.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Unhappy Как да накарам хамстера ми да свикне у дома?

Първо искам да кажа , че не съм сигурна за раздела на темата затова се извинявам и се надявам да бъде преместена . Така , днес си купих хамстерче (Додо) . Всичко си има , поилка , трици , обширен аквариум .. Но ето проблема - Додо е голямо шубе . Ясно , че 1ви ден трябва да съм търпелива и да не очаквам чудеса - но той не ми дава дори да го докосна .. Нахапа ме ужасно ! Как да го накарам да се почувства като у дома си ?

Moderated by miloto_girl_4e
    Последно редактирано от miloto_girl_4e : 03-05-2012 на 10:29

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Е, чакай да свикне малко де.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Родителите ми са ветеринарни лекари и се надявам да съм ти полезна! Значи съвсем нормално е да е уплашено, абсолютно всяко едно животно е така, просто трябва да изчакаш няколко дена да се успокои да свикне с мястото на което живее сега, да разбере, че няма да го нараниш.. нищо друго не можеш да направиш освен да си търпелива.. и това какви удобства има няма никакво значение, естествено да си има водичка и храничка и може би нещо с което да си играе, но това по напред.. Първо го остави да свикне

Благодаря за вниманието наистина ! Днес му е втори ден и опита да го извадя вообще беше безуспешен . :/ Нахапа ме здраво и цвъркайки се прибра в малката си къщичка .. Какво да правяя .. Нямам търпение .. Докога ще е така ?

Ами един съвет ще ти дам.. не го пипай ;д остави го да си щъка и не го пипай, защото то си мисли че ще го нараниш. Също така недей да му даваш много храна, в никакъв случай не трябва да има храна на воля покрай него, спри да му налиташ и бавно, лека по лека му подавай ти хранта като ти говоря за зеленчуци и такива неща предполагам са ти обяснили в магазина! отначало му давай много малко храна, така ще ти се подчини по лесно и по бързо, ще разбере че само ти можеш да му я дадеш и че ако не си ти ще умре от глад. И също да ти кажа, че хамстерите попринцип са такива, малко агресивни, не за като зайчетата да ги вадиш да ги мачкаш и да си играеш с тях, хамстерите си стоят в аквариумчетата и от там им се радваш...

5ти ден мъки . Изпробвах това с храната , но дори не идва да подуши . Не съм сигурна дали дори излиза от къщичката си . Разпра ръката на мама . Имала съм доста хамстери , но това е нещо което никога не съм срещала и съм напълно безпомощна . Незнам какво да сторя . .

Е, как ти е хамстера вече? Свикна ли..??

Мега фен Аватара на xoxi
    Стига сте го пипали. Това може би го стресира още повече.
    Оставете го, не се навъртайте все около него и не се опитвайте да го хващате поне още 2-3 дни.

На мен първото ми куче беше така. Беше се свило на терасата зад масата и въобще не се показваше. Всички му се изредихме да го викаме и да се опитваме да го извадим, но напразно. Още повече се свиваше.
    Накрая го оставихме и няколко часа въобще не го закачахме. След това то само си излезе и дойде при нас да търси храна.
    И спря да се върти за миг земята..

От 3ти не съм го пипала само му слагах малко храна и пълнех поилката , сега се опитах да го извадя , първо отворих , то се събуди , стана , аз бавно доближих ръката си и то ме ухапа и пак зацвърка и се прибра . ЗАБОГА ;(

Колко е голям хамстера ? Защото ако е вече възрастен е нормално - ще си е свикнал с една обстановка.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Дай му възможност да те помирише. Моят хамстер също ми перфорира билетчето при първия опит да му се порадвам.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Ми дребосъче е , бебе бих казала . И е много пухкаво .. ;( Боже колко много искам да си го пипам .. Досега го наблюдавах , спеше си .

Хамстери не съм гледала, но от много години гледам папагали.
    Е най-новата ми папагалка също не ми дава да я пипна, а я имам от седмица. Като цяло не всяко животно му харесва да го пипат. И обикновено на повечето им трябва поне месец - два, за да се адаптират, така че бъди търпелива!
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Остави го още малко намира.Започни да си подаваш ръката в аквариума (без да го пипаш),за да те подуши. Скоро ще ти дава да го галиш и съответно да го гушкаш. Късмет!

Дано да свикне , засега резултата е нулев .

Супер фен Аватара на lubovvv
    като пуснеш горката мишка на свобода в естествената й среда- тъмна мръсна маза с развалена храна
    Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
    Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
    Заместител на любовта от който да не ме боли...
    Заместител на болката....има ли кажи???

Хамстерите са безкрайно тъпи, на външен вид и генетично уродливи същества. За къв чеп ти е хамстер. Плюс това, постоянно ядат малките си. Плюс, постоянно се гризат, ако са двама. Събуждаш се например на сутринта, гледаш - ония си поотхапали крака, уши, учи изчегъркали и лежат, едвам дишат. Пффффффффффффффффф.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си