Масово допускана грешка,забелязала съм-как момиче,най-често нямащо опит в материята се опитва да промени нрава на мъж в хода на връзката,с надеждата,че любовта ще го озари и ще го вкара в правия път...
Слушайки розовите и приказки,препатили хора като теб се опитват да я изтръгнат от съновидението и,в опит да я предпазят от сблъсъка с реалния изход от нещата.Тя в най-добрия случай махва с ръка и казва със замечтана усмивка "Не,при нас е друго...при еди-кой си се случи,значи и тук е възможно,нашата история е необикновена и аз ще го превърна в принц" ...
След време горкото момиче осъзнава,че тя се е променила след изпитата горчилка,избраникът и обаче,вече бивш ,е останал същият...или поне пороците му са си останали същите.
Тоя сценарий се повтаря откакто свят светува,та мисълта ми е,че темата ти казва безспорни истина,да-но надали кой ще се заслуша сериозно.
Опитните ще се съгласим.Неопитните ще ни нарекат черногледи и цинични песимисти.Това е.

Когато човек си избере партньор не бива за нищо на света да опитва да променя нещо от него,против волята му-било то нещо от външния вид,характера,навиците-каквото и да е...Щом е избрал да бъде с него,приема и самия него,истинският му образ с всичките му предимства и недостатъци. Ако въпросния партньор реши сам да се промени,да се самоусъвършенства,да изкорени някоя своя лоша привичка или да изглади някоя своя по-чепата страна от характера си,другият му дава съвет,помага му,но не се меси и не пришпорва нещата...

Лошо е,че понякога трябва да се опариш здраво,за да ги разбереш тези неща,но...само по този начин истински можеш да научиш така наречените уроци от живота.Наготово житейски опит дори със шепи да раздаваш-полза няма-неопитния ще го обръща през ръцете си като голям камък и ще се чуди как да го използва...

Дано занапред ти провърви повече =))