- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Без талант !
Пиша тук по-скоро за да си излея душата,но и ако някой даде мнения няма да се разсърдя!Проблемът е такъв,че аз не мога да открия своя талант,не мога да намеря зона в която да продължа да се развивам - да успея!Заобиколена съм от хора,които си знаят интересите .. една от приятелките ми например е адски добра в спорта,на друга и се отдава учението,на трета танцуването и т.н. !На мен в спорта хич ме няма (в нито един не се справям),в учението имам добри оценки,но не мога да се нарека добра в тази област защото попринцип зубкам уроците колкото да ги запомня за изпитването.Чудя се дали някога ще открия такава сфера в която да съм добра и ако не намеря каква би била един ден професията ми тогава?Някой задавал ли си е същите въпроси ? Нямам никаква идея към какво да се насоча ..
Последно редактирано от sun251 : 03-01-2012 на 10:58
На колко си?
Това с професията е много лесно - насочваш се към това, което те влече. Ти да не мислиш, че тези твои приятелки, които могат да танцуват и спортуват, един ден ще се занимават и изкарват прехраната си с това? Шансът това да стане е минимален.
Пробвай различни неща, запиши се на различни неща, чети нови неща, запознавай се с нови хора. Все нещо от някъде ще изкочи.
На колко си години ? Докато завършиш знаеш ли колко пъти ще си мениш мнението. Докато завършиш ще откриеш доста таланти, ще се развиваш в едни области, в други - не. Не мисля, че от сега знаеш какво ще учиш. Професия... като малка колко пъти си казвала - учителка ще стана, лекар ще стана. А и не винаги каквото си завършила, такова следваш, и съответно такъв ставаш един ден. Нито ти, нито твоите приятелки. Няма ли предмет, в който си по - добра от друг, който ти се отдава и не го зубриш? Интересувай се и се запиши на извънкласни дейности например. Ходи на танци, на рисуване, запиши се в хор, ако щеш. Докато не пробваш, не можеш да знаеш.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
На 14 съм и знам,че е много глупаво от сега да разсъждавам така,но това нещо ме чувърка ;д Просто искам да се развивам в някаква област,но не откривам в коя,искам да правя нещо по-добре от останалите.Ходя на танци,но само за развлечение,а и да си призная хореографията ни е доста зле..,но господина ни не иска да я промени!В училище не мога да кажа,че има предмет в който да съм по-така .. просто нищо не ме влече на тази възраст от материала който взимаме.Ходила съм и по различни общински състезания (волейбол/баскетбол/бадминтон) и,макар че сме взимали някой първи места заслугата изобщо не е моя - определено спорта не е моята среда!
Рисуване, пеене, майсторлък, имааа толкова много неща. И пак повтарям, това е просто хоби. Гаранция няма, че задължително с това ще се занимаваш като порастнеш и именно това занимание ще ти изкарва пари.
На 14 си. Живей си живота и не се тормози с глупости. Пробвай нови развлечения и скоро ще намериш това, което толкова много искаш.
Добре, просто докато не опиташ различни неща, няма как да разбереш. Имате ли във вашия град нещо като Младежки център? Можеш да се запишеш на театър, да помагаш в някакви международни организации, ако си добър оратор.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Е, ти или имаш талант, или не. Аз не се сещам да имам някакви таланти, но съм пробвал много спортове, много занимания, глупости и съм открил това, което ми харесва МНОГО. Не е казано, че ако не си добра в баскетбола или волейбола и не ти харесват, някой друг спорт (плуване, колоездене, хандбол - спортове бол) няма да ти хареса. Има и други неща, които можеш да пробваш. Пък за професия... И аз не знам още какво искам и ще работя. Ще се види с времето.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Понякога си използваш таланта всеки ден , но изобщо не го забелязваш , в продължение на 6-7 години , постоянно си римувах всяка думичка която срещна веднага измислях 3-4 рими за нея , като вървя по улицата като говоря , като ми говорят на всяко нещо виждам римата и не бях разбрал , че това всъщност е моят талант ! Мисълта ми е, че ти може би правиш нещо всеки ден , но да не го смяташ за талант , да не го виждаш , а всъщност да е под носа ти !
I JUST DONT GIVE A FUCK !
Споко! Ще ти дойде времето и на тебе...
Имате време,животът е пред вас.Не бойте се. ;Р Е,ако станете 12 клас и не знаете какво искате,тогава вече става лошо,ама не се умира.Все ще изскочи нещо.Като надграждаш нови знания,ще откриеш кое ти е най-интересно))
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
И аз така си мислех преди години, но открих,че мога да имитарам много добре, да играя...Също и мога да пея.Преди не го оценявах това.Всеки има своя скрит талант.А колко е скрит и ти самия не можеш да разбереш.Рано или късно ще го намериш
![]()