съм ти набор ?

Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от toad Виж мнението
    Толкова сте сладки , като се правите , че разбирате от всичко , а сте само на 15-16
    каза големият батко, който разбира от всичко
    точно правото и икономиката винаги ще имат приложение, защото парите и законите въртят света в общи линии
    и не си проветрявам устата, ами съм говорила с хора, упражняващи тези професии и казвали ми от техен личен опит,..

Супер фен Аватара на Cold_Tearsss
    Блодче, има една максима и тя е "като не знаеш мълчи", или в случая не "пиши".

Прависта за да има този успех знаеш ли, че трябва да е 3 пъти повече от останалите за да успее, излишно е да споменавам и че са необходими контакти? Ти смяташ ли, че можеш да се справиш с конкуренцията? При наплив от огромен брой студенти, колкото едно градче, ще можеш ли?

toad е свръх наясно с цялата материя е най-добре да го послушате!

BTW

http://www.dnes.bg/obrazovanie/2011/...neri.126311,20

От гледна точка на недостига на кадри, това може да се промени с времето. А и се съмнявам, тези завършили инженерни специалности или филология, да кажем, да могат да си намерят доходоносни професии. То и заради това липсват желаещи.

Супер фен Аватара на slicky
    Toad е много прав тука. Прависти завършват много, прекалено много хора го учат и без връзки е почти невъзможно. За икономиката-да,винаги ще има банки и винаги ще се откриват нови клонове. Но нови съдилища и позиции има много рядко. И правото означава автоматично оставане тука, защото е невъзможно да го прилагаш другаде.

Град
    Heaven
    добре де, ако учиш ''езици'' кво ще работиш после?
    учител по английски?!
    и специално за правото, ако учиш бакалавър тук и магистър навън (ама да го учиш като човек, не по дискотеките) шансовете да успееш са големи...
    ясно е че ако учиш медицина или нещо от сорта шансовете ти ще скочат значително (за реализиране), ама не става въпрос за това

и все пак авторката иска да си учи право и да влезе и да излезе лесно, не я разубеждавайте и пр.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си