- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Всичко около Lucid Dreaming (Осъзнато сънуване), OBE (ИТП) и Astral Projections тук !
Получава се, дебиш.
Важно е тялото да не мърда и да си напънеш сивото вещество да създава рандомнес. И като лягаш да си порядъчно каталясал.
Снощи преди да заспя си повтарях, че ще запомня съня си, писах си го на листче, казвах си го в очите .. ;д Легнах да спя ии не знам точно какво се случи. Значи, помня, че сънувах. Беше свързано с дрехи!!! Не знам дали съм ходила на шопинг или съм говорила за дрехи, но беше свързано с това. Това е единственото нещо което помня от съня си. После не съм сигурна дали се събудих или продължавах да спя, а само бях излязла от съня но помня, че си казах "сега ще има още един сън" ;OO обаче нямах.. ;дд таа, не ми се получи особено. Изтеглих си някакво приложение от Android - Lucid Dreaming, но не знам какво се прави![]()
ще продължавам да опитвам, дано се получи. Мисля, че до сега съм имала само един такъв сън, но не съм сигурна, може и да са повече, а просто да не помня (:
Амм ... осъзнат сън значи... Изобщо да помниш съня и да знаеш, че сънуваш или, да можеш сам да си го "създаваш" така да речем?
Мен това ми се получава от години![]()
Примерно сънувам убиец, който ме гони и изведнъж разбирам, че е сън и се хвърлих върху убиеца и започнах да го целувам и той избяга :Д
Също пак един път разбрах, че един дебилен сън е сън и си представих няколко хора и си направихме купонче :Д
Ноо винаги като го правя и като праавя разни незаконни неща имам чувство за вина и си викам, ами ако не е сън :Д хаха
Ако "осъзнат сън" значи сън, който си спомняш и който знаеш че е сън... значи ЦЯЛ ЖИВОТ ;д съм имала осъзнати сънища.
Чета много по тая тема и ми се иска да пробвам. Не е точно май това,което си мислим. Вещо още по-яко е. Но не знам как се постига. В 9gag имаше много по темата, но това изобилие само ме обърка допълнително
Интересно е, но само аз ли мисля, че човек ако наистина успее да контролира сънищата си, това би го довело рано или късно до някаква извратена зависимост?
Не ми се вижда никак примамливо предложението, аз да решавам какво да сънувам или да правя каквото искам в сънищата си.
Иначе съм имала сънища, в които сама разбирам, че сънувам, но въпреки това, не се събуждам.
Помня един сън, в който бях в една зала и се замислих какво правя там. Спомних си някак, че си бях легнала и си казах, че това е сън. За това просто седнах в залата и чаках да се събудя. И се събудих. И да, наистина беше сън.
Сега се замислих и осъзнах, че съм изпадала в нещо като lucid dreaming без да съм го целяла ... и си го правя от много време. Знам, че е сън и примерно се бия с некви, ходим на мисии и тем подобни... и си контролирам всичко и го обмислям, някакво като на филм. Даже съня ми тая нощ беше нещо подобно. Обаче не съм стигала до това да избера сама мястото и хората с които да съм.![]()
Последно редактирано от horacio : 08-16-2012 на 15:42
nigga stole my bike
Мисля , че съм имал 1-2 пъти осъзнато сънуване. Единия беше скоро. Сънувах как някви цигани ни гонеха. В самия сън почнах да мисля , като в реална ситуация и мислех какво да правя и накрая реших да скоча от някакъв мост (много висок) . Чувството беше толкова истинско докато бях във въздуха , дори корема ми се сви на топка докато сънувах и си мислех , че това е реално . Та това беше , просто чувството беше невероятно . Та имам въпрос , някой знае ли книги за Осъзнато сънуване и ако може да ми препоръча някои![]()
Хора много е тъпо да се учите да правите Lucid Dreaming... Ако се научите да го правите много добре, после ще сте лишени да сънувате нормални (неосъзнати) сънища. Аз бих ви посъветвал вместо да чакате да се опомните в някой сън, просто да се научите да правите OBE/Astral projection (Абсолютно идентични понятия различаващи се от Lucid Dreaming по това че сами си измисляте съня, а не попадате директно в някакъв случаен). Aз лично го правя чрез ОВЕ, много е лесно и трудно можеш да объркаш съня и реалността...а и винаги започваш от "разделянето с тялото" (или един вид отваряне на портата към съня) От там нататък вече излизаш от вас и правиш каквото искаш![]()
Лично според мен така ще се научите по-бързо и дори да станете най-добрите и да можете да вадите предмети от сънищата си (НЕ Е ВЪЗМОЖНО!) пак ще можете да сънувате нормални сънища както досега!
Бих желал да се срещна с хора от Русе които практикуват или са имали осъзнато сънуване или им е интересна темата на разговор за среща на кафе може да пишете на е-майл sewo@abv.bg
Поздравления за хубавата тема!Като по-малка се интересувах от осъзнатото сънуване.Извинявам се,ако нещата които споменавам са писани вече в темата.Аз ползвах един много успешен метод мисля,че ,,проверка на релаността" се наричаше и логично се състои в това през деня в будно състояние да правиш разни дребни проверки дали всичко около теб е логично и наистина си буден,а също и постоянно да си повтаряш,че ,,в момента сънуваш" докато двете неща не ти станат навик и не ти помогнат да се ,,осъзнаеш" в съня си.На мен най-често ми се е случвало да имам осъзнат сън когато съм в някакво полузаспало състояние примерно когато задремя за малко,а не искам...или пък когато се събудя през нощта и след това заспя отново-на второто заспиване много по-лесно имам осъзнат сън.В последния осъзнат сън който помня се гоних с Чарлз Менсън в нас.Тоест,когато осъзнах,че е сън и мога да си правя каквото искам го подгоних-няма такова чувство дори не напълно реално,като да гониш луд убиец с нож за плодовеНикога не съм можела да задържа съня за по-дълго,така че се събудих преди да си ,,премерим силите",но беше забавно.
Не съм чела толкова много книги,че да препоръчам,но лично на мен тези на Вадим Зеланд ми бяха много интересни.