Програмиране е твърде обширно понятие. Като казваш искам да програмирам, трябва да си наясно на какъв език искаш да програмираш. Никой няма да те приеме на сериозно като отидеш някъде и кажеш "искам да стана програмист". Еми да де, ама какъв програмист? C/C++ , PHP, Java програмист? Както и като отидеш на интервю за работа ще те питат - с какво искаш да се занимаваш фронтенд, бекенд, графичен дизайн и прочие.
Ако искаш да се занимаваш с C/C++ програмиране или джава - СУ Информатика или ТУ София - Компютърни системи и технологии там се изучават тези дисциплини, макар че в ТУ това не е основното програмирането. За СУ не знам как е там, нямам поглед.
Ако искаш да се занимаваш с уеб програмиране, разработване на уеб приложения - PHP, MySQL, Javascript, Python и прочие ти предлагам да се самообучаваш от нета. Всякакви курсове, уроци и книги са излишни. Аз се бях запалил по уеб девелопмента от 9ти клас още и от нета научих доста неща. Няколко години по - късно вече сам си разработвам сайтове и уеб приложения. Има доста полезни e-books в нета, с които да започнеш.
Най - важното е да имаш желание и хъс да се занимаваш с програмиране, другото вече е лесно
Последно редактирано от Sh@d0w : 02-28-2012 на 19:10